K
King_Solomon
Kötü niyetli birisi olsa biraz zor pes ederdimBilmemki duygularını en iyi kendin anlarsın.
emektir o emek bunca zaman karşılıksız çabaladığından dermişim![]()

Kötü niyetli birisi olsa biraz zor pes ederdimBilmemki duygularını en iyi kendin anlarsın.
emektir o emek bunca zaman karşılıksız çabaladığından dermişim![]()
Şunu unutma :E bunlar çelişmiyor mu Retro?
Üstteki lafında karmik borç oluşuyor.
Alttaki lafında aynı şeyi yaparak karmik borç siliyor.
Açar mısın?
Sadaka iyi hoş de salak yerine konulmak kötü..Neden sadaka ?
Çünkü "yaşama sevinci" hepimizi birbirimize ve evrene bağlayan ortak enerji birimidir.
Canımızı sıkan biri olduğunda yaşama sevincimizden çalmış olur, biz de kendimizi savunurken genellikle onun yaşama sevincine kastederiz. Büyüler vs hep yaşamdan keyif almasını engellemek için yapılır. En azından ülkemiz genelinde.
Günahlardan doğan karma ilk başta kalbe kasvet getirir. Kalp katılaşır. Ama zihin bir süre daha kendi ezberleri ekseninde dönmeye devam edebilir. Zihin bir makinedir. Kalp yıllar öncesinden kapanmış ve S.O.S. veriyor olsa bile zihin uzunca bir süre kendi kendini idare edebilecek şekilde kalpten ayrışarak bünyeyi canlı tutabilecek kadar güçlü ve bağımsız olabilir. Bu iki kavramı çok iyi bilmek tanımak ve ayrımını yapabilmek lazım, yoksa kendimizi doğru analiz etmek mümkün olmaz..
Neyse şimdi o da uzun gider...
Sadakaya bağlıyorum : Sadaka bizi hayata bağlı tutan yaşama sevincinden fedakarlık etmektir. Rızık, bizi yaşama bağlayan her türlü geçimlik demektir. Rızıh aslında yaşama sevincinin altın anahtarıdır. Sadaka ancak zırıktan verilebilir. İlla para olacak diye bir şey de yok. İlimde ilerlediysen ilim senin yaşama bağlanma sebebindir yani rızkındır ve hali ile de insanlara ilim öğretmen gerekir.
Karmandaki tıkanıklıklarını anlamak çok kolaydır. Kapanma psikolojisinde çok fazla kalıyorsan demek ki yaşama sevincin artık büyük ölçüde bağlanmıştır ve rızkını sadaka olarak vermeye başlaman gerekmektedir. Bu uzun bir süreçtir. Çünkü karma hemen kapatmaz seni, sana süre verir. Belki yıllar sürer bu. Uyarılara kulak asmayışlarını hatırla mesela... bir anda kapandığın zaman da bir anda açılmayı beklemek olmaz. Temelde değişmeli ve zamana yayarak iyileşmelisin. Tabi içindeki iç bilinç yeteri kadar ilim sahibi olabilmişse. İlim yoksa kendini kendi elinle iyileştirme lüxün de kalmıyor. O bile bir rızıktır yani.
evet baskın domine edici bir karakter belli.. ama klas bir kadın sürekli bağlama yapması ve takıntılı olması dışında ideal sevgili gibi duruyorKötü niyetli birisi olsa biraz zor pes ederdimgelip iki kelime yazmak yerine bağlama yapıp duruyor. Urum bakımda bir de domine eden baskın bir kadın karakteri var dedi.
Sadaka iyi hoş de salak yerine konulmak kötü..
ben bir keresinde mendil satan bir adamdan bir mendil alıp fazla para verdiğimde daha sonra o adamın akan burnunu mendille silmeyip pisliğini yere attığını görmüştüm yanında fazla sayıda mendil olduğu halde.. sonra da kendime küfrettim nerden buluyorsun hiç acınmayacak kişileri yardım etmek için diye
sürekli ağlayıp para isteyip herkese aynı masalı anlatıp dolandırılanlar var bi de.
Ben kimseyi enayi yerine koymadım ama çok fazla enayi yerine konulduğum oldu.Sadakayı verdiğin anda sen kendi önemlisin. O değil. Kendi karmik arınmanı önemsiyorsan kendi merkezinde kalabilmeyi pekiştirebilmiş olmalısın. Araftakiler kendi merkezinde kalmakta zorlanırlar. Tabi ki enayi yerine konacaksın. Yoksa herkes para verip, tüm sorunlarını satın alırcasına bir garanti işe girişirdi. Enayi yerine kona kona olacaksa olacak bu iş. Ruhuna çöken kasvet başka türlü çözülmez. Para alışverişinin paralelinde ruhani alışveriş te gerçekleşir.
Esasında dilenciler sadaka işinin çok küçük bir kısmını oluşturuyor. Ayrıca dilencilerin büyük bir kısmı senin günahlarını alması için var. Çünkü gerçek anlamda dilenen kisiye Allah zaten yardım ediyor. Onları bulmamız çok zor. Yollardaki dilencilerin büyük çoğu tek boyutlu düşünebilen, yüksek algıları kapalı, biraz fazla para bulunca içki ve sigara alarak anı yaşayan kişiler oluyorlar. Onlara da gidip 10K vermek artık aptallık olur. Ha senden azalsın diye verirsen yine senin hayrına olur mu olur. Ama ehil olmayana yüksek paralar hibe etmek veli'liğe yakışmaz. Sen sadaka verdiğinin velisi hükmündesin çünkü. Yemeğini ver geç. Nankörlük yapmasına fazla takılı kalma, senin günahlarını da almış oluyor çünkü yanlış bir tutumda. Sen de enayi yerine konarak arınıyorsun. Düşün kimleri enayi yerine koymuşsan üstündeki o enerjiler eriyor aslında.
Aman, yok yeterli. kitap mı yazcan?Açarım da çok uzun gider![]()
Aman, yok yeterli. kitap mı yazcan?
Yetmedi ama neyse....
Öğreneceğim bir bilgiyse zaten gelir beni bulur, np!
Karmayı fazla abartıyorsunuz.
Sadaka gibi görerek insanları tembelliğe sürüklemek bile hakka gasptır.
Hak kavramını bilmeden, görmeden '' cebimden 3 krş çıksın gönlüm şenlensin '' mantığıyla hiçbir şey yapamazsınız.
Hadis dediğin insan sözü. Senin sözlerin gibi.. Benim sözlerim gibi.. Öyleyse bağlayıcılığı nerede ? Bir insanı benden yalnızca takvası üstün kılar. Takva da Arş sahibinin bileceği iştir. İnsanın değil. Hal böyle iken uygun gördüğüm sözü hayatımda kalıba sokarım ama kalıba ne şekil vereceğim yine bana aittir.. Özelimde, bireyselleştiririm.Sadaka belayı defeder. Hadis.
Sadaka kavramını yalnızca para olarak görenler küçük düşünürler. Bir dilenciye verilen para sadaka değildir. Çünkü dilenciliğin altında yatan güdü bedavadan kazanç elde etmektir. Ve sen de kişinin şeytani güdüsüne hizmet eder yani teşvik edersin. Kaş yaparken göz çıkar.Sadaka kavramını eski Türk filmlerinden öğrenenler genelde böyle basit düşünürler.
Neyi nasıl öğrettiği ; nasıl öğrendiğiyle alakalı. Babandan öyle görmen silsile gibi devam ettireceğin anlamına gelmiyor.Ben babamdan öyle gördüm.
Hadis dediğin insan sözü. Senin sözlerin gibi.. Benim sözlerim gibi.. Öyleyse bağlayıcılığı nerede ?
Sadaka mı diyor bu ayette yoksa gerçeği gören kullardan mı olsaydım diyor ? Bir önceki ayet açıkça gösteriyor ki, dünya nimetlerine kapılıp Allah'ı anmamak hüsrandır. Öyleyse bahsedilen sadaka değil, inanca sadakattir.Sizden birine ölüm gelip de: “Rabbim! Ne olurdu ecelimi biraz daha erteleseydin de sadaka verip iyi kullardan olsaydım!” diye yalvarmadan önce size verdiğimiz rızıklardan Allah yolunda infakta bulunun. Ayet.
Bir önceki ayet açıkça gösteriyor ki, dünya nimetlerine kapılıp Allah'ı anmamak hüsrandır. Öyleyse bahsedilen sadaka değil, inanca sadakattir.
Lütfen yazdıklarını tekrar oku. Yine de yanıltıcı olduğunu düşünürsen ; bir süre önceki yaklaşımı baz alarak, gözümün görmemesi gereken ama görmesi sağlananlar için kısas kabul et. Çinko kabuklu olmak hafızayı güçlendiriyor.Çok yanıltıcı ve itibarsızlaştırıcı bir yaklaşım oldu.
İlk icraat asla önemli değildir. Önemli olan niyete adanmış istikrardır. Niyette istikrar varsa eyleme yansır ve devamında alışkanlık haline gelir. Sadaka önemsizdir demiyorum. Her şey sadaka ile çözülemez diyorum. Sen neden anlamıyorsun ne demek istediğimi ? Formdan mı düştün ? İhtiyarlıyor musun ?Lafta kalması muhtemel tüm temennilerini aksiyon alarak pekiştirmek noktasında elinden çıkan ilk icraatındır.
Koşulsuz şartsız tutunarak. Kuyudan çıkmak için sahip olduğun merdivenin son basamağında, tırmandığın tüm basamakları kırarak yere çakılsan dahi ; kırılan basamakları tamir etmekten gocunmayarak pekiştirirsin. Çünkü inanç dediğin, iki bağımsız ahşap malzemeden birine tutunmak değildir. Bu malzemelerden bütün yaratabilmektir.İnanca sadakat nasıl pekişir ?
Tamir ederek.bunu kendine nasıl ispatlayabilirsin?
Kontrollü olmak lazım. Otokontrol her şeydir. Bilinçli düşünemezsen maddeye bağlanırsın, ihtiyacının ne kadar olduğunu bile kestiremezsin. Her şeyin temelinde akletmek yatıyor. Tekillik dahi akledemediğin noktada bakış açının dışında seyreder, kör noktadır.O halde dünya nimetlerine kapılmamak için ne yapmak lazım ?
Fedakarlık dengesi ? Hayır bu fedakarlık değil. Karmik denge.fedakarlık dengesi var.