Bookstore789
Kayıtlı Üye
Merhabalar,
Bir büyü kitabında aşağıdaki uygulamaya rastladım. Uygulamanın tamamını paylaşmıyorum; yazarın adını da en sona ekleyeceğim.
Bu yazarı daha önce duyan, eserlerini okuyan veya hakkında bilgi sahibi olan var mı diye merak ettim.
Ayrıca metinde aşk/bağlama amaçlı bir çalışma anlatılıyor. Bu konuda bilgisi olanlara bir sorum olacak: Aşk ve bağlama çalışmalarında genellikle kırmızı mumun tercih edildiğini biliyorum. Bu nedenle siyah mum kullanılması bana biraz farklı geldi. Bunun özel bir sebebi veya geleneksel bir açıklaması var mıdır?
Görüşlerini paylaşabilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Jale Deniz-Kitaptan Alıntıdır.
Bir büyü kitabında aşağıdaki uygulamaya rastladım. Uygulamanın tamamını paylaşmıyorum; yazarın adını da en sona ekleyeceğim.
Bu yazarı daha önce duyan, eserlerini okuyan veya hakkında bilgi sahibi olan var mı diye merak ettim.
Ayrıca metinde aşk/bağlama amaçlı bir çalışma anlatılıyor. Bu konuda bilgisi olanlara bir sorum olacak: Aşk ve bağlama çalışmalarında genellikle kırmızı mumun tercih edildiğini biliyorum. Bu nedenle siyah mum kullanılması bana biraz farklı geldi. Bunun özel bir sebebi veya geleneksel bir açıklaması var mıdır?
Görüşlerini paylaşabilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
- "Odkara büyüsü" adı verilen uygulamanın, ayrılan sevgiliyi geri getirmek veya bir kişinin kendisine âşık olmasını sağlamak amacıyla kullanıldığı iddia edilmektedir.
- Metinde siyah mum, siyah çakmak, siyah mendil/peçete ve siyah kap gibi malzemelerden bahsedilmektedir.
- Gece yarısından sonra sessiz bir ortamda yapılmasının gerektiği ileri sürülmektedir.
- Belirli sözlerin söylenmesi, mum yakılması ve bazı nesnelerin toprağa gömülmesi gibi ritüel adımları anlatılmaktadır.
- Uygulamanın ardından kişinin sevdiği insanın kısa sürede kendisine yöneleceği ve aşkını ilan edeceği iddia edilmektedir.
Jale Deniz-Kitaptan Alıntıdır.