"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ruh mu zeki yoksa Beyin mi ? Beyin bizi sınırlıyor mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KronoM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KronoM

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, mantıklı ama cidden mantıklı sorular aklıma geliyor.

Önce kısaca bilgi vericem öyle sorucam soruyu.

Parapsikolojiyi hepimiz biliyoruz,
Zihin gücü vesaire, kaşık bükmek telepati ve çeşitli kineziler yapılabiliyor. Bir bilimci beynimizin %100 ünü kullanabilsek uçarız demişti.

Bu doğa üstü şeyler düşünmek gibi kavramları beyin ile yapıyorsak,

Beyin olmazsa bir Ruh aptal mı oluyor ?

neden Ruhsal varlıkların beyni yok ve zekiler onlarda iletişim kurabiliyor ? ( beyni yok derken insan bedenindeki beyinden söz ediyorum)

Beyin insanı sınırlıyor mu yoksa insan beyni kullanmayı bilmiyor mu ?
Çok çelişkideyim beyin trilyonlarca bilgisayardan güçlü hafıza herşeyi kaydediyor fakat,
Beden olmazsa ruh istediği gibi uçabiliyor ışık hızında gidebilir ve diğer ruhlarla iletişime girebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz ?
Ruh mu zeki insan bedeni mi ?

Allah ruhundan bir parça üflemedi mi bizlere ?
Beyini yaratan Allah, Allah’ımız ruhdan oluşuyorsa ruh daha zeki olmuş oluyor beyinden ?

Yani şunuda sorucam insan beyninin tüm sırlarını çözerse ruhsal varlıklardan daha mı zeki ve güçlü oluyor ?

İnsan ırkı üstün bir ırk olarak yaratılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

önce bir şamandan ruhun nasıl bir şey olduğunu öğrenin ondan sonra parçaları birleştirirseniz daha aydınlanacağınızı düşünüyorum

Cok ince ve guzel soru ama cvbim yok ruh diye dusunuyorum ama beynimizinde cok cok azini kullanabiliyoruz belkide ikiside birbiriyle baglantilidir. Cok kafa karistirici?

Allah ruhundan ufledi ne demek ?
Sen Allahin kendi bilincine uzaktan kumanda ile baglanabiliyorsun demek. Wi-fi baglantisi ile yildizlardaki asil avatarin uzerinden bu dunyaya gonderildin demek. Uflemekten kasit budur.

Yoksa hicbir seyin farkinda bile olamazdin. Yemek yedigini ve aciktigini bile bilmeden yiyip icerek yasamak olurdu hayat.

Beyini yaratan Allah, Allah’ımız ruhdan oluşuyorsa ruh daha zeki olmuş oluyor beyinden ?

Allah kendi ruhundan ufledi demek, Allah ruhun kendisi demek degildir. Ruh denen yaziliminin da yaraticisi ve o yogun tatminkar deneyimi sana yasatmasinin da patentinin kendine ait olmasi demektir.

Zeka ise esyalar ve kavramlar arasinda iliski kurmak ve cabuk kavramak demektir. Yani zeki olmak icin zaman ve mekana bagli olmak gerekir. Zaman ve mekan disina cikilirsa zeka anlam kaybina ugrar. Onun yerini akil ve kozmik bilinc alir.

Yani zeka sadece aracidir. Amac akilli olmaktir. Akil daha ilhamsaldir. Once ilham ile hikmet iner, zeka onu sonradan projelestirmeye baslar. Salt zeka ise yaramaz. Yolda birakir. Ogretmenlerin dedigi gibi zeki ama kullanmiyor denir onlara. Zekayi kullanmak icin seytani ya da rahmani enerji akimi surekli olmalidir.

Zihin gücü vesaire, kaşık bükmek telepati ve çeşitli kineziler yapılabiliyor. Bir bilimci beynimizin %100 ünü kullanabilsek uçarız demişti.

neden Ruhsal varlıkların beyni yok ve zekiler onlarda iletişim kurabiliyor ? ( beyni yok derken insan bedenindeki beyinden söz ediyorum)

Çok çelişkideyim beyin trilyonlarca bilgisayardan güçlü hafıza herşeyi kaydediyor fakat,
Beden olmazsa ruh istediği gibi uçabiliyor ışık hızında gidebilir ve diğer ruhlarla iletişime girebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Komut veren biziz beyine üst benliğimiz gerçekleştiriyor tarihte örnekleri var beyinle adı aklıma gelmiyor beyin gücünü kullanan rus 'tu stalin denemiş adam beyin gücünü haşhaşi lideri hasan sabbah içinde kaynaklarda var beynimiz süper bilgisayar biz tam bilincinde değiliz hepsini kullanamıyoruz belki yaradan kısıtladı insanız kötü bir şey yapabiliriz diye.

:D
neden Ruhsal varlıkların beyni yok ve zekiler onlarda iletişim kurabiliyor ?
:D

Beyin dediğimiz organ modern bilim tarafından netlik kazanmadı. Araştırmalar var fakat sınırlı. Tabi soru içeriğini akıl olarak almak daha doğru olur gibi.. Beyin diye tutturmak aşırı sevimli ama biz yine de akıl diyelim :D

Ruhun beyni var mı ? Kesinlikle var ama insan beyni gibi değil.

Radyo vericisi ana kaynaktan sinyal yollar. Ulaşabildiği yer kadar da bireysel ağını genişletir. Örneğin kasaba alıcısı 3 birim Fm sunarken, şehir alıcısı 10 birim Fm sunar. Ana kaynak her yere aynı sinyali mi çakar ? Tabiki ! Öyleyse sorun nerede ? Beşer mühendisliğinde. Mühendislik becerin düşükse eldeki kaynakla 3 birim Fm alıcıyı, becerin yüksekse 10 birim Fm alıcıyı koyarsın..

Beceri dediğimiz şey kişinin aklet frekansıdır. Ruhun beyni ana kaynağa bağlı diye fazla çekmeyi akledebilecek mi sanıyorsunuz ?

Günahlara düşkünlük akla pranga vurur. Hepsinden sıyrılmayı başarırsanız bulut gibi hafiflersiniz ve gerçeğe ulaşırsınız. Şunu yapmadan nasıl yaşarım, şu kişi olmadan nasıl ömrüm geçer diyen kişi nefsine köle olmuştur.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Bence hiçbirinin birbirine bir üstünlüğü yok her bir şeyin yerine göre işlevi ve önemi var. Beyin bizi hayatta tutmaya yarayan bir organ mesela mantık bir şeyin tutarlı mı yoksa tutarsız mı olduğunu anlamak için devreye giren bir bölüm aynı şekilde beyinde yer alan duygulardan sorumlu bölge olan amigdala herhangi bir tehdit ile karşı karşıya kaldığımızda devreye giren bir bölüm kaçma, savaşma ya da donma kararı verir. Bunların haricinde beyni aşan bir durumda sezgiler yani ruh devreye girdiğini düşünüyorum mesela birine veya bir olaya içimiz ısınmaz ve rahatsız oluruz. Daha sonra öğreniririz ki o kişi veya durum bize zarar verecek bir kişi veya olaymış. Burada devreye sezgiler yani ruh girdiğini düşünüyorum. Kısaca ruh ve zihnin birbirinden üstün olduğunu düşünmüyorum ikisininde duruma göre işlevleri var ve birbirlerini tamamlayıcı iki unsur olarak görüyorum

Bu sorular insanın aklına gelebilir ama cevapları herkese göre değiştiği için tek bir doğru cevabı işaret edemeyiz....Hayat gizemlerle dolu bir yer,sadece mantıkla ,bilimle açıklanamıyor...Bunların kaynağının ne olduğu değil de bütün bu beyin,ruh,zeka,zihin sistemini hayatımıza fayda sağlayacak şekilde mi kullanıyoruz yoksa yaşamımızı zorlaştırmasına mı sebep oluyoruz?Bence hepsi birbirini tamamlıyor...Önemli olan bu uyumu kullanabilmek...Yerine ve zamanına göre farklı kararlar alabilmemize yardımcı oluyorlar;burada kaynaktan ziyade bize katkısı verimlilik olmalı...Bunu kullanma kapasitesi de her kişide değişiklik gösterir....

Şuur...

Şira ve şair kelimeleriyle de alakalı

Kanımca, zeka bedensel (beyinle ilgili) bir yeti, bir yetenek ve yeterliktir. Hem genetik olması hem de zihinsel veya bedensel yetersizlikler, engeller ve engellemeler gibi durumlarda zeka seviyelerinin düşmesi bunun en büyük bir kanıtıdır. Ruh ise bedene ve tüm organlara hayat veren özümüzdür. Göz mü görür ruh mu? Ruh hayat vermezse göz ölüdür, görmez. Beyin de aynı şekilde, işlemez. İnsan, ruhu bedeni aklı fikri şuuru zekası karakteri egosu benliği iradesi ile bir bütündür. Aslımız, yani özümüz (ruhumuz) ve mütemmim cüzilerimiz (ayrılmaz parçalarımız) ruhun hayat verdiği ve az önce saydığım diğer maddeler ile birlikte, her birimiz Allah'ın yarattığı şahsına münhasır şuur sahibi varlıklarız. Bu parçalarımız teker teker işe yaramaz, ölüdür ve fakat bütün halinde benliğimizi, kimliğimizi oluştururlar. Bizi biz yaparlar. Bedenimiz ve ruhumuzun hayat verdiği diğer cüzilerimiz de sadece bize tescillidir. Bir nevi bizim markamızdır. "Ben" varsam yani benlik, onlar da vardir. Ben yoksam onlar da yoktur ve benim yokluğumda bir işe yaramaz, benim yerimi tutmazlar. Sözgelimi bir dahinin beyni o kişiye tescillidir. O kişinin beynini çıkarıp ortalama zekalı birine taksalar, bu o kişiyi deha sahibi yapmaz. Ya da tak çıkar şeklinde bir akıl olsa, her takanda kişinin şahsına göre farklı işlev görür. Aynı şekilde bir ressamın resim yeteneği, beynin ilgili bölgesi sökülüp ya da eller kesilip bir başkasına devir ve nakil edilemez. Ki ileri düzey resim yeteneğine sahip biri olarak bunun da zeka gibi hem genetik hem de eller ve beyinle de ilgili bir yeti ve yeterlik olduğunu düşünüyorum. Müzisyenlerde de aynı şekilde el kulak beyin koordinasyonu var diye düşünüyorum ama müzisyen olanlar daha iyi bilir tabii. Nitekim zeka beyinseldir, ruh da buna hayat verir ama sadece ait olduğu bedene. Her ruh ait olduğu bedene bağlıdır (başka bir bedene girmez) uykuda veya ölmüş olsun, onunla bağlantısını hiçbir zaman yitirmez ve kıyamette her ruh ait olduğu bedene dönecektir zaten.

Ruhta hersey var, beyinde bir kısmı.
Ruh; dükkanın içindekilerle beraber kendisi, beyin; fileli torbalarınla taşıyabildiğin kadarı.
Yani dükkan hep orada, ama her seferinde kabın kadarını doldurabiliyorsun.

Geri