"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tanrılar ( demonlar) başlık lı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hekate22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hekate22

Elit Üye
Gabriel adlı bir üyenin bu başlıkla 2013 yılında atmış olduğu paylaşımı okudum.

Demon ve Tanrı arasında bir farkın olup olamayacağını öğrenmek istiyorum.
Bir yerlerde edindiğim bilgiye göre, demoların sahte Tanri olduklarından bahsediliyordu.
Bu paylaşımda parantes içine tanrı , demon olarak alındığı dikkatimi çekti. Eminim bu konuya hakim bir arkadaş vardır.

Gabriel adlı bir üyenin bu başlıkla 2013 yılında atmış olduğu paylaşımı okudum.

Demon ve Tanrı arasında bir farkın olup olamayacağını öğrenmek istiyorum.
Bir yerlerde edindiğim bilgiye göre, demoların sahte Tanri olduklarından bahsediliyordu.
Bu paylaşımda parantes içine tanrı , demon olarak alındığı dikkatimi çekti. Eminim bu konuya hakim bir arkadaş vardır.
Tanrı, insanların tapındığı, kudretine güvenip medet umduğu en yüce varlıktır. Bazı tanrılar yaratıcıdır aynı zamanda, kimisi yaratıcı olmayabilir de. Benim tapındığım tanrı, İslam dinindeki Allah CC. Beni o yarattı. Yalnız ona tapar ondan medet umarım. Bir başka arkadaşın tanrısı Zeus:tur, ona tapınır, ona güvenir. Kendisini belki Zeus yaratmıştır veya o da bir gün Zeus gibi tanrı olmayı umuyordur, o kadarını ben bilemem, kalplerdeki inancı yani.

Kimisi İblise tapar, Allah'ı bilir ama İblisin ordusuna katılarak İblis'le birlikte Allah'ı devirme, tahtını ele geçirme hayalleri kurar.

Satanizm bölümündeki arkadaşlar da demonların yanına parantez içinde Tanrı ibaresini, Bizim Tanrılarımız onlar anlamında koymuşlardır. Onları yüce bir güç olarak gördükleri, belki onlara ibadet ettikleri, onlardan yardım bekledikleri.. Belki kendilerini onlar yaratmıştır veya yaratıcı yoktur, tek ve en yüce güç sahibi varlıklar onlardır ve Satanist arkadaşların gözünde onlardan başka tanrı yoktur.

Tanrı dan kastınız Allah ise, Allah ile kıyaslamak için dememişlerdir bence. Arada fark olup olmayacağı herkesin kalbindeki veya aklındaki inanca bağlı. Beni kim yarattıysa, kimin en yüce güç olduğuna inanıyorsam, kime güvenip kimden medet umuyorsam benim tanrım odur.

Kimisi sadece bilim ve teknolojiye inanır.

Kimisi doğa kanunlarına.

Kimisi evrime. İnsanın sudaki minnak canlılardan evrimleştiğine, evrimine öylece devam ederek ileride önce melek, sonra tanrı olabileceğine.

Kimisi insanın aklını ve bedenini cinlerin yönettiğini, idare ettiğini düşünür. Bu yüzden cinlerin uluları olan ifritlere tapar. Demonlar da ifrit türü oluyor yanılmıyorsam. Düşmüş melekler veya Olimpos tanrıları ise bilemeyeceğim.

Kimisi insanların robotlar olduğuna, dünya dışı zeki yaratıklar tarafından yaratıldığına inanır. Onların tanrısı uzaylılar veya tanrısız meleklerdir. (Tanrı buyuruğu altında olmayan melekler. Düşmüş melekler.)

Benim bildiklerim bunlardan ibaret.

Sahte tanrı... Aslında tanrı olmadığı halde yanılgı sebebiyle tanrı olduğu düşünülen.

Sahte ögretmen... Doğru olduğu izlenimi bırakan sahte ögretiler yayan.

Sahte öğreti... Doğru olduğu düşünülen yanılgılar.

Put, totem, putperestlik ve İncil deki sahte ögretmen konularını araştırın. Ben çok hakim değilim.

Ortada bir yanılgı/aldanma varsa, bir de Aldatıcı vardır. Aldatıcı, vesvese ve diğer yöntemlerle insan beynine sirayet eder.

Satanizm pek hakim olduğum bir alan değil, Spiritüel Satanizm açısından yalnızca şunu söyleyebilirim; “Demon” kelimesinin Antik Yunan’da “bilgili olan”, “tanrı” anlamına geldiğini ve Hıristiyanlığın hakimiyetiyle, Tek Tanrılı bir inancın doğal bir sonucu olarak bu kelimenin şeytani bir hal aldığını savunurlar.

Genelde Goetia’daki demonlar yanılmıyorsam tanrı olarak kabul ediliyor. Birçoğumuz bu demonları “Süleyman’ın 72 Demonu/Hizmetkarı” olarak biliyoruz. Demonlar onlara göre antik tanrılardır, hatta birçoğunu diğer mitolojilerdeki tanrı-tanrıça mitoslarıyla birleştirirler. Örneğin Astaroth onlar için; Sümer’deki Inanna, Babil’deki İştar, Mısır’daki İsis’tir. Bael’i Enlil olarak görürler. Paganizme yakın bir inanç olduğunu düşünürüm ben çoğu zaman (ki Paganizm yelpazesi altında değerlendirilir genelde). Ancak bu anlattığım yalnız Spiritüel Satanizm için geçerli, LaVeyan Satanizmi araştırmak için yeterli vakit ve motivasyonu bulamadım ama LaVeyanların materyalizme daha yatkın oldukları ve Şeytan da dahil olmak üzere doğaüstü kavramlara inanmadıklarına dair kulaktan dolma bilgilere sahibim. LaVeyanlar, öğreti kitaplarına göre kimseye zarar vermeden haz merkezli bir yaşam benimsiyorlar -bildiğim kadarıyla-.

Saygısızlık olarak anlaşılmasın, bildiğimi aktarmaya çalıştım.

Üst üste çok mesaj yazarak flood neyin yaptım ama şu aklıma gelenleri de yazmazsam unuturum sonra.

Satanist arkadaşlar aslında tam olarak neye inandıklarını açıklamıyorlar veya bir hiyerarşi sistemleri var ki, üsttekinin bildiğini alttaki bilmiyor. Ancak benim dikkatimi çeken bir konu, demon iblis cin türü varlıklara inandıklarını iddia etmekle birlikte sıklıkla konuyu Ruh/Cebrail as e getiriyorlar. Belki gerçekten düşmüş meleklere inanıyorlar ve Cebrail as i de onlardan biri olarak görüyorlar, bilemiyorum.

İslam inancına göre Ruh ta yaratılmıştır, Allah'tan gayrisi puttur. Putperestliğin de aslı ruhçuluğa dayanır zaten ama ben pek bilmediğim için araştırmanızı söyledim.

Dikkat çekmek istediğim diğer konu ise, İslam hocalarına göre her çocuk İslam fıtratı üzere doğar, sonra kendi seçimlerini yapar. Hristiyan rahiplerine göre ise her çocuk şeytanıyla doğar, sonra kendi seçimlerini yapar. Hangisi doğrudur, Allah bilir. Belki ikisi de doğrudur. İşte sonraki seçimler konusunda öğretiler devreye girer. İnsan bazı şeylerden etkilenerek dini tercihini yapar. Dinler de zaten burada devreye girer, insanları doğruya yönlendirmek için. Yoksa kimsenin fıtratını değiştirmek veya birşeylere zorlamak için değil. Yol göstermek için sadece. Bu konu da İncil deki Ayartıcı ve sahte öğretilerle ilgili.

Satanizm pek hakim olduğum bir alan değil, Spiritüel Satanizm açısından yalnızca şunu söyleyebilirim; “Demon” kelimesinin Antik Yunan’da “bilgili olan”, “tanrı” anlamına geldiğini ve Hıristiyanlığın hakimiyetiyle, Tek Tanrılı bir inancın doğal bir sonucu olarak bu kelimenin şeytani bir hal aldığını savunurlar.

Genelde Goetia’daki demonlar yanılmıyorsam tanrı olarak kabul ediliyor. Birçoğumuz bu demonları “Süleyman’ın 72 Demonu/Hizmetkarı” olarak biliyoruz. Demonlar onlara göre antik tanrılardır, hatta birçoğunu diğer mitolojilerdeki tanrı-tanrıça mitoslarıyla birleştirirler. Örneğin Astaroth onlar için; Sümer’deki Inanna, Babil’deki İştar, Mısır’daki İsis’tir. Bael’i Enlil olarak görürler. Paganizme yakın bir inanç olduğunu düşünürüm ben çoğu zaman (ki Paganizm yelpazesi altında değerlendirilir genelde). Ancak bu anlattığım yalnız Spiritüel Satanizm için geçerli, LaVeyan Satanizmi araştırmak için yeterli vakit ve motivasyonu bulamadım ama LaVeyanların materyalizme daha yatkın oldukları ve Şeytan da dahil olmak üzere doğaüstü kavramlara inanmadıklarına dair kulaktan dolma bilgilere sahibim. LaVeyanlar, öğreti kitaplarına göre kimseye zarar vermeden haz merkezli bir yaşam benimsiyorlar -bildiğim kadarıyla-.

Saygısızlık olarak anlaşılmasın, bildiğimi aktarmaya çalıştım.
Demon Admin kelimesiyle alakalı. Hiyerarşi de daha düşük varlıkları yöneten. Mesela cinleri yöneten ifritler gibi.

Admin kelimesi de Damn kelimesiyle alakalı. Melun, lanetlenmiş, mahkum edilmiş. Bu da İslam da kovulmuş Şeytan, Hristiyanlıkta düşmüş melekler.

Demon Admin kelimesiyle alakalı. Hiyerarşi de daha düşük varlıkları yöneten. Mesela cinleri yöneten ifritler gibi.

Admin kelimesi de Damn kelimesiyle alakalı. Melun, lanetlenmiş, mahkum edilmiş. Bu da İslam da kovulmuş Şeytan, Hristiyanlıkta düşmüş melekler.
Bu şekilde hiç duymamıştım. “Admin-administrator” Anglo-French kökenli bir kelime, Demon ise orijinde “daimon” olup “daiomai”den türetilen Antik Yunan kökenli diye biliyorum. Bağlantıyı araştırayım, bakış açısı için teşekkür ederim.

Yine birşeyler geldi aklıma, unutmadan yazmak istiyorum. Semavi dinler ve semavi temelli olduğunu düşündüğüm uzakdoğu dinlerinde tanrı rızası, tanrı korkusu, cennet ödülü, cehennem cezası gibi kavramlar vardır. Satanistlere ise niye Şeytana tapındıkları sorulduğunda, tanrıya bir başkaldırıdan ve birtakım şaşaalı vaatlerden bahsederler. Dünya hakimiyeti, ölümsüzlük, insanüstü güçlere sahip olma, şeytanla bir olup tanrının tahtını ele geçirme. Bu bakımdan Satanizm bir din değil sadece bir öğretidir bence. Ayartıcı nın birtakım sahte vaatlerle ayartması ve sahte öğretileri.

Bugün dünyada geniş halk kitlelerinin inandığı dinlerin tamamı mutlaka semavi kaynaklıdır. Bir peygamber tarafından öğretilmiş, sonra zamanla tahrif olmuş, unutulmuş. Ancak Satanizm gizli saklı bir ekol, bir öğreti sadece. Tıpkı cennette İblisin Adem ile Havva nın kulağına fısıldayarak, "Allah'ın yasakladığı her şeyi bilme ağacından yerseniz, ölümsüzler olur ve her şeyi bilirsiniz" telkinini vermesi gibi gizli bir öğreti ve karşılıksız, aldatıcı bir vaat.

İncil deki sahte öğretmen kavramı ise Hz İsa nın göğe alınmasından sonra sahte öğreti yatanlar ve daha çok sahte İncil yazarlarıyla ilgili. Bilindiği gibi İznik konsülünde 4 İncil haricinde 300 e yakını toplatılıp imha ya da sümen altı edilmiş. Kuranda da sahte Tevrat metinlerini insanlara "Bu Allah'tan geldi" diye gösterip gerçek metinleri kendilerine saklayanlardan bahseder. Yani biz o devirlerde yaşasaydık, sahte Kutsal kitaplar mı yazacaktık? Ne haddimize! Hangi cesaret, hangi donanımla ve ne maksatla? İşte burada gizli öğretiler devreye giriyor olabilir. Sahte yazarlar, Demon ve benzeri varlıklarla doğrudan iletişime geçerek onların söylediklerini/sahte öğretilerini, kelime kelime yazmış olabilirler. Burada tabii o kadim varlıkların bir maksadı vardır, yazıcı ama bilir ama bilmesi gerektiği kadarını bilir.

Onun dışında toplatılan kitaplar ve diğer kutsal metinler bugün halen birilerinin elinde olabilir. Şunu demek istiyorum. Ben bugün kendi hür irademle Müslüman veya hristiyan olabilirim. Ama satanist olamam. Çünkü satanizm nedir ne değildir, ilkeleri vs gizli olduğu herkese açık olmadığı için öğrenip de tercih etmem gibi bir şey söz konusu olamaz. Ve bana kimse şaşaalı vaatlerde de bulunmuyor.

Tanrı, insanların tapındığı, kudretine güvenip medet umduğu en yüce varlıktır. Bazı tanrılar yaratıcıdır aynı zamanda, kimisi yaratıcı olmayabilir de. Benim tapındığım tanrı, İslam dinindeki Allah CC. Beni o yarattı. Yalnız ona tapar ondan medet umarım. Bir başka arkadaşın tanrısı Zeus:tur, ona tapınır, ona güvenir. Kendisini belki Zeus yaratmıştır veya o da bir gün Zeus gibi tanrı olmayı umuyordur, o kadarını ben bilemem, kalplerdeki inancı yani.

Kimisi İblise tapar, Allah'ı bilir ama İblisin ordusuna katılarak İblis'le birlikte Allah'ı devirme, tahtını ele geçirme hayalleri kurar.

Satanizm bölümündeki arkadaşlar da demonların yanına parantez içinde Tanrı ibaresini, Bizim Tanrılarımız onlar anlamında koymuşlardır. Onları yüce bir güç olarak gördükleri, belki onlara ibadet ettikleri, onlardan yardım bekledikleri.. Belki kendilerini onlar yaratmıştır veya yaratıcı yoktur, tek ve en yüce güç sahibi varlıklar onlardır ve Satanist arkadaşların gözünde onlardan başka tanrı yoktur.

Tanrı dan kastınız Allah ise, Allah ile kıyaslamak için dememişlerdir bence. Arada fark olup olmayacağı herkesin kalbindeki veya aklındaki inanca bağlı. Beni kim yarattıysa, kimin en yüce güç olduğuna inanıyorsam, kime güvenip kimden medet umuyorsam benim tanrım odur.
Becerebildiğim kadar kendi açıklamamı yapmaya çalışayım. Bu konuya sanırım kimse pek hakim değildir.

Tevratin
Sahte tanrı... Aslında tanrı olmadığı halde yanılgı sebebiyle tanrı olduğu düşünülen.

Put, totem, putperestlik ve İncil deki sahte ögretmen konularını araştırın. Ben çok hakim değilim.

Ortada bir yanılgı/aldanma varsa, bir de Aldatıcı vardır. Aldatıcı, vesvese ve diğer yöntemlerle insan

Ortada bir yanılgı/aldanma varsa, bir de Aldatıcı vardır. Aldatıcı, vesvese ve diğer yöntemlerle insan beynine sirayet eder.

Bende biraz açıklama yapmaya çalışıcam. Kollektif bilinç beni pek hatta hiç bağlamıyor aslında, sadece çok düşünür sorgularım ve ararım hatta inatçı bir araştırman sayılırım. Okumaya başladın mı günleri unuturum 🤔

Tevrat, zebur ve incili okumuşumdur yıllar önce ama tevrat'ın tekvin bölümüne epey hakimdim.

Yaratılış bölümünde şu bap lar dikkatimi çekmişti, epey incelemiştim tekrar ve tekrar, ki emin olmalıydım.

Tanrı yaratmaya başlıyor, (önce yer gök deniz ve tüm ayrıntılar la devam ediyor ve insanı yaratıyor tüm ağaçları meyveleri ona hak tanıyor. Sevecen şefkatli bir Tanrı.)
Buraya dikkat edin.
Tanrı memnun ve yaratıklarını kutsuyor hikâye bitiyor.
Ve hemen ardından tekrarı başlıyor.
Bu kez:
Yehova Tanrı yaratmaya başlıyor, ( önce yer gök deniz ve tüm ayrıntılar la devam ediyor ve insanı yaratıyor tüm ağaçları meyveleri ona hak tanıyor ama bir ağacın meyvesini ona yasaklıyor, yediği taktirde onu lanetliyor. Haşinleşen bir tanrı.)
Yehova tanri memnun ve yarattıklarını kutsuyor ve hikaye bitiyor.

Buyurun isterseniz düşünün.

Ben burada iki Tanri görüyorum. Biri sevecen tanri diğeri haşin Yehova Tanri.

Ama aynı hikâye aynı tıpa tıp, ama tanrılar farklı.
Farklı kiliselerden aldığım kitaba baktım çünkü bu okuduğum Yehova sahitlerin kitabıydı. Diğerini unuttum, yarin bakarım ama sonuç ta bir kitabı mukaddeste yazılan buydu....

Bunu ben çok düşündüm, evirdim çevirdim, yıllarca izini sürdüm ve bu günkü bilincime geldim.

Becerebildiğim kadar kendi açıklamamı yapmaya çalışayım. Bu konuya sanırım kimse pek hakim değildir.

Tevratin

Bende biraz açıklama yapmaya çalışıcam. Kollektif bilinç beni pek hatta hiç bağlamıyor aslında, sadece çok düşünür sorgularım ve ararım hatta inatçı bir araştırman sayılırım. Okumaya başladın mı günleri unuturum 🤔

Tevrat, zebur ve incili okumuşumdur yıllar önce ama tevrat'ın tekvin bölümüne epey hakimdim.

Yaratılış bölümünde şu bap lar dikkatimi çekmişti, epey incelemiştim tekrar ve tekrar, ki emin olmalıydım.

Tanrı yaratmaya başlıyor, (önce yer gök deniz ve tüm ayrıntılar la devam ediyor ve insanı yaratıyor tüm ağaçları meyveleri ona hak tanıyor. Sevecen şefkatli bir Tanrı.)
Buraya dikkat edin.
Ve hemen ardından tekrarı başlıyor.
Bu kez:
Yehova Tanrı yaratmaya başlıyor, ( önce yer gök deniz ve tüm ayrıntılar la devam ediyor ve insanı yaratıyor tüm ağaçları meyveleri ona hak tanıyor ama bir ağacın meyvesini ona yasaklıyor, yediği taktirde onu lanetliyor. Haşinleşen bir tanrı.)
Yehova tanri memnun ve yarattıklarını kutsuyor ve hikaye bitiyor.

Buyurun isterseniz düşünün.

Ben burada iki Tanri görüyorum. Biri sevecen tanri diğeri haşin Yehova Tanri.

Ama aynı hikâye aynı tıpa tıp, ama tanrılar farklı.
Farklı kiliselerden aldığım kitaba baktım çünkü bu okuduğum Yehova sahitlerin kitabıydı. Diğerini unuttum, yarin bakarım ama sonuç ta bir kitabı mukaddeste yazılan buydu....

Bunu ben çok düşündüm, evirdim çevirdim, yıllarca izini sürdüm ve bu günkü bilincime geldim.
Ben kulum ve Tanrıyı sorgulamam. Ayrıca tahrif edilmiş kitaplara da itimadim yok. O yüzden düşünmeye gerek olduğunu sanmıyorum, en azından benim açımdan. Varsın gençler düşünsün. Ben birazcık yaşlandım ve yoruldum artık, yeni şeyler okuyacak, araştıracak, düşünecek heves ve enerjim kalmadı. Yazdıklarımı hafızamdaki hasbelkader birikimden yazıyorum. Daha fazla yükleme yapmak istemiyorum ilgi alanım haricinde. Ayrıca kollektif bilince inanmıyorum.

Ben kulum ve Tanrıyı sorgulamam. Ayrıca tahrif edilmiş kitaplara da itimadim yok. O yüzden düşünmeye gerek olduğunu sanmıyorum, en azından benim açımdan. Varsın gençler düşünsün. Ben birazcık yaşlandım ve yoruldum artık, yeni şeyler okuyacak, araştıracak, düşünecek heves ve enerjim kalmadı. Yazdıklarımı hafızamdaki hasbelkader birikimden yazıyorum. Daha fazla yükleme yapmak istemiyorum ilgi alanım haricinde. Ayrıca kollektif bilince inanmıyorum.
rahmetli dayım böyle derdi, onu hatırlattınız 🙂
Yine de eskiler, ata sözlerini muhafaza edenlerdir. Allah size uzun sağlıklı ömürler versin.

rahmetli dayım böyle derdi, onu hatırlattınız 🙂
Yine de eskiler, ata sözlerini muhafaza edenlerdir. Allah size uzun sağlıklı ömürler versin.
Tesekkur ederim, yalnız burada bir parantez açmam gerektiğini fark ettim. Eğer başıma korkunç bir felaket gelirse, Tanrının bunu bana neden yaptığını sorgularım. Hem de çokça sorgularım, isyan ederim. Orada kabulleniş uzun yıllar alan zorlu ve sancılı bir süreçtir ve ben peygamber değilim. Peygamber sabrına da sahip değilim. Ancak Tanrı nın yeri ve göğü nasıl yarattığını düşünmek, insan henüz yaratılmadan önceki bazı eylemlerini ve yargılarını sorgulamak benim haddime değil. İlgi alanım da degil. Bunlar bizim bilebileceğimiz şeyler de değil zaten. Biz bunları anca kutsal kitaplarda Allah'ın bildirdiği kadar bilebiliriz, fazlasına akıl yürütürüz. Ama insan, kapasitesini aşan konularda genellikle Şeytan vesvesesiyle karşılaşır. O yüzden bilim bugün ak dedigine yarın kara der. Ya da tüh kaka der.

Tesekkur ederim, yalnız burada bir parantez açmam gerektiğini fark ettim. Eğer başıma korkunç bir felaket gelirse, Tanrının bunu bana neden yaptığını sorgularım. Hem de çokça sorgularım, isyan ederim. Orada kabulleniş uzun yıllar alan zorlu ve sancılı bir süreçtir ve ben peygamber değilim. Peygamber sabrına da sahip değilim. Ancak Tanrı nın yeri ve göğü nasıl yarattığını düşünmek, insan henüz yaratılmadan önceki bazı eylemlerini ve yargılarını sorgulamak benim haddime değil. İlgi alanım da degil. Bunlar bizim bilebileceğimiz şeyler de değil zaten. Biz bunları anca kutsal kitaplarda Allah'ın bildirdiği kadar bilebiliriz, fazlasına akıl yürütürüz. Ama insan, kapasitesini aşan konularda genellikle Şeytan vesvesesiyle karşılaşır. O yüzden bilim bugün ak dedigine yarın kara der. Ya da tüh kaka der.
Lütfen başınıza korkunç bir kaza geleceğini düsünmeyin, her bir kötü düşünce kelam, evrende durur....ve morfik alan oluşturur (şekil)
Allah deyin ya da tanri deyin, bu konuya detaylı girmek istemiyorum ve her düşünceye saygım vardır. En azından düşünüyoruz ki varız. O kudret, özgür iradeyi bize bahşetmiştir diyelim; ve sorgulamaya hakkımız vardır, ona sormaya onunla içsel mabedimiz de söyleşmeye hakkımız vardır. Buna hiç bir güç engel olamaz.

Kendinize iyi bakın, o bizi yalnız bırakmaz. Yeter ki onunla özleşelim.

Buraya dikkat edin.
Aynı zaman bu sevecan sefkatlı tanrı kurtları, tilkileri, cakallari, bitleri, keneleri vs. yaratıyor.

Lütfen başınıza korkunç bir kaza geleceğini düsünmeyin, her bir kötü düşünce kelam, evrende durur....ve morfik alan oluşturur (şekil)
Allah deyin ya da tanri deyin, bu konuya detaylı girmek istemiyorum ve her düşünceye saygım vardır. En azından düşünüyoruz ki varız. O kudret, özgür iradeyi bize bahşetmiştir diyelim; ve sorgulamaya hakkımız vardır, ona sormaya onunla içsel mabedimiz de söyleşmeye hakkımız vardır. Buna hiç bir güç engel olamaz.

Kendinize iyi bakın, o bizi yalnız bırakmaz. Yeter ki onunla özleşelim.
Benim artık o tür korkularım kalmadı. Allah'ın dediği olur ve Allah bize yeter. İnsan dünyadaki misyonunu artık yavaş yavaş tamamlamaya başladığını anlayınca, göğe kaldırmaya başlıyor yüzünü ve bir sonraki duraktan devam etmek istiyor yoluna. Ancak ben kaderci biriyim. Kaderimizi değiştirmek için yapacağımız birtakım girişimler Tanrı nın sevgisine sebep olabileceği gibi öfkesini de çekebilir diye düşünüyorum. Bu yüzden yazgımı bekliyorum.

Benim artık o tür korkularım kalmadı. Allah'ın dediği olur ve Allah bize yeter. İnsan dünyadaki misyonunu artık yavaş yavaş tamamlamaya başladığını anlayınca, göğe kaldırmaya başlıyor yüzünü ve bir sonraki duraktan devam etmek istiyor yoluna. Ancak ben kaderci biriyim. Kaderimizi değiştirmek için yapacağımız birtakım girişimler Tanrı nın sevgisine sebep olabileceği gibi öfkesini de çekebilir diye düşünüyorum. Bu yüzden yazgımı bekliyorum.
Onunla sizin aranız da, anlıyorum 🙂

Ne alakası varmış? Madem inanıyorsun, sana bahşedilen özellikleri reddetmiş olmaya utanmayacak mısın?
Kadercilik, tanrıya isyandır, tanrının yarattığı bir kuralları reddetmektir.

Ne alakası varmış? Madem inanıyorsun, sana bahşedilen özellikleri reddetmiş olmaya utanmayacak mısın?
Kadercilik, tanrıya isyandır, tanrının yarattığı bir kuralları reddetmektir.
Hocam, teşekkür ederim ama benim için endişelenmenize gerek yok. Gayet pozitifim, hatta bomba gibiyim. Aslında yeni şeyler öğrenmeye de açık biriyimdir ama her yerden pörtleyen köhnemiş inançlar canımı sıkıyor ve kalbimi kırıyor birazcık. Bu yüzden öylesine içimi döktüydüm. Sıkıntı yok yani. Teşekkür ederim tekrardan, iltifatınız için de ayrıca. 💐

İnsanları teolojik olarak 2' ana gruba ayırabiliriz.

1- Tanrıyı sorgulayanlar ve onu itibarsızlaştıranlar.
2- Tanrıyı olduğu gibi kabul edenler ve tanrılarına toz kondurmayanlar.

Geri