OD KARA BÜYÜSÜ

Bookstore789

Kayıtlı Üye
Merhabalar,

Bir büyü kitabında aşağıdaki uygulamaya rastladım. Uygulamanın tamamını paylaşmıyorum; yazarın adını da en sona ekleyeceğim.

Bu yazarı daha önce duyan, eserlerini okuyan veya hakkında bilgi sahibi olan var mı diye merak ettim.

Ayrıca metinde aşk/bağlama amaçlı bir çalışma anlatılıyor. Bu konuda bilgisi olanlara bir sorum olacak: Aşk ve bağlama çalışmalarında genellikle kırmızı mumun tercih edildiğini biliyorum. Bu nedenle siyah mum kullanılması bana biraz farklı geldi. Bunun özel bir sebebi veya geleneksel bir açıklaması var mıdır?

Görüşlerini paylaşabilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
  • "Odkara büyüsü" adı verilen uygulamanın, ayrılan sevgiliyi geri getirmek veya bir kişinin kendisine âşık olmasını sağlamak amacıyla kullanıldığı iddia edilmektedir.
  • Metinde siyah mum, siyah çakmak, siyah mendil/peçete ve siyah kap gibi malzemelerden bahsedilmektedir.
  • Gece yarısından sonra sessiz bir ortamda yapılmasının gerektiği ileri sürülmektedir.
  • Belirli sözlerin söylenmesi, mum yakılması ve bazı nesnelerin toprağa gömülmesi gibi ritüel adımları anlatılmaktadır.
  • Uygulamanın ardından kişinin sevdiği insanın kısa sürede kendisine yöneleceği ve aşkını ilan edeceği iddia edilmektedir.

Jale Deniz-Kitaptan Alıntıdır.

@Bookstore789 merhabalar
Kırmızı mum genellikle tercih edilir ama siyah mum kullanılmaz diye bir kaide yok siyah mumda tercih edilir kara büyü olarak adlandırılan ritüellerde tercih edilebilir.Gece yarısı yapılmasının sebebi karşı tarafı uykusunda iken daha savunmasız bırakmaktır ve gece yarısı evde herkes uyudugu için geçmiş zamanlarda kimse rahatsız etmedeğinden dolayı tercih sebebleriydi günümüzde tek kişi yaşadığın bir evde illa ki gece yarısı diye durum söz konusu olmayacaktır. Gece yapılması isabet açısından eftaldir.Toprağa gömülmesi durumuna gelince ritüelin kendine has bir durumdur yine, her ritüelde toprağa gömülmesi gerekmez eskiler yok etmek ele gelmemesi içinde toprağa gömme yöntemini kullanırdı.Daha sonradan bozacağım işlemi toprağa gömmem.Bozmak istediğinizde tekrar elinizin altında olmayacaktır.Acemi olanlara önermediğim gibi bazen ters tepme durumu sonucu bilemeyeceğiniz için de bozmak isteyebilirsiniz yine gömme olayı olduğundan işlemi geri alamayacaksınız. Bu durumda iyi düşünmenizi öneririm ya da bi müddet karanlık bi yerde kimsenin eline gelmeyeceği yerde bekletip üzerinden aylar ya da hatta yıllar geçtikten sonra gömmenizi tavsiye ederim.

@Bookstore789 çeviri kitapları beni çok tatmin etmiyor.Eğer amacınız bu yolda bilgi edinmekse çeviri olanları değil gerçek dilde olanlar üzerinde araştırma yapmanız daha doğru bilgiler için daha sağlıklı olacaktır.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Şu an kafamda oturdu sebepleri.
@Bookstore789 merhabalar
Kırmızı mum genellikle tercih edilir ama siyah mum kullanılmaz diye bir kaide yok siyah mumda tercih edilir kara büyü olarak adlandırılan ritüellerde tercih edilebilir.Gece yarısı yapılmasının sebebi karşı tarafı uykusunda iken daha savunmasız bırakmaktır ve gece yarısı evde herkes uyudugu için geçmiş zamanlarda kimse rahatsız etmedeğinden dolayı tercih sebebleriydi günümüzde tek kişi yaşadığın bir evde illa ki gece yarısı diye durum söz konusu olmayacaktır. Gece yapılması isabet açısından eftaldir.Toprağa gömülmesi durumuna gelince ritüelin kendine has bir durumdur yine, her ritüelde toprağa gömülmesi gerekmez eskiler yok etmek ele gelmemesi içinde toprağa gömme yöntemini kullanırdı.Daha sonradan bozacağım işlemi toprağa gömmem.Bozmak istediğinizde tekrar elinizin altında olmayacaktır.Acemi olanlara önermediğim gibi bazen ters tepme durumu sonucu bilemeyeceğiniz için de bozmak isteyebilirsiniz yine gömme olayı olduğundan işlemi geri alamayacaksınız. Bu durumda iyi düşünmenizi öneririm ya da bi müddet karanlık bi yerde kimsenin eline gelmeyeceği yerde bekletip üzerinden aylar ya da hatta yıllar geçtikten sonra gömmenizi tavsiye ederim.

Bu durumda farklılık gösterir.Ritüelin temelinde hangi kültürün kökeni ve yardımcı olan aracılar nedir? Bunu genel mi soruyorsunuz yoksa belli bi işlemi bozmak durumu mu söz konusu?
Genel ve merak ettiğim için soruyorum. Mesela Havas ile herhangi bir şey yapıldı ve gömüldü, bozmak için illa ki tılsımın mı yok edilmesi gerekiyor ?

@Mihrez El Ahmer şeytani ve üssü güçler ile çalışılan durumlar da canlandırma,benzetme ve dna’nın girdiği işlemler genel anlamda ağır ve kalıcı olur.( Bir fotoğraf ya da belli sözlerle yetinilmemiştir) işlemin kendini yok etmeniz gerekiyor.Ölü ruhlarla çalıştığınızda geri almanız ancak bozarak oluyor o halde bile hemen önceki haline hemen dönmüyor.Havas ilminde biraz daha farklı okunanların,yazılanların karşılığını çözebilirseniz bozuyorlar yani o kiliti açabilecek anahtarı bulmaktan geçiyor.

Geri