"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sohbet Muhabbet

İbranice ile Arapça harfler nerdeyse aynı ses tinisini çıkartıyor.
Havass kitabinda okudum Esmalar bazı varlıklarin ve Meleklerin ismidir diye.

Değiştirilme konusu içindeki ayetlerin hadimleri yani varlıkları var.Bu yüzünde değiştirilemez.
Ama eksik mi onu bilemem.
Sami diller. Aynı aileden geliyor.

Zaten Kuran'ın değiştirilmez ayetine inanç duyuluyorsa şayet Kuran'ın diğer kitapların tasdiki olduğuna da inanç duyulması gerekir.
Kısacası incil ve tevrat için tahrip edilmiştir, değiştirilmiştir demek ayeti inkara girer.

'' Onlardan bir grup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken, dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları kitaptan değildir. Söyledikleri, Allah katından olmadığı halde, Bu Allah katındandır derler. Onlar bile bile Allah’a iftirâ ediyorlar. ''

Döneminde okur yazar azlığı, kutsal kitapların halka açılmaması ve insanları ip cambazı gibi oynatmalarına örnek bir ayet.
Aynısının bugün yapılmadığını savunabilir miyiz ?

Bu yüzden fanatizm yanlış. Değiştirilmemiştir demek de yanlış. Olasılık görmezden gelinemez.

Geçenlerde Ahlaki değer sormuştu : İrdelemek, geçmişe gitmek neden diye.
Çünkü Kuran'ın üstünden Peygamber torunu öldürenler de geçti. Hilafet uğruna soy katli yapıldı.

Sami diller. Aynı aileden geliyor.

Zaten Kuran'ın değiştirilmez ayetine inanç duyuluyorsa şayet Kuran'ın diğer kitapların tasdiki olduğuna da inanç duyulması gerekir.
Kısacası incil ve tevrat için tahrip edilmiştir, değiştirilmiştir demek ayeti inkara girer.

'' Onlardan bir grup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken, dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları kitaptan değildir. Söyledikleri, Allah katından olmadığı halde, Bu Allah katındandır derler. Onlar bile bile Allah’a iftirâ ediyorlar. ''

Döneminde okur yazar azlığı, kutsal kitapların halka açılmaması ve insanları ip cambazı gibi oynatmalarına örnek bir ayet.
Aynısının bugün yapılmadığını savunabilir miyiz ?

Bu yüzden fanatizm yanlış. Değiştirilmemiştir demek de yanlış. Olasılık görmezden gelinemez.

Geçenlerde Ahlaki değer sormuştu : İrdelemek, geçmişe gitmek neden diye.
Çünkü Kuran'ın üstünden Peygamber torunu öldürenler de geçti. Hilafet uğruna soy katli yapıldı.
Fanatizm bende her zaman yanlış buluyorum.Ama malesef gerçek hakkında bilmediğimiz seyler var.

Bilmediğiniz bir şey saptarsam yine öğretirim. Çekinmeyin, bana zahmet olmaz 🙂

Çok kötü yahu 😒 İyi ki böyle imalı cümleler kuracak insanlar değiliz. İyi ki ayrı dünyanız varmış. Bunlar bize göre ibretlik, utanç verici konuşma biçimleri.
Ermeni kızı derken kötü olarak söylemedim o söylediği için söyledim.
Kimseye Ermeni olduğu için farklı bir bakış açısı sergilemem merak etme.

Bence bu sitedekilere özel toplu bi buluşma yapabiliriz. Doğada kamp gibi hem ruhumuz dinlenmiş olur hemde orada herkes tüm bilgilerini birbiri ile paylaşıp mükemmel bir bilgi akışı olabilir. :sneaky:
sen şu cadılık dersleri alıyor musun? Resmine bakınca aklıma cadılar geliyor (:

Ama malesef gerçek hakkında bilmediğimiz seyler var.
Kesinlikle katılıyorum. Kainatta tek gerçek olabilir ama bizler kendi dönemimizde ; fizik ve fizikötesi algımız kadar biliyoruz.
İnsan ömrü açısından ele alırsak 'gerçek' diye bir kavramın varlığından bahsedemeyiz. Kişinin gerçeği deneyimi ve gözlemidir.
Kişisel gözlem ve deneyim ise bizi %100 orana götürmez. Götüremez çünkü değişkendir.

Ermeni kızı derken kötü olarak söylemedim o söylediği için söyledim.
Kimseye Ermeni olduğu için farklı bir bakış açısı sergilemem merak etme.
Ben böyle şeylere takılmam. Dediğim gibi ırk bilgisi dna ile ölçülür ve genelde herkeste biraz farklılık vardır.
Zaten Ermeni olduğumu savunmadım. Soyumda kız alma - verme olduğu için ırksal karışım olduğunu anlatmaya çalıştım.
Ki hepimizin soyu da aşağı yukarı bu şekilde. Aynı coğrafyada farklı inançlar ama benzer gelenekler ile yaşamışız yıllarca..

Bilmediğiniz bir şey saptarsam yine öğretirim. Çekinmeyin, bana zahmet olmaz 🙂

Çok kötü yahu 😒 İyi ki böyle imalı cümleler kuracak insanlar değiliz. İyi ki ayrı dünyanız varmış. Bunlar bize göre ibretlik, utanç verici konuşma biçimleri.
Bilmediğim şeyi öğretirmisin bana?
Hiç öteki aleme geçtin mi?
Oranın nasıl bir yer olduğunu biliyor musun?
Cinlerde insan gibidir bence paralel evren gibi.Bu aleme geçtiklerinde bedensiz oluyorlar gibi geliyor bana.
Bu konuda böyle şeyler yaşadım ve duydum.

Diyor ki doktor newton Biz aslında kimiz kader çizgimiz bizi nereye kadar sürükler?. Peki ölünce ruhlarımız nereye gider?
bu adamın yazılarını okurken tüylerim diken diken oldu. Hayatta tesadüflere inanır mısınız?

Diyor ki doktor newton Biz aslında kimiz kader çizgimiz bizi nereye kadar sürükler?. Peki ölünce ruhlarımız nereye gider?
bu adamın yazılarını okurken tüylerim diken diken oldu. Hayatta tesadüflere inanır mısınız?
Lise yıllarımdayken odam da İsaac Newton Albert Einstein posterleri vardı.
Fizikçilere matematikçiler çok severdim.Hatta o zaman fizikçi olmak istiyordum.Evrenin güzelliklerini hesaplamak istiyordum.Yurt dışında bir üniversite akademisyenlik yapıp.
Çünkü Enistien ve Newton dünyası çok hoşuma gidiyordu.
Einstein bir yahudiydi.Kuantum fizikçileri bir çok şeyi kabaladan çıkardığına inanıyorum.
Newton hem bilimsel çalışırken.Hem bir büyücü idi.Okült cemiyetler alâkasi olduğunu söylüyorlar.İbraniceyi çok iyi bildiğini kıyametin zamanını hesaplamaya falan çalışıyormuş.

Lise yıllarımdayken odam da İsaac Newton Albert Einstein posterleri vardı.
Fizikçilere matematikçiler çok severdim.Hatta o zaman fizikçi olmak istiyordum.Evrenin güzelliklerini hesaplamak istiyordum.Yurt dışında bir üniversite akademisyenlik yapıp.
Çünkü Enistien ve Newton dünyası çok hoşuma gidiyordu.
Einstein bir yahudiydi.Kuantum fizikçileri bir çok şeyi kabaladan çıkardığına inanıyorum.
Newton hem bilimsel çalışırken.Hem bir büyücü idi.Okült cemiyetler alâkasi olduğunu söylüyorlar.İbraniceyi çok iyi bildiğini kıyametin zamanını hesaplamaya falan çalışıyormuş.
Hocam yanlış anladın beni newton deyince normalde mıchael newtondan bahsetmiştim... Kitabını okumak istersen siteye yazdım....
Bu tamamen reankarnasyonla ilgili bir kitap Tabiki rabbime inancım sonsuz ama reankarnasyonuda merak ettiğim için araştırıyorum... Saygılar..

Hocam yanlış anladın beni newton deyince normalde mıchael newtondan bahsetmiştim... Kitabını okumak istersen siteye yazdım....
Bu tamamen reankarnasyonla ilgili bir kitap Tabiki rabbime inancım sonsuz ama reankarnasyonuda merak ettiğim için araştırıyorum... Saygılar..
Pardon ben İsaac Newton sandım.

İyiliği ve kötülü kendi perspektifimizden değerlendiriyoruz. Bozduğunuz bir büyüyü kişi hak etmiş olabilir. Hak edişine müdahale etmek için kim vazifelendiriyor bizi? Herkesin kendi vicdanına yahut alacağı paraya kalmış. Diyelim ki A kişisi B kişisine sürekli işlem yaptırıyor. Ben B kişisine yapılan işlemleri bozuyorum fakat A kişisi durmak bilmiyor bu konuda. Mecburen bu kişinin elini kolunu bağlamak için işlem yapıyorum. O da kendine yapılan işlemi bozmak için C kişisine gidiyor. Şimdi burada ben kötülük yapmış C kişisi de iyilik mi yapmış olacak? Cevaplarınızı bekliyorum

İyiliği ve kötülü kendi perspektifimizden değerlendiriyoruz. Bozduğunuz bir büyüyü kişi hak etmiş olabilir. Hak edişine müdahale etmek için kim vazifelendiriyor bizi? Herkesin kendi vicdanına yahut alacağı paraya kalmış. Diyelim ki A kişisi B kişisine sürekli işlem yaptırıyor. Ben B kişisine yapılan işlemleri bozuyorum fakat A kişisi durmak bilmiyor bu konuda. Mecburen bu kişinin elini kolunu bağlamak için işlem yapıyorum. O da kendine yapılan işlemi bozmak için C kişisine gidiyor. Şimdi burada ben kötülük yapmış C kişisi de iyilik mi yapmış olacak? Cevaplarınızı bekliyorum

Harika bir tespit olmuş. Tebrikler.

Sen de katran ve çamuru kaynatıp yemek yaparsın sevdiceğin cingözüne 🤩
Arkadaşımla barıştım, geçenlerde evine gittim kocasına işim düşmüştü önemli bir konuda. Az önce arkadaşım yazdı benimki geliyormuş arkadaşımın evine oturmaya , yine bir şeyler çalmasa bari elimin değdiği 🤢

Geri