"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ruh mu zeki yoksa Beyin mi ? Beyin bizi sınırlıyor mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KronoM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ruhta hersey var, beyinde bir kısmı.
Ruh; dükkanın içindekilerle beraber kendisi, beyin; fileli torbalarınla taşıyabildiğin kadarı.
Yani dükkan hep orada, ama her seferinde kabın kadarını doldurabiliyorsun.
Siz kollektif ruha inanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Herkesin Tanrı ruhundan bir parçacık taşıdığına.

Onun haricinde konuyla alakalı bir şeyler daha paylaşmak istiyorum. Ardışık mesaj yazmak yasakmış, o yüzden farklı konu başlıkları ve hitapları aynı mesajda ele almak zorundayım. Bundan sonra yazdıklarım forum geneline.

Bence zeka bedensel ve zihinsel bir yeti ve yetenek. Bir de çok tartışılan akıl mefhumu var. O da mevcut olan zekayı kullanma yetisi diye düşünüyorum. Gözlemlerime göre küçük çocuklarda içgüdüyle gelen bir akıl var. Bu Allah'tan veya bazılarına göre kollektiften geliyor olabilir. Bal arısına vahyedilen vahiy gibi. Bazen bakıyoruz, 4, 5 yaşında cin gibi çocuklar var, aman büyümüş de küçülmüş derler. Öyle çok bilirler ki, geçmiş bir ruhun enkarnesi olduklarını düşündürürler.

Onun haricinde akıl bir tecrübeyle kazanılır, ki tecrübe sabittir şaşmaz şaşırmaz yanıltmaz. Zekadan üstündür çoğu zaman. Bir de Allah'tan (kollektiften) gelir, ilham sezgi basiret feraset adı altında. Zeka iyi kötü her insanda olabilir. Ancak iyi niyetle kullananlara Allah dilerse, gerek görürse ilham ve basiret verir, kötü niyetli kötüye kötü maksatlara kullananlara ise Şeytan vesvese verir diye düşünüyorum. Farklı görüşlere açık değilim. Ancak bazen istidraç veya sınav olarak kötü ve yetersiz kimselere de Allah akıl ya da yol gösterip yürü ya kulum diyebilir. Misal kötü niyetli kişilerin kötüye kullanma maksadıyla tehlikeli şeyler veya fitne fesat üretmeleri gibi.

Geri