Kuran’da bir ayette bunların olma olasılığı milyonda birdir allah isterse başka bir alem/ ahiret/ düzen de yaratır gibi bir cümle varmış. Yani diyor ki ölünce cennet cehenneme gitmeniz şimdilik bir ihtimal olan düzen ama böyle bir düzen belki olmayabilir! Bu doğruysa kuran bile kendini garantilemiyor yaniaslında bu tartışlır ama madem yok diyosunuz o zman kuranda yazılanlarda doğru değil anlamına gelmez mi? sonuçta kuran-ı kerimde cennet-cehennemin olduğu yazılıyor...ve bu kitap Allah tarafından gönderildiğine göre olmaması mümkün mü sizce?
Cennet inanışı ilk Helenistik dönemde m.ö 3.yy’larda falan çıkmıştır. O zamana kadar insanlar ölenleri hep Hades’e gittiğini sanıyordu. İyi insan da olsan kötü insanda da olsan gideceğin yer yerin altındaki kapkaranlık dünyaydı. Helenistik dönemde Elizyum denilen biri yer olduğu ve iyi insanların ölünce oraya gittiğine inanılmayan başlandı.( Elysium) antik yunan’da Böyle ama büyük ihtimal Yunanlılar da bu inanışı Doğudan aldılar. Ben kendi şahsi fikrim olarak ölüm sonrası hayata inanmıyorum. En azından kendimiz olarak devam etmeyeceğiz belki içimizdeki en ‘öz’ yani bizi biz yapan o benzersiz çekirdek ölmeyip başka bir enerji olarak yoluna devam ediyordur ama bu dünyadaki bizi biz yapan bedenimiz, karakterimiz, bizi şekillendiren çevresel faktörler, anılarımız, genetik kodlarımız hiç biri kalmıyor çünkü hepsi beyin nöronları ile ilgili ve beyin sen fiziksel bir şey, çürüyüp gidiyor. Cennet ve cehenneme zaten inanmıyorum ama çok fedakar, iyi ve insanlıpa hizmet etmiş bazı ruhlar belki ölmüyor, başka kozmik frekanslarda yoluna başka şekilde devam ediyordur... nasıl ki bu dünyaya doğarak yoktan geldiysek öldükten sonra da başka bir boyuta gitmemiz gayet olası ama bunu bizim şu anki sınırlı dünya aklımızda algılanamaz pek mümkün değil. Zaten kutsal kitapalrda yazan cennet ve cehennem tasvirleri de hep sembolik...Bunu kimse bilemez arkadaslar, var diyenlerde ya salliyor yada baskalarindan duyduklarina yada bastan sona okuyup arastirmadiklari dinlere dayanarak konusuyorlar.olunce hiclik olmasi buyuk bir olasilik ,aslinda cok kotu degil, en azaindan cehennemden iyidir.zaten dogmadan oncede bir hictik milyarlarca yil .zamandada evrendede bir nokta bile degiliz.acizligimizi kabul etmemiz gerekiyor.taki bilim olumsuzlugu bulana kadar.yinede bir son olacak bir yerde.bence okuyun turkcesini butun dinlerin.sumerler paganizm kuran tevrat incil.eger kafaniza yatarsa buradaki yazanlar size normal geliyorsa inanin ve keyfinizi bozmayin.hayal kurmak guzel.lakin evrenin sonsuzlugunu dusununce bir yerlerde bir guc olabilecegini dusunuyorum.cok ufak bir noktadan bigbang ile bu evrenin olustugunuda an itibariyle anlayabilmis degilim ve inanamiyorum.bilim adamlari bunun ispatlandigini souleseler bile bir yerlerde bir bit yenigi var.arastirmaya devam.tanriyla aramada kimseyi koymaya niyetim yok.