Bunu bende hep düşünürüm... Bu konuda kendimce epey araştırma yaptım, her açıdan bakıldığında sebepler farklı çıkıyor. Ancak en çok karşıma çıkan sebep, bakış açısı oldu ve niyet.. Bazen hayatımızdaki herşey sallanmaya başlar, bir şeyler kopar, gider, bir daha geri gelmeyecek şekilde bizleri terk eder.. Aile, arkadaşlar, eş dost, iş vs hepsinde kötü çalkalanmalar yaşanır. Bunlar bizi ufak yollu depresyona sürükler, ve içimiz karardıkça kararır.. Bu aşamadan sonra herşeye, herkese negatif bakmaya başlarız.. Olumsuz duygu ve düşünceler beynimize yuva kurar. Aslında bu bir sonun başlangıcıdır, bana göre bir ders.. Bu negatif dünyaya olan bakış açımızı değişitirip, bizde bir hata var ise kabullenip, herşeyi, herkesi affetmek yapılabilecek bence en güzel şeydir... Sabır, en güzel erdemdir.. Benim inancıma göre ( yanlış anlaşılmasın ) Allah, bizi bazen sevdiğimiz ve ya sevmediğimiz herşey ile sınar.. Bu sınavdan az yarayla ama çok akılla çıkabiliyorsak, mutluluk o çıktığımız kapının hemen önündedir... Her bitiş bir başlangıçtır derler, buna inanırım...
Senin de dediğin gibi, Allah kimseye altından kalkamayacağı kadar dert vermez. O bizim kalbimizi ve gücümüzü bizden daha iyi bilir. Bize bir sıkıntı veriyor ise, ardından mutluluğunu da verir.. Kalbimize bir his, bir inanç vb yerleştirdi ise, mutlaka ilerde yaşayacağımız bir şeyler vardır..
Sen ferah tut içini.. Canın çok acıdığında, kendi inancın ve dilinin döndüğü doğrultuda dua et, güzel şeyler düşün.. Başına gelen tatsızlıkların geçeceğini düşün, mutlu güzel hayaller kur. Pozitif enerjiyle doldur içini..
ve
Yada deli bir depresyon halimdeyken ben, benim yaptığım gibi 7/24 bu sitede ol... Burda olmak, insana gerçekten huzur ve iyilik için inanç veriyor
Herkese sevgiler