"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tam Anlamıyla İnanmak İstiyorum Artık .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dex

Banlı Kullanıcı
Belki çevremde binlerce,milyonlarca şey inanmam için sebep olabilir ama ben meteryaller dışında bir şeye inanamıyorum . Cennet ve cehennemin olmasını çok isterim ama inanamıyorum.Ve bundan gerçekten korkuyorum eğer bu şeytanın oyunumudur diye.İnançsız ölüp cezalandırılmak istemiyorum . Ama bana göre bunlar sadece ihtimal dahilinde . Yüzde yüz tüm kalbimle inanamıyorum . Ahiret eski dönemdeki insanları zaptetmek için çıkarılmış bir fikir gibi geliyor ve şuan bunları yazarken gerçekten çok üzülüyorum.Doğal olmayan bir şey nasıl görebilirim . Şu ana kadar en doğal olmayan gözlemlediğim olay rüyalarımdı ve bunların açıklaması var . Bunlar bana yetmiyor . Ne yapmam gerekiyor ?

%100 kalbinle inansaydın evliya olurdun zaten genç =) Oku,araştır ve düşün.Düşünmeden inanmak ahmaklık ve cehalettir.Zamanla bütün sorularının cevabı gelir.Sabırsız olma.Hemen şuan olsun diye birşey yok.Ayrıca din bir inançtır.Eğer maddesel kanıtı olsaydı inanç değil bilimsel keşif olurdu.İnanırsın,ne kadar sapmak istesen de sapmazsın bu yolda işte o zaman evliyaullah ve ermişlik makamına ulaşır manevi olanı maddiyatta da görürsün.

Dostum aynı sorun malesef bende de vard.Üstelik bende Allah konusunda da şüphelerim vard.Fakat bu şüpheler bilinçli değil.Aslında şeytan tarafından bir vesvese olduğunu biliyordum ama aklımdaki düşünceleri durduramıyordum.Bu son zamanlarda artık bu durum bende yok.İnancım tam.Bunu ise bilim,din ve metafizik alanlarının aslında birbiriyle olan bağlantılarını anlamakla sağladım.Artık gerçeği görebiliyorum.Tek yapman gereken gerçek anlamda mantık üretmek.Belki sana bu bilinçaltının sana oyunlarla ortaya çıkan bazı teoriler (fikrimce şeytanın vesveseleri :D )sana mantıklı geliyor olabilir.Acaba sen metafizik,paranormal gibi şeylere inanıyor musun?

Dostum aynı sorun malesef bende de vard.Üstelik bende Allah konusunda da şüphelerim vard.Fakat bu şüpheler bilinçli değil.Aslında şeytan tarafından bir vesvese olduğunu biliyordum ama aklımdaki düşünceleri durduramıyordum.Bu son zamanlarda artık bu durum bende yok.İnancım tam.Bunu ise bilim,din ve metafizik alanlarının aslında birbiriyle olan bağlantılarını anlamakla sağladım.Artık gerçeği görebiliyorum.Tek yapman gereken gerçek anlamda mantık üretmek.Belki sana bu bilinçaltının sana oyunlarla ortaya çıkan bazı teoriler (fikrimce şeytanın vesveseleri :D )sana mantıklı geliyor olabilir.Acaba sen metafizik,paranormal gibi şeylere inanıyor musun?

Şeytanın vesveseleri ayrıdır bir de unuttuğunuz bir nokta var nefs ayrıdır.Şeytanı da saptırmış nefs.O şeytandan dahada güçlüdür.İnsanın özü ruhtur ve ruh hakkın kendi tezahüründen üflediği sonsuz bir parçadır.Ruh yanılgıya düşmez,haktan sapmaz.Aklına mantıklı geldiğini söylediğiniz şey bile aslında siz değilsiniz.Vesveseyi sunan şeytan,mantıklı geldiğine inandıran ise nefstir. Farkındalığı araştırmanızı öneririm.

Tamamen haklısınız benim burda özellikle vesveseden kastım kendince farklı şeyleri mantıklı bulduğun halde ikide bir aklına girmesidir.Aslında o teorileri mantıklı bulmazsınız ama aklınızdan da çıkmaz.Biraz da halk arasında nefs ve vesvesenin özdeşleşmesinden dolayı kullanmamdı.Sonuçta dediğiniz gibi şeytanı satıran nefsdir.Şeytanın nefsden daha güçlü olması nasıl beklenir.Önemli olan doğruyu gerçeğin içinden sıyırıp almaktır.Bu da işin en zor kısmı.

Havada uçan tek bir toz tanesi bile yaratıcının varlığını kanıtlar.E peki Allah bizi yarattıysa, hayatı nasıl yaşamamız gerektiğini söylemesi gerekir.Bu da bir kitap gönderdiğini kanıtlar.Kutsal kitaplara baktığımızda Kuran hariç hepsinin safsatalarla dolu olduğunu görüyoruz.Bu da Kuran'ın Allah tarafından gönderildiğini kanılar.

Havada uçan tek bir toz tanesi bile yaratıcının varlığını kanıtlar.E peki Allah bizi yarattıysa, hayatı nasıl yaşamamız gerektiğini söylemesi gerekir.Bu da bir kitap gönderdiğini kanıtlar.Kutsal kitaplara baktığımızda Kuran hariç hepsinin safsatalarla dolu olduğunu görüyoruz.Bu da Kuran'ın Allah tarafından gönderildiğini kanılar.

Bir müslüman olarak açık açık yazdığınız yorumu boş görüyorum.Din bu şekilde savunulamaz.Ancak akıl,mantık ve ilim yoluyla savunulur.Hepsi safsatalarla dolu demek yerine çelişkiler ve insana özgü yazımlarla dolu denilebilir.Cenneten yer satın alma,anlamları zıt bir den çok incil olması da o dinin tahrif olduğunu gösterir.Kuranda bir çok bilimsel mucizeye yer verilmiştir. Güneşin kendi sabit yörüngesinde hareket etmesi,gezegenlerin belirli yörüngelerde bulunması,insanın biyolojik ve kimyasal yapısı ve daha bir çok,henüz keşfi yapılmış bilimsel veriler 1400 yıl öncesinde hiç bir insanın akıl edemeyeceği dönemde Kuran-ı Kerim de verilmiştir.Bu bizlere insan üstü bir varlığın bu kitapta yazılanları hazırladığının kanıtıdır ve o varlık kendisini yazdığı kitapta yaratıcı olarak bizlere zaten tanıtıyor.İlimsiz,akılsız ve hoşgörüsüz savunması yapılan Hak bile olsa cehalettir.

Bir müslüman olarak açık açık yazdığınız yorumu boş görüyorum.Din bu şekilde savunulamaz.Ancak akıl,mantık ve ilim yoluyla savunulur.Hepsi safsatalarla dolu demek yerine çelişkiler ve insana özgü yazımlarla dolu denilebilir.Cenneten yer satın alma,anlamları zıt bir den çok incil olması da o dinin tahrif olduğunu gösterir.Kuranda bir çok bilimsel mucizeye yer verilmiştir. Güneşin kendi sabit yörüngesinde hareket etmesi,gezegenlerin belirli yörüngelerde bulunması,insanın biyolojik ve kimyasal yapısı ve daha bir çok,henüz keşfi yapılmış bilimsel veriler 1400 yıl öncesinde hiç bir insanın akıl edemeyeceği dönemde Kuran-ı Kerim de verilmiştir.Bu bizlere insan üstü bir varlığın bu kitapta yazılanları hazırladığının kanıtıdır ve o varlık kendisini yazdığı kitapta yaratıcı olarak bizlere zaten tanıtıyor.İlimsiz,akılsız ve hoşgörüsüz savunması yapılan Hak bile olsa cehalettir.
Kesinlikle katılıyorum inancı tekrar inançla kanıtlamak mantıksızdır.Din ve İslam ise mantık üzerine kuruludur.Aksi halde bu durum cahillik ve yobazlığa girer.

Şeytan yapıyor inanın onun işi ... Sen zannedersinki bu benim düşüncem ama aslında şeytanın senin bilinçaltına yerleştirmek istediği kendi düşünceleridir.Hep içinde bir şüphe olsun işter çünkü şüphe oldumu iman etmiş olmazsın.Banada aynısı yapıyor şu ayeti okuyabilirsin hissettiğin zaman ...

ARAF/201 : Şüphe yok ki Allah’a karşı gelmekten sakınanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğu zaman iyice düşünürler (derhal Allah’ı hatırlarlar da) sonra hemen gözlerini açarlar.

Tam anlamıyla inanmak için ölmeden önce ölmelisin.Bunu başarabilen az kişi vardır.Yada Allah'ım bana dünya hayatının gerçeğini rüyamda göster diye sabırla iste.Bu dünyada nasıl ceza varsa öldükten sonrada yaptıklarınla yüzleşme vardır.Eski Mısır inancında bile ölen insanın kalbi teraziye konur.Ben neye inanıyorum:Herşeyi yaratan bir güç olduğuna .Bu konuda hiç şüphem olmadı.Yazmakla bitmez bu konu araştırmaya devam.

bende inanmak istiyorum ama dinler bana çok saçma geliyo .. sanki bir filozofik düşünce gibi .. mesela diyorlar kişi allaha inandığı için savaşlarda ölümden korkmadan savaşırmış .. bu din falan değil bir dava uğruna inanan kişi ölümden korkmaz .. diğer dinlerde günümüze kadar gelmiş müslümanlıkta .. bütün dinlerde birbirne benziyor .. dinlerde bahsedilen peygamber isimleri mitolojide de geçmekte ..bu din bile olsa hiç bir şeye körükörüne inanmam .. peki ya ateist bi ülkede aile de doğsaydık ? o zaman da müslüman olacakmıydık ? hristiyan olup ruhban okuluna gönderselerdi bizi ailemiz ? bu soruya hiç kimse doğru düzgün cevap veremedi .. ben bir kanıt görmeden doğru düzgün inanmam açıkçası .. kuşkuyla inancağıma hiç inanmam .. inanırsam da tam inanırım .. sırf müslüman doğduk diye de müslüman olmam .. dinler bana siyasi partiler gibi geliyo hangi fikre sahipsen ona inanırsın .. açıkçası inanmadığım zaman daha rahat hissediyorum kendimi üstümden bir yük kalkmış gibi .. insanları inanırsan cennet var inanmazsan cehenenem diye ikilemde bırakırsan kimse inanmaz .. bu bana ortaçağda kiliselerin cennetten arsa satmasını hatırlatıor .. eğer inanırsan cennet var inanmazsan hiç bir şey yok deseydi bile tanrı yine daha çok kişi inanırdı .. daha yazacak çok şeyim var ama kısacası dinler inanç konusu uzun bi konu ..

Mesela bende şöyle düşünüyorum ; Kişiliğimizi tamamiyle gen yapımız ve çevre şartları belirler . Yani kişiliğimizin temelinde bu 2 sebep vardır . Çevrem veya genlerim bana isyan ettirebilir veya inançsız bir varlık yapabilir . Bu kişilik yapısına sahip insanlar , inançsızlar yani, kuranda mutlak cehennem azabıdır . Peki burada eşitlik nerede ? Ben bir gen dizilimimden yada çevre şartlarından dolayı cehenneme gitmiş olucam . Ayrıca binlerce müslüman insanı katletmiş ateist bir insanı ele alalım . Bu insan ortlama olarak mutlak cehennemdir . Çünkü inançsız bir şekilde ölmüştür . Peki bu ateist müslüman katili ; dini bütün , inançlarına sahip çıkan,maddi durumlarıda iyi bir şekilde hayat süren ailenin yanında doğsaymış ne olurmuş ? Size %100 ihtimal veriyorum bu insan ne ateist olurdu ne de katil.Bakın sadece çevre şartlarını değiştirerek ebedi hayatı nasıl etkileceğini gösterdim . Bir de düşünün bu insanın gen yapılarının farklılaştığını. Tamamen farklı bir insan olurdu . Yani aslında bizim cennetemi yoksa cehennememi gideceğimiz tamamen Allah'ın elinde . Dua edeyim ben ateist ve katil bir ailenin elinde ateist bir insan olarak doğmadım.

Arkadaşım ben mantıksal bi şekilde savundum.sen anlayamadıysan o senin sorunun.senin gibi kendini müslüman sanan bir insanın anlamasını da beklemezdim zaten.bir insan hem laik hem müslüman olamaz.sen mecelle diye bi şey duymadın mı?şu ayete bi bak:"Allah ve Rasûlüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları, yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu dünyada onlar için bir zillettir. Âhirette ise, onlar için büyük bir azap vardır. Ancak kendilerini yakalamanızdan önce tövbe edenler olursa, bilin ki, Allah, Gafûr'dur, Rahîmdir, çok bağışlayan ve çok merhamet edendir." (Mâide, 5/33, 34). Şimdi din bir vicadan işi mi oluyor? Allah'ın konunlarından başka kanunları hüküm verici bi merci olarak kabul ettiğin için müşriksinde farkında değilsin.

Arkadaşım ben mantıksal bi şekilde savundum.sen anlayamadıysan o senin sorunun.senin gibi kendini müslüman sanan bir insanın anlamasını da beklemezdim zaten.bir insan hem laik hem müslüman olamaz.sen mecelle diye bi şey duymadın mı?şu ayete bi bak:"Allah ve Rasûlüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları, yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu dünyada onlar için bir zillettir. Âhirette ise, onlar için büyük bir azap vardır. Ancak kendilerini yakalamanızdan önce tövbe edenler olursa, bilin ki, Allah, Gafûr'dur, Rahîmdir, çok bağışlayan ve çok merhamet edendir." (Mâide, 5/33, 34). Şimdi din bir vicadan işi mi oluyor? Allah'ın konunlarından başka kanunları hüküm verici bi merci olarak kabul ettiğin için müşriksinde farkında değilsin.

Bir insan hem laik hem müslüman olmaz diyorsunuz da çoğu laik kişi kendini müslüman diye tanımlayan yobazlardan daha müslüman

Sakin bir ortamda oturup içinizin sesini duymaya çalışın sadece. En doğru yolu iç sesiniz gösterir. Farklı kültürlerin farklı insanların düşüncelerine kulak asmadan sadece evrenden içinize yayılan sinyali algılamaya çalışın. Ne gösteriyorsa şüphe duymadan vicdanınız rahat şekilde onu yapın. Bu sorgulama süresini deneyimlemeniz gerektiği için kafanızda sorular oluşuyor. Düşünme ve idrak etme ile kalbiniz ve beyninizle birşeyleri algılamanız için tekamülünüzde yaşamanız gereken süreç var, onu kendiniz başaracaksınız. Hissedecekleriniz, yaşayacaklarınız olumlu ya da olumsuz bile olsa sizin yapmanız gerektiği için öyle olacaktır. Sokma akıllara uymanız tekamülünüzü engeller. İnsanların size bunu yapmasına izin vermeyin.

Her bedenin içinde en az bir tane cin (şeytan) yaşar gusl abdestinin eksik olduğu dönemlerde bedene birden fazlası girebiliyor. Herkesin bedeninde var çok nadir insanlar hariç kimse bunun farkında değil günahlarla beslenip güçleniyorlar ibadetler ile zayıflayıp güçlerini yitiriyorlar. İnsanın iç sesini taklit edip fikirlerin arasına bazı düşünceleri serpiştirip insanları dinden çıkarıyorlar ölene kadar insanla beraber yaşıyorlar ve sizin bütün açık ve zayıf yönlerinizi biliyorlar. İsterseniz içinizdeki sesle bi konuşun bakalım bir sohbet edin ama fazla uzatmayın enerjinizi emer.

Her bedenin içinde en az bir tane cin (şeytan) yaşar gusl abdestinin eksik olduğu dönemlerde bedene birden fazlası girebiliyor. Herkesin bedeninde var çok nadir insanlar hariç kimse bunun farkında değil günahlarla beslenip güçleniyorlar ibadetler ile zayıflayıp güçlerini yitiriyorlar. İnsanın iç sesini taklit edip fikirlerin arasına bazı düşünceleri serpiştirip insanları dinden çıkarıyorlar ölene kadar insanla beraber yaşıyorlar ve sizin bütün açık ve zayıf yönlerinizi biliyorlar. İsterseniz içinizdeki sesle bi konuşun bakalım bir sohbet edin ama fazla uzatmayın enerjinizi emer.

İzledik ve okuduklarımdan artık buna inanıyorum.Doğru bir söz

Bir insan hem laik hem müslüman olmaz diyorsunuz da çoğu laik kişi kendini müslüman diye tanımlayan yobazlardan daha müslüman
Hem Laik hem müslüman olunmaz.Bir kere ben laik bir insanım diyorsa günde 500 rekat namaz kılsın gene müslüman olamaz. Laiklik din ve devlet işlerini birbirinden ayırır.Bizim bi cami hocası vardır derdiki : Yatak odalarınıza bile karışan Allah Devlet İşinemi Karışmayacak ?
Ve Maide Suresi 44. ayette geçen Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler işte onlar kafirlerin ta kendileridir.
Ayeti varken Laiklik Savunulamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri