Becerebildiğim kadar kendi açıklamamı yapmaya çalışayım. Bu konuya sanırım kimse pek hakim değildir.
Tevratin
Bende biraz açıklama yapmaya çalışıcam. Kollektif bilinç beni pek hatta hiç bağlamıyor aslında, sadece çok düşünür sorgularım ve ararım hatta inatçı bir araştırman sayılırım. Okumaya başladın mı günleri unuturum
Tevrat, zebur ve incili okumuşumdur yıllar önce ama tevrat'ın tekvin bölümüne epey hakimdim.
Yaratılış bölümünde şu bap lar dikkatimi çekmişti, epey incelemiştim tekrar ve tekrar, ki emin olmalıydım.
Tanrı yaratmaya başlıyor, (önce yer gök deniz ve tüm ayrıntılar la devam ediyor ve insanı yaratıyor tüm ağaçları meyveleri ona hak tanıyor. Sevecen şefkatli bir Tanrı.)
Buraya dikkat edin.
Tanrı memnun ve yaratıklarını kutsuyor hikâye bitiyor.
Ve hemen ardından tekrarı başlıyor.
Bu kez:
Yehova Tanrı yaratmaya başlıyor, ( önce yer gök deniz ve tüm ayrıntılar la devam ediyor ve insanı yaratıyor tüm ağaçları meyveleri ona hak tanıyor ama bir ağacın meyvesini ona yasaklıyor, yediği taktirde onu lanetliyor. Haşinleşen bir tanrı.)
Yehova tanri memnun ve yarattıklarını kutsuyor ve hikaye bitiyor.
Buyurun isterseniz düşünün.
Ben burada iki Tanri görüyorum. Biri sevecen tanri diğeri haşin Yehova Tanri.
Ama aynı hikâye aynı tıpa tıp, ama tanrılar farklı.
Farklı kiliselerden aldığım kitaba baktım çünkü bu okuduğum Yehova sahitlerin kitabıydı. Diğerini unuttum, yarin bakarım ama sonuç ta bir kitabı mukaddeste yazılan buydu....
Bunu ben çok düşündüm, evirdim çevirdim, yıllarca izini sürdüm ve bu günkü bilincime geldim.