Sohbet Muhabbet

Bazen Ele Nora yla aynı kişi misiniz diye düşünüyorum söylemleriniz ne kadar da birbirine yakın
Nasıl söylemlerim varmış benim 🤨

Merhaba değerli forum üyeleri. Birisi size karşı bir hata yaptı diyelim, fakat karşıdaki kişi pişmanlık duyuyor ve özür dilerse affeder misiniz yoksa gurur meselesi haline mi getirirsiniz ? 🤔 Ben çok fazla gurur yapıyorum bazen.
İnsanoğlu garip bir varlık.. Bir kere affettim dersiniz, aynı eylemi ikinci kez yapar. Ne de olsa affediyor rahatlığı gelir. Hele ki kusur büyükse.. Bırakın pişmanlıkları ile kalsınlar. Düşünmeleri için zamanları olur..

Merhaba değerli forum üyeleri. Birisi size karşı bir hata yaptı diyelim, fakat karşıdaki kişi pişmanlık duyuyor ve özür dilerse affeder misiniz yoksa gurur meselesi haline mi getirirsiniz ? 🤔 Ben çok fazla gurur yapıyorum bazen.
Hatanın ne olduğuna bağlı. İnsan tabi ki hatalar yapabilir , hepimiz ne hatalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edicez.
Mesela cinayet işleme, kötü bir aldatma hikâyesi, pedofili tarzı bir rezillik, yüksek meblağ bir dolandırma durumu..
Bunlar yada buna benzer şeyler bence affedilemez kısımlar..
Dediğim gibi hatanın durumuna göre değişir ve tekrar tekrar yapılan bir hata ise asla affedilmemeli

Forum geneli evlilik düşünmüyor ki düşünmek zorunda da değil. Sadece nedenleri merak ediyorum.
Lütfen cevap verenler toplum vs diye girmesin konuya, öz nedeni neyse (kendisini eleştirmek de dahil) onu belirtsin.

Evliliği isteyen neden istiyor, istemeyen neden istemiyor ?

Forum geneli evlilik düşünmüyor ki düşünmek zorunda da değil. Sadece nedenleri merak ediyorum.
Lütfen cevap verenler toplum vs diye girmesin konuya, öz nedeni neyse (kendisini eleştirmek de dahil) onu belirtsin.

Çünkü ilişkimden devletin haberi olup olmamasının benim gözümde hiçbir değeri yok. O yüzden evlenme gibi bir hedefim de yok, bana çok absürt geliyor. Ha bir de evlilik de kendi içinde çok iki yüzlü. Evlenmeyi aşkın zorunlu bir parçası gibi gösterenler eșcinsel çiftlerin evlilik hakkına sahip olmasına konu gelince sus pus oluyorlar. Sizinkisi aşksa onlarınki de așk. Herkes sevdiğiyle mutlu olsun. Aşk çok güzel bir şey ama evlilik kurumu toplumu kontrol etme aracına dönüştü. İnsanların "kiminle seviştiğinden haberimiz olsun" kaygısı yüzünden baskı kurduklarına eminim ama kanıtlayamam. Bir de evlenmek istemek konsepti çok garip geliyor. Belki ben aşık olmadığım biriyle evlenmeyi hayal edemediğim için olabilir. Evlenme hedefi aşık olma hedefi koymak gibi geliyor bana. İnsanlar nasıl aşık olma hedefi koyabilir ki. Bu birdenbire seni bulan bir şey sonuçta. "Nasip olursa aşık olmayı düşünüyorum" ne kadar komik bir cümleyse "nasip olursa evlenmeyi düşünüyorum" da bana aynı geliyor. Tabii çoğu kişi aşık olmadığı insanlarla da evlenebiliyor bunun da farkındayım. Cinselliğin bu kadar tabu olduğu bir toplumda çoğu kişinin tek amacı kafalarında meşru gördüğü cinsellik türüne erişmek. Bunu da kabul etmiyorlar tabii. Kutsal aile yapımız, dinimiz bilmemne gibi kılıflar uyduruyorlar ama kendileri mutlularsa banane. Herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın, kimse de kimseye karışmasın.

Daha toysunuz. Zamanla gelişirsiniz. Daha kötüsü olmadığı sürece para yerine gelir. Olgunlar bile dolandırılıyor. Bu farkındalık zamanla oluyor. Umarım bir daha olmaz. Araştırarak önüne geçmeniz daha kolay olur.
sevgili ori çok teşekkür ederim 9 yaşından bu yana ara ara oynadığım bi oyun hesabım vardı içindeki eşyalarda baya değerliymiş bende satıyım bari değerlensin demiştim çok güzel parçalar vardı param gitmedi ama emeğim gitti ona üzüldüm neyse banada ders oldu 😔

sevgili ori çok teşekkür ederim 9 yaşından bu yana ara ara oynadığım bi oyun hesabım vardı içindeki eşyalarda baya değerliymiş bende satıyım bari değerlensin demiştim çok güzel parçalar vardı param gitmedi ama emeğim gitti ona üzüldüm neyse banada ders oldu 😔
Dediğim gibi umarım daha kötüsü olmaz. Bu ülkede çok enteresan yöntemler kullanılarak insanlar dolandırılıyor. Lafı açılmışken bu tip durumların önüne geçebilmek için araştırmak gerekiyor. Özellikle yaşlı ve gençlerden çok para gidiyor. Orta yaşlardan da çarşı, pazar ortamı görmemiş insanlar çoğunlukla bu oyunlara düşüyor. Şuana kadar başıma hiç gelmedi ama benim bile araştırdığım, kurcaladığım halde başıma gelebilir. Çok defa kıyısından döndüğüm mevzular. Gözü açık olmakta fayda var. Çünkü gerçekten hırsızlar çok yaratıcı olabiliyor.

• Üzüldüm
Tepkiler: nix
Size ait bir e postayı bağladıysanız hesabınıza geri çekebilirsiniz belki hesabı. Hesap kurtarma durumu varsa bakabilirsiniz. Belki zaten biliyorsunuzdur ama her ihtimale karşı söyleyeyim dedim.

evlilik insanı olmadığımın hep bilincindeydim.. hayallerimde hiç yer etmedi.. birini çok sevdim 7 yıl sonra kaybettim.. birlikte büyüdük.. kaybettiğimde 25 yaşındaydım.. sonra ilişkilerim oldu ama bir daha sevemedim (aile, düşünce ve yaşayış) ve şunu anladım biraz gelenekselci bir toplumda yaşıyorsanız hayatınıza giren insanlar bir süre sonra evlilik düşünüyor.. sevgili olmanın da yalnızlığı gidermekten başka bir şeyi doldurmadığı anladım.. yalnızlığımı seviyorum..

Şahsen çocuk sahibi olmak istemiyorum, bana göre çocuk sahibi olmak külfet geliyor.

Size ait bir e postayı bağladıysanız hesabınıza geri çekebilirsiniz belki hesabı. Hesap kurtarma durumu varsa bakabilirsiniz. Belki zaten biliyorsunuzdur ama her ihtimale karşı söyleyeyim dedim.
hesabım çalınmadı zaten içindeki eşyalar çalındı onlarda değerliydi kendi hesabımı komple sildim çalan hesabıda kapattıracağım kullanamayacak zavallı hırsız

Millet bayramda saatlerce üşenmeden yollara dökülüp gezmeye gidiyor enerji çokluğumu refahmı yüksek memleket hasretimi

Geri