ne de güzel yazmışssınız kivep

bir psikolog olarak yazılanları üzülerek okudum. ağlanılacak bir halimiz var. cahilliğimiz hep ilerliyor nedense. bilgilendirmeler olmazsa böyle oluyor okuma olmazsa boyle oluyor belkide.
lütfen internette hangi sitede nerde yorum yazıyorsanız yorumlarınızı bilgili olduğunuz konuda yazmaya çalışın arkadaşlar. ülkemizde insanlar zaten bir psikaytriye psikologa gitmiyor tedavi almıyor.
ruhsal hastalıklar erken tedaviye başlandığında daha da iyi edilip yok edilebiliyor ama geç tedavi tedavi güçleştiriyor hatta tedavi edilemez de yapıyor. bu süreçte kişi kişinin ailesi çevresi vs her şey büyük zararlar alıyor.ilaç zombi yapmaz yapmıyor eskidendi şuan ki ilaçlar daha iyi geliştirildi uyku yapmıyor. uyku depresyonunuzdan kaynaklıdır büyük ihtimal. ilaçlar insanları kötü etmek uykulu hale getirmek zombi yapmak için değildir. ya da ilaçlar insanlar üzerinden para da kazanmak değildir. ruhsal olarak kullanılan ilaçlar hastalığına göre beyindeki bozulan kimyayı düzeltme adınadır. siz panik atak hastası olduğunuzu söylüyorsunuz. depresyonum var diyorsunuz. bunlar bu sitede iyi edilebilecek şeyler değil. sizin uzmandan yardım almanız lazım. panik atakla savaşamaz iseniz yok edemezseniz bir hayatınız bile kalmayabilir. ya da depresyon en kötüsü Allah göstermesin intihara götürebilir sizi.
artık bu ülkede her şeyi lütfen ama lütfen varlıklara bağlamayın. eğitim alsanız keşke cahilliğinizi görseniz. artık insanın beyninde diğer vücudunun yerleri gibi hastalanabileceğini kabullenin. belki kendinize bunu yakıştıramıyorsunuz sizin beyniniz hastalıklı olamaz buna imkan yok kafasındasın da olup ama nedense bir varlığa bağlamak size daha cazip daha kolay. ama şunu unutmayın beyninizi böyle tedavi edemezsiniz.
Katıldığım ve katılmadığım noktalar var.
- İlaçları çok övmüşsünüz. 30 yıl önce de çok övülüyordu. Şimdi daha iyi diyorsunuz ya, kaçı daha iyi, neye göre daha iyi? Bunca yıldır insanlara şekerleme gibi verilenler kötüydü sonucunu çıkarabilir miyiz? Bir psikolog olarak, farmakoloji eğitiminiz ve ilaç önerme yetkiniz olmadan, bu kadar ilaçları övücü bir yaklaşımda olmanızı gerçekten anlamak güç.
- Bir çok konuda ''ilaçsız çözülemez, saçmalamayın, cahil misiniz'' kalıpları yıllardır sözde uzmanlar tarafından söylenir. Bugün bazı kanser türlerinin bile ilaçsız, kemoterapisiz %99 oranda iyileşebildiğini biliyoruz. Bizzat Urum'un gayet tekrarlanabilir çalışmalarla kanseri yok ettiğine de (hatta hastahanede bu hastanın gördüğü tedaviden dolayı bozulan kan değerlerinin iyileşmesiyle birlikte) şahit oldum, başka insanların da kanser hastalıklarının başka yöntemlerle yok edildiğini biliyorum. Hatta boş verin bu aşağıladığınız siteyi, cahil dediğiniz insanları daha geçenlerde izlediğim şu videoya da bir göz atın
https://www.ted.com/talks/william_li?language=tr
- Hangi ruhsal hastalıklar ilaç kullanmak şartıyla, yan etkisiz tamamen yok ediliyor ve yüzdesi nedir? Bize bunu bir uzman olarak açıklayın lütfen. İlaç kullanmak şartı dedim, zira ilaç kullanmadan da hastalarını, danışanlarını sorunsuz hale getiren çok güzide psikolog ve psikiyatristlerimiz de var, iyi ki de varlar. Ayrıca yasalar ''tedavi etmek'' kalıbını, belli diplomaları olmayan insanlara yasakladıklarından açık isim ve yer bilgisi paylaşmadan, panik atak gibi konuları asla ilaç kullanmadan yok eden insanları da biliyorum. Öyle değnekle falan değil, Dünya çapında bilinen bazı yöntemlerle. Zaten nedense bizim ülkemizde çok şiddetli biçimde var bu iki yüzlülük.
- İlaçlar elbette insanları zombi yapmak için veya kötü yapmak için değildir, bir de öyle olsaydı. Bu ince bir çizgidir. İlaçların bazı konularda gerekli olduğunun herkes gayet farkında. Modern teknolojinin en büyük nimetlerindendir. Burada kimse ilaçların tümüne canavar demedi, dediyse de ben görmedim. Bu yüzden çarpıtma yaptığınızı düşünüyorum. İlaçlara kötü diyenler de kullanıp kötü etkisini görenler. Ben de hiç ruhsal bir sebepten ilaç kullanmadım bununla birlikte kullanan çok kişi tanıdım. O kişilerin de ilaçları kötü etkilerinden dolayı bırakıp, başka yöntemlerle, o ilaçları kullandıkları süreden daha kısa sürede iyileştiklerini de gördüm. Tamamen ilaçla iyileşenleri de gördüm de bu düşük bir yüzde. Ayrıca ne güzel demişsiniz, beyin kimyasının düzenlenmesine yöneliktir bu ilaçlar diye. Mesela serotonin artırmak için illa ilaç mı gerekiyor? Bir süre sonra ilaçsız serotonin üretemeyen beyin bu ilaca bağımlı hale gelmiyor mu? Extacy gibi illetler böyle çıktı zaten o da ayrı tartışma konusudur. Bugün GlaxoSmith'in kendi antidepresan ilacı için İngiltere'de doktorlara gönderdiği uyarıda ''intihara meyledebilir'' demesine rağmen, ülkemizde uzman denilen ve o ünvana sahip adı lazım değil profesör, kraldan çok kralcılık yaparak ''bu ilaç kullanıldığı ilk günlerde birazcık sıkıntı yaratsa da, bize böyle bir uyarı gelmedi, şimdiye kadar da intihar eden olmadı'' diye saçma sapan bir yorum yapabiliyor. Yahu ilacı üretenin kendisi bile bunu kabul ediyor ama ülkemizdeki bu yaklaşımı anlamak mümkün değil.
- Burada karşı çıkılan psikologlar ve psikiyatristler değil, ilacı tek seçenek gibi gören, diploma almış ama aldığı diplomanın hakkını verememiş olan insanlardır. Bunu kritize etmek için nasıl bir eğitim alınmalıdır da gözünüzde ''cahil, okumamış'' gibi bir etikete sahip olmadan, rahatça fikirlerini belirtebilmelidir insanlar? Mesela benim ailemde 4, çevremde de şimdi sayısını tam bilmiyorum ama yaklaşık 300 sağlık sektöründe insan var, hepsiyle de çocukluğumdan beri ailevi,mesleki, arkadaşlık anlamda iç içe oldum, oluyorum. Bunların arasında bazı kurumların bölge müdürlerinden, profesörlere, eczacılardan, farklı dallardaki doktorlara çeşitli bir yelpaze var. Bu yakınlarım ve ailemden de bildiğim konularla, şahit olduğum durumları ve konuşmaları birleştirip, her ne kadar tıp veya sizin gibi edebiyat fak. psikoloji bölümünden mezun olmasam da, bu konularda yorum yaparsam ''cahil'' kategorisinden çıkıp yorum yapma hakkına sahip olabilir miyim acaba zat-ı şahanelerinizin huzurunda? Yaklaşımınız pek nahoş bunu bilmeniz gerekir.