Seytana Iyi Bir Bakis Acisi

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Merhaba, dini inanclardaki bildigimis seytana farkli bir bakis acisiyla baktigim dusuncemi paylasmak istiyorum:

Sanilanin aksine efsane ve dini inanclara gore seytan diye tanidigimiz ruhani karakter aslinda diger melekler kadar iyi. Her kotu dusuncenin altindan seytan cikiyor: "seytana uydu". Oysa seytan, kotu dusunce vermiyor, insanlarin durum kosul, gecmisteki travmalar, yetistirilme ve bakis acisi gibi bir cok sebeplerden oturu insan kotü dusunceleri kendisi dusunuyor. Seytan ise kotuleri cezalandiran bir melek. Seytan olmasaydi (inanca gore) kotuler cezasini cekmezdi. Eger seytan kotulugu seviyor olsaydi, kotulere isgence degil, odullendirirdi cehenneminde. Yani seytan iyilerin hakkini arayan ve alan iyi bir melek.
 

düşünen ve inanan

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Şub 2013
Mesajlar
702
Tepkime puanı
1,221
İnsanoğluna saygısı yok. Allahın dediğini yapmamış. İnsanoğlu da işine geldiğini ona yıkmış. Nefsin kötü kısmını şeytanla özdeşleştirmekle ve yetersiz bilgiyle alakalı bu kalıplar diye düşünüyorum.
Kişi şizofren, şeytan bana ailemi öldürmemi söylüyor diyor ve yapıyor.
Kişi iradesine sahip çıkamıyor saçma bir şey yapıyor. Şeytan girdi kanıma diyor.
Yok silahı bulundurma şeytan doldurur diyorlar. Aslında silahı alma eğilimi onu kullanma arzusundan geçiyor.
Kişi arzusunu yenemiyor, eşini aldatıyor. Şeytana uydum diyor.
İnsanın şeytanı bir bahane olarak kullanması dışında iyilik ve kötülük kavramları bize dayatıldığı gibi üst ölçekten pek de öyle görünmüyor gibi geliyor bana. Daha da derine inersek hepsi saçmalık gibi geliyor.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Benim dusuncemle yine, seytanin insana saygisi vardi, hatta insanligi oyle onemsemiski insanlik icin adaleti saglamayi gorevi haline getirmis. Belki de seytan insanin icindeki durum kosula bagli olusabilecek olumsuz dusunceleri insanligin yaratilisiyla coktan fark etmisti.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Her kötülük içinde iyilik her iyilik içinde kötülük barındırıyor.
Evet, dunya uzerindeki her olay arti ve eksi sisteminde gerceklesiyor. Yani her seyin bir avantaji varken bir de dezavantaji oluyor. Pilin calismasi gibi ++ veya -- calismiyor, aslinda dunyada her sey birbirleriyle baglantili bi sarmasik.
 

Manetekelfares

Banlı Kullanıcı
Katılım
30 Ağu 2022
Mesajlar
113
Tepkime puanı
66
Kur an da şeytanlar cehenneme süreklenecek bazıları hariç yazıyor.İnsanlarında büyük kısmı cehenneme gidecek sadece küçük bir kısım kurtulacak.
Şeytanın karakterini bilmiyorum ama o Bizden bir söz çıkmıştır Cehennemi İnsanlar ve cinlerle dolduracağım.
Onlar tuzak kurarken Allah’ta onlara tuzak kuruyor.
Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
Bahsedilen tuzak insanların o gün yargılanması.
Tevrat’ta hazreti Eyüp iyi durumdayken şeytana onu saptırması için güç veriliyor.İnandık dedikten sonrada sınavdan geçiriliyoruz.Şeytanda bu oyunun bir parçası.Allah sözünü gerçekleştirmek için ona ve cehennem yakıtlarına zaman veriyor.Allah şah mat yapmak için bir iki piyonu feda ediyor.
Satanist olmakta bana saçma geliyor.Onlarda bölük pörçük oluyorlar.Senin inandığın adam şeytanın oğlu olamaz.Şeytanların insan çocuğu olmaz diye bölünüyorlar.
Ancak kafirler allahtan ümidi keser.
 

Dolunays

Moderator
Katılım
23 Ağu 2017
Mesajlar
494
Tepkime puanı
679
Merhaba Şeytan Kötüleri cezalandıran bir melek demişsiniz.İnsan günlük hayatında yaşadığı sorunlar sebebi ile farkı farklı kötü düşünüyor ve bunu şeytana yıkmaya çalışıyor.Aslında kötü düşünceleri düşünen ve o nefse düşündüren şeytandır.Çünkü Asıl Alemin Sahibi Allah'a yaklaştırmak yerine uzaklaştırarak dünya heveslerine yöneltip zihni düşünceyi uyuşturup kısaca rahatlatıp imanını azaltmaya çalışıyor ve seni asıl yaratıcıdan uzaklaştırıyor ve evet seni cehennem ile ödüllendiriyor.

Şeytan günümüz zamanındaki gençler ve farklı kesim Melek diyor.Lakin meleklerde nefs yok şeytanın nefsi var ve o bir cindir.

Allah; Hani meleklere:” adem’e secde edin!demiştik; İblis hariç hemen secde ettiler. (O) cinlerden idi de Rabbinin emrinden çıktı. Şimdi beni bırakıp da onu ve zürriyetini (kendinize) dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar size düşmandır. Zalimler için (bu) ne kötü bir değişmedir." (Kehf, 50)

Şeytan kişinin isteklerini ritüel ve farklı şeylerle verip seni asıl yaratıcıdan uzaklaştırıyor.Sonra Nefsin öğretmeni olan şeytan nefsi güçlendirip ve senin aklını artık kullanmamaya başlamadığın için artık akıl nefs ile yer değiştiriyor.Ve artık ona bağlı kalıyorsun tabi düzelirsen o farklı.
 

Similar Threads

Ü
Cevaplar
65
Görüntüleme
1K
S
Cevaplar
0
Görüntüleme
247
Schwarzenegger
S
Cevaplar
45
Görüntüleme
2K
Üye silindi 76175
Ü
Üst