Sohbet Muhabbet

satc dizisinde miranda da böyle bi düşünceye kapılıp panik atak geçirmişti bi bölümde sizden azcık miranda vibe alıyorum niyeyse ne zaman yazılarınızı okusam o aklıma geliyor 🧐🧐
Mirandadan daha renkliyim, bir ara pavyonda şarkı söylemeyi düşünmüştüm :ROFLMAO:

• Aşık Oldum
Tepkiler: nix
Kavrayışta azalma yaşayan asıl bireyler, sorgusuz biat edenlerdir. Kendi aklı yerine başkalarının anlatımlarına koşulsuz inanır ve bir başkasının düşüncesini büyütürler. Yaşamlarını bile ; bu tanrı yasasıdır söyleminin üzerine inşa ederler. İnkara saplanırım korkusu yüzünden akıllarını kullanmaya korkarlar.

Tanrı fikrini reddeden birini yetersiz kavrayışa sahip / anlamaz gibi fişlemek ; bir inanış fikrini reddetmekten öte o inanışa sahip bireyleri değersiz, seninle aynı inanca sahip bireyleri de değerli kategorisine koyduğunu gösterir. Dünya düzeninde, kendi isteğinle oluşturduğun inanç hiyerarşisine dayanarak çıktığın tekamül yolunda başarılarının devamını diliyorum.

Hayata ezberlerle başlarız. Bu çok normaldir. Olması gereken zaten budur.
Sobaya cız deriz çocuk elini yakmasın diye. Bu onu bir süre oyalar. En azından durumu kendisi muhakeme etmeyi öğrenene kadar.

Şimdi bu normal mi? Bence son derece normal ve fıtri.

Aynısı din için de geçerlidir. En azından dinin yaşandığı bir ortamda. Dinini ezbere verirler sana. Dededen toruna ezbere geçer. Hatta babada oğula.

Sorgulaman istenmez. Güvenmen istenir. Sıfır hata ile oynaman istenir. Sorun da burda başlıyor. Sobaya cız denmesinin hikmetini sonradan öğrenen çocuk dinin emir ve yasaklarını bir ömür boyu anca öğrenebiliyor.

İşin aslı Allah hata yapa yapa öğrenmemizden yana.

Hadis var : hiç günah işlemeyen bir toplum olsaydınız helak edilirdiniz. Yerinize de günah işleyen, sonuçlarını idrak eden ve tekamül eden (tevbe eden) bir topluluk getirilirdi. Diye. Yani idraka dayanan bir farkındalık geliştirmemiz isteniyor. Ezbere ezbere ibadet eden ve hiç bir şey anlamadan yaşayan, var olduğu için neşe bile duyamayan bir toplumu Allah kendi bile bir değer olarak görmüyor.

@Elnora_alila
sevgili elnora umarım iyisinizdir kali mantrası hakkında bir şey danışacaktım bugün meditasyonumdan sonra kali mantrası açtım aynı şekilde lotus pozisyonundaydım yine gözümün önüne alakasız görüler gelirken resmen ensemin çekildiğini hissettim başım geriye doğru gitti bunun bi açıklaması var mıdır sizce yoksa tesadüf mü

Tanrı fikrini reddeden birini yetersiz kavrayışa sahip / anlamaz gibi fişlemek ; bir inanış fikrini reddetmekten öte o inanışa sahip bireyleri değersiz, seninle aynı inanca sahip bireyleri de değerli kategorisine koyduğunu gösterir.

Ben sana başka bir sır vereyim :

Yaratıcı fikrini reddeden insanların ortak bir özelliği var. Kendilerinden daha büyük bir gücün, aklın, zekanın ve iradenin varlığı karşısında egolarını ve gururlarını muhafaza etmeye çalışmak. Ve olayları kendi çaplarından izah etmekle yetinerek patenti izinsiz kullanmak.

Yani şuraya çıkıyor iş, yaratıcı aklın yerine sen kendi kendi akıllarını koyarak kendini aslında olduğundan daha önemli bulmaya başlıyorsun.

Tamam sende akıl var. O akıl ile etrafını inceliyor ve öğreniyorsun. Ve çok değerlisin. Kimse seni degersizleştirmiyor. Ama sen kendi değerini tanrısal bir levela çıkarmış oluyorsun. Patentlet sana ait bile değil. Yaratan yaratmış ve sen de sonradan monte edilmiş bir varlık olarak etrafını inceleyerek bilim yapıyorsun. Ve çıkardığın sonuç şu : rastlantısal olarak oluşmuş herşey.. Hayatın hiç bir var ediliş anlamı olamaz..

Dünya düzeninde, kendi isteğinle oluşturduğun inanç hiyerarşisine dayanarak çıktığın tekamül yolunda başarılarının devamını diliyorum.

Teşekkür ederim. Bilim adamları olmasaydı hiç bir başarı olmazdı 😀

Bilim adamlarının bot hesap olduklarını anladığınız gün, bilimin tanrının ironik bir ikramı oldugunu da anlayacaksınız.

Hadis var : hiç günah işlemeyen bir toplum olsaydınız helak edilirdiniz. Yerinize de günah işleyen, sonuçlarını idrak eden ve tekamül eden (tevbe eden) bir topluluk getirilirdi. Diye. Yani idraka dayanan bir farkındalık geliştirmemiz isteniyor. Ezbere ezbere ibadet eden ve hiç bir şey anlamadan yaşayan, var olduğu için neşe bile duyamayan bir toplumu Allah kendi bile bir değer olarak görmüyor.
Örnek verdiğin hadisin bile tutarlılığı yok. İyiyi güzeli isteyen dileyen din, şeytana karşı duran Allah, merhametli peygamberler ama gel gelelim günahsız bir toplumun helak edilmesi ? Suça teşvik nasıl olur : İşte böyle hadisleri örnek göstermek ile olur. Demek ki ezbere ibadet etmek bile insanı günah dediği kavramdan uzak tutabiliyor ama günahsız bir insanı değerli görmeyen bir Allah var..

Sonra da ben 'Şeytan haklı' dediğim zaman ne yazacağınızı şaşırıyorsunuz. Dincilik yapıcam diye girmediğiniz hal kalmadı, benim içim şişti. Tutarsızlığınız sıktı yani.

Yani şuraya çıkıyor iş, yaratıcı aklın yerine sen kendi kendi akıllarını koyarak kendini aslında olduğundan daha önemli bulmaya başlıyorsun.
Yaratımın ne olduğunu, nasıl olduğunu anlamaya ve öğrenmeye çalışıyoruz. Ve bu öğrenim süreci hem maddeyi gözlemle hem de manevi şuurla gerçekleşiyor. Dini dürtüler ile hareket eden kesim haricinde kimse Allah sıfatına bürünme cüreti göstermiyor. Çünkü bizlerin yaratıcısı, dinlerin yaratıcından çok daha üstün ve çok daha kusursuz. Bu yüzden kalıpların dışındaki mutlak yaratıcı kimliğini arıyoruz.

Teşekkür ederim. Bilim adamları olmasaydı hiç bir başarı olmazdı 😀
Bilim adamlarının bot hesap olduklarını anladığınız gün, bilimin tanrının ironik bir ikramı oldugunu da anlayacaksınız.
Lütfen senin gibi düşünen insanlarla sohbete gir, açıklamanı ve anlatımı onlara yap. Seninle olan diyaloğum, tarafımca sonlandırıldı.

@Elnora_alila
sevgili elnora umarım iyisinizdir kali mantrası hakkında bir şey danışacaktım bugün meditasyonumdan sonra kali mantrası açtım aynı şekilde lotus pozisyonundaydım yine gözümün önüne alakasız görüler gelirken resmen ensemin çekildiğini hissettim başım geriye doğru gitti bunun bi açıklaması var mıdır sizce yoksa tesadüf mü
Kali mantra ile ilgili değil tamamen bedeninizin stres salınımı ile ilgili. Kas kontrolü esnemiştir. İyi bir şey..👍

• Beğendim
Tepkiler: nix
Geri