ruhname
Kayıtlı Üye
Yani başarılı olan insanlar nasipten yana şanslılar öyle mi? @denniseBen size başka bir sır vereyim :
İnanmak başarmanın yarısıdır. Ama başarı inanıyor olduğunun sadece bir yan etkisidir.
Bunu herkez söyler. Başarıya psikolojik olarak hazır değilsen, çalışıp çabalamak seni her zaman tam başarıya ulașacakken son anda yarı yolda bırakır ve sen her zaman haketmeyen birinin o başarıyı göğüslediğini görürsün.
Onlara kızma. Onlar sadece içlerinde buna senden daha çok inandıkları için ve senden daha çok kendilerini orada görmeyi başardıklarını için oradalar.
Sen çabalamaya inandığın için cabalayacak güce eristirildin. Başarıya gerektiği gibi inanamadığını sadece farkedemedin.
Inanmak başarmanın yarısıdır. Ama başarı inanmanın sadece yan etkisidir. Önemli olan anda kalmaktır. Anda kalmak ise inandığın o şey ile t o anda aranda olan etkileşim ile oluşur. Inanma yetisi olmayan insanın anda kalabilme yetisi zaten yoktur.
O kişi başarının gelecekteki bir tarihine saplanmistir. Zaman akmaz artık. Ya da istop ede ede akar. Mesele, başarının tam o anda gelmiş olduğunu görebilmektir. Elle tutulur bir başarı olmadan da ona inanmak, aranızdaki etkileşimin titreşimi ile size anın keyfini ve özgüven dediğimiz o deneyimi de getirir.
Bu yüzden bir şeye inanmak sizi o şeyin doğal sahibi yapar herzaman. O şey dönüp dolaşsa da sizde karar kılacaktır. Tabi sizden daha çok inanan biri yoksa.
İnanmak ise ne yazık ki nasip meselesidir de. İnanmaya çalışmak sadece blokaj yaratır. Inanmanın kendi içinde kendi kodlari vardır. Ve bu, insan iradesini aşan bir denklem üzerinde tasarlanmıştır. O denklemi aşmak, evet ne yazık ki nasip meselesidir.