20 sene kadar önce annemin bir arkadaşı kendisi master’dı bize biraz reiki dersleri verdi. Kurs bitince başkalarına ellerimizle reiki yapabileceğimize dair de sertifikalar verdi. Biz sembollere falan hiç geçmedik sadece iki el ile yapılan reiki türü öğretmişti. Birisi gözlerden başlayıp ayak tabanına kadar yapılan uzun reiki. Diğeri de daha kısa olan 3’ee dakikalık baş/cinsel bölge, Boğaz/karın ve kalp/mide, şeklinde olan kısa reiki. Neyse bir süre yaptım ben bunları sonra bıraktım. Geçenlerde aklıma geldi önce kısa olanı sonra da uzun olan tüm vücuda uygulananı yaptım fakat denemekten gözümden yaşlar geldi ve özellikle bacaklarım inanılmaz kasılmaya başladı. Tüm vücut bitince bütün sinirlerim inanılmaz gevşiyor ve hemen uyuyorum. Bazen tamamını bile bitiremeden uyuduğum oluyor. Yaklaşık bir aydın yapıyorum her defasında olmasa da sık sık özellikle sağ bacağım öyle şiddetli kasılıyor ki damarım kopacak neredeyse
ayrıca çok şiddetli esniyorum. Sebebi ben olabilir bu esneme ve kasılmanın ? Bir de ben kaçıncı seviye eğitim almışım bilen varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim.