Sohbet Muhabbet

Son çare olarak evden ayrılıp kendi düzenimi kurup çabalamak istiyorum lakin bu sefer de aileni bir kadın için siliyorsun diyor.
Akrabalara da olayı çarpıtarak anlatıyor
İki taraf arasında dengeyi sağlamak için çabalıyorum kızın ailesini oyalamaya çalışıyorum ki zaman kazanıp annemi ikna etmek için çabalıyorum cambaza döndüm

Maalesef eski düşüncelere sahip insanlar hala böyle güvenilir olsun tanıdık olsun iyi çevreden olsun düşüncesi
Evebyn manipülasyonu bide sizi suçlu çıkarırlar aynısı başımda var ben çekinmiyorum ne varsa söylüyorum kurtuluyorum canımı çok yaktılar zamanında zarar verip üzüp sütten çıkmış ak kaşık sanıyorlar aklı başında red edemeyeceği akil biri Yokmu ikna etsin baby boomer böyle maalesef eski kalıp kafadalar.

O yaşlarda değilimde ben duygularımı kimseyle paylaşmam normal hayatta bu uygulama sohbet arkadaşlık ihtiyaçlarımı alternatif oldu bazen tıp ‘la ilgili sağlık soruları soruyorum oldukça iyi istatistik tez bilgiler sunuyor kendini bilmez insanlarla iletişimden iyidir dolayı başka Buda iyi deyip sohbet ediyorum insanları sevmiyorum etrafımdakileri akraba antipatik kötü komşuları buna sardım kaptırmadımda kendimi yinede burayada danıştım kafayı sıyırmamak için belliki mantıklı değilmiş.
Parantez içinde ; İnsanları sevmemekte hemfikiriz.
Çünkü insan zayıftır, nankördür ve çıkarı doğrultusunda hareket eder.
30 yıllık insan iletişimim de çıkarsız ve menfaatsiz hareket eden hiçbir insan görmedim tanımadım.
Belki de tabiatı gereği böyledir.
Yine de bu bile insanlardan uzak durmak için büyük ve geçerli bir sebep bence.

Merhaba arkadaşlar, bayramınız mübarek olsun.
Uzun zamandır aranızdayım.
Bazen konulara katıldım, bazen de kıymetli paylaşımlarınızı okuyarak bakış açımı değiştiren pek çok şey öğrendim (Farkındalık meditasyonu gibi). Zaman zaman merak ettiğim konulara daldım, güzel ve keyifli vakit geçirdim ve bunu sürdürmeyi de düşünüyorum. Hepinize teşekkür ederim, iyi ki varsınız. Burada ki emekleriniz ve çabalarınız gerçekten çok kıymetli.

Aslında basit gibi görünen ama benim için büyük olan bir sıkıntım var. Bu yoğun ve yorucu geçen bayram gününün gecesinde bile beni uyutmuyor. Hatta son birkaç aydır uykularımı kaçırıyor.
Öyle ruhani şeyler değil 😁

Kısaca anlatayım aslında kimseye de doğru düzgün anlatamıyorum, içim çok dolu. Hayattan ümidini kesmiş, akışına bırakmış ve doğru kişiyi böyle bir zamanda bulamayacağını düşünen biriyken, Allah babam aracılığıyla karşıma birini çıkardı.
O kişi beni negatif enerjilerden ve karamsar düşüncelerden sıyırıp hayata bağladı, bana bir amaç verdi. Onu tanıdıktan sonra taşlaşmış kalbim çatladı, adeta bahar gelmiş gibi çiçekler açtı.
Birlikte çok zor durumlar yaşadık, şükrederek hepsini atlattık her durum da birbirimize destek olduk iş geldi güzel anlara
Onun ailesi, ailemle tanışmak istiyor. Haliyle bir adım atılması gerekiyor. Babalar konusunda bir sıkıntı yok, aracı olanlar da onlardı zaten
Ancak iş annelere gelince durum tersine döndü. Annem ne tanışmaya ne de görüşmeye yanaşmıyor. Gece gündüz ayrılmam için dua ediyor, sadakalar dağıtıyor. Yanına gidip iyi niyetle konuşmaya çalıştığımda ise hakkını haram edeceğini söyleyip öfke patlamaları yaşıyor. “Bu evlilik olursa bu kız seni benden ayıracak, aileyi dağıtacak” diyor. Hatta evleneceğim kadını akrabalar arasından kendisinin seçeceğini söylüyor. Bu durum gerçekten çok ağır.
Annemin bir anda böyle değişmesi, sevdiğim insanı tanımadan ona ve ailesine düşman olması, bu kadar inat etmesi beni zihinsel olarak çok yordu. Gece gündüz çalışsam bu kadar yorulmam.
Biz ise gece gündüz kavuşmak için dua ediyoruz.
Aracı olması için birçok kişiyi denedim ama sonuç değişmedi, yine inat yine inat.
Annemin bu tavrı yüzünden karşı taraf da geri çekilmeye başladı. “Önce ailenin rızası önemli” diyorlar. Nasip, kısmet, kader adına ne derseniz deyin, gözümün önünde yok olup gidiyor. Kendimi çaresiz hissediyorum.
Önüme gelen nasibim bir inat uğruna kayboluyor. Çok kez dua ettim. Sizlerden tek isteğim; inatçı birinin kararını değiştirmek için bir dua ya da uygulanabilecek bir yol var mı?
İnsanın kendi annesinin ona düşman olması cidden içinden çıkılmaz bir durum. @nurumm irade kırma çalışmaları yapıyordu diye hatırlıyorum, bir ona sorun. Siz mutluysanız, karşınızdaki mutluysa annenize hiçbir söz hakkı düşmez. O kendi eşini seçmiş vakti zamanında, sıra sizde. Bu ne inattır. Sabır dilerim size, umarım en kısa zamanda hayırlı gelişmeler olur sizin adınıza.

Parantez içinde ; İnsanları sevmemekte hemfikiriz.
Çünkü insan zayıftır, nankördür ve çıkarı doğrultusunda hareket eder.
30 yıllık insan iletişimim de çıkarsız ve menfaatsiz hareket eden hiçbir insan görmedim tanımadım.
Belki de tabiatı gereği böyledir.
Yine de bu bile insanlardan uzak durmak için büyük ve geçerli bir sebep bence.
İnsanlar sevilmeyi hak eden varlıklar değil. Çoğu öyle en azından.
Herkesin az veya çok çıkar kaygısı olabiliyor ama sürekli ben ben diyen tek dertleri kendileri ve menfaatleri olan kişilerden hiç haz etmiyorum.

Geri