merhabalar pantea, bu rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim.
rüyam, annemin telefonda aramasıyla ve anneannemi kaybettiğimizi söylemesiyle başlıyor. oturup ağlıyorum. o sırada teyzem de evde. ona nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum. söyleyemesem de teyzem bir şekilde durumu anlıyor. o da üzülüyor.
daha sonra nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde köy gibi bir yere gidiyoruz. köyde bir cami var. fakat cami dört duvardan oluşuyor ve hiç penceresi yok. camiden içeri giriyorum. köyün erkekleri namaz kılıyor, ama hepsi aynı yönde saf tutmuyor. bazısı soldaki duvara doğru dönmüş, bazısı arka duvara doğru... fakat hepsi kapıyı arkalarına almış. duvarlarda seccadeler var. hem seccadeler var, hem de o seccadeleri temsil eden resimler var, ama o resimlerin bulunduğu bölümler sanki balyozla kırılmış.
pencere olmaması dikkatimi çekiyor. pencere yerine yine onu temsilen bir resim yapılmış duvara. caminin içinde bir erkeğe soruyorum "niye caminin penceresi yok?" diye. o da tam olarak bilmediğini, ama caminin içinin serin kaldığını, sorun etmediklerini söylüyor.
camiden çıkıyorum, köyün arka tarafına doğru bir park var. bankın üstünde anneannem oturuyor. (yani aslında ölmemiş gibi.) bir de bakıyorum ki tanımadığım kadının teki o'nu azarlıyor. hemen gidip koluna giriyorum anneannemin ve kadına da kızıyorum. anneannemle yine köy meydanına doğru yürümeye başlıyoruz. orda da rüyam bitiyor.
eğer yorumlarsanız çok sevinirim. çünkü son zamanlarda cami, külliye, vs... gibi yerleri rüyamda daha sık görmeye başladım. eskiden hiç görmezdim. bu arada faydası olur mu bilmiyorum ama anneannem halen yaşıyor. bu bilgiyi de not düşeyim dedim. şimdiden teşekkürler.