Yapmanız gereken tek şey çalışmak.
Bunu sizde biliyorsunuz aslında, zaten bunu herkes bilir.
İnsanlar farklı yetenekler ile dünyaya gelmiştir. Bir laf varya hani, balığı ağaca tırmandıramazsın diye - bu söz daha farklıda olabilir tabii

- çok güzel ve mantıklı bir söz aslında, herkesin mutlaka çok başarılı olacağı bir alan vardır ancak işte bu laf geçerli değil bu diyarda. Karşımızda deniz varsa yüzeceğiz, dağ varsa tırmanacağız, gerekirse hile yapacağız.
Bizden istenen bu, peki bunu herkes yapabilir mi ? Hayır tabii ki.
Bunu yapamadığımız zaman beceriksiz ve aptal görünebilir miyiz ? Evet, ne yazık ki.
Peki gerçek böyle mi ? Asla değil.
Ama biz dağı tırmanırken, suya dalış yaparken çok önemli bir yeteneğimizi unutuyoruz.
Biz öğrenebiliyoruz. Sıfırdan dil öğrenebilen beyin, farklı düşünmeyi öğrenen beyin, müzik aletini çalmayı öğrenen beyin, pek ala matematikte öğrenebilir, fizikte yapabilir, oyunculuk yeteneği de kazanabilir.
Önemli olan bunu yapmak için istemek ama daha fazlası için buna inanmak.
Gerçekten iyi yerlerde olan insanların hepsinin sizden çok daha özel yeteneklere sahip olduğuna inanmıyorsunuz değil mi ?
Onların çoğunluğunun ortak yeteneği sebatlı olmaları.
Bakın burası çok önemli. *_*
Bence matematik öğrenmeden önce sizde bunu öğrenmeye çalışın.
Ama hızlı değil, ağır ağır, sakince ve emin adımlarla ilerleyin.
İşte bunu öğrenmek matematiği öğrenmekten daha kolay.
Sonraysa alın temel matematik kitaplarını önce sağlam bir temel atın kendinize.
Hiç sıkılmayın, rasyonel sayıların bile sorularını çözün, asla utanmayın kendinizden ve devam edin. Belki önce -(-1) in 1 olduğunu öğreneceksiniz ama kısa bir zaman sonra 1 e sağdan soldan yaklaşıp, integral ile alan hesabı yaparken bulacaksınız kendinizi

ve en önemlisi bundan zevk alacaksınız.
Peki ne yaptık sonunda; dağları aştık, denizleri yüzdük ama hile yaptık.
Önemli bir yeteneği, aslında niteliği yani sebatlı olmayı öğrendik.
Bizden istenen ilk olarak matematik testi çözmemizdi belki, ama cezve olmadan kahve yapılır mı Allah aşkına
Zaten matematikte öyle zor falan değil, yapanda çok süper zeka falan değil, aldırmayın iki bilip beş gösterenlere.
Bakmayın konuşuyorum böyle ama bende çok mükemmel bir insan, übermensch değilim. Ama eskisinden daha iyiyim
Tembeldim çalışmayı öğrendim.
İnatçıydım kararlılığı öğrendim.
Tertipli olmayı öğrendim.
Sonra da matematiği fulledim

övmüyorum kendimi asla, herkes yapabilir, sizde yapabilirsiniz.
Bakın bu sene limit, türev ve integral sınavda yok, çember analitiği yok ve sınava daha 4 ay var. Eğer yks ye girecekseniz, başvuru yaptıysanız biliyorsunuz, hala şansınız var.
Her zaman en iyisini hedeflemeniz çok doğal, tıp için 4 ay gibi bir sürede hazırlığınız yoksa eğer, kazanmak pek mümkün değil, hayal satmayılım şimdi ama ortalama üstü bir mühendislik neden olmasın.
Ha! Son olarak, ben de kısa yazmayı öğrenemedim işte

.