son 1 yıldır yaşadığımı farkına vardığım durum. forumda da var mıdır dedim varmış. bunun teşhisini koyacak olan bizler değiliz ancak bu iddia altında anlatılanlar (birçok psikoloğun yazıları videoları) çok çok uyuyor. tam olarak narsist bir anneye sahip değilsem bile eğilimleri olan bir anneye sahibim demektir bu. benim için şu basamklarda gelişti;
çok çok küçükken 5 yaşlarında vs. çoğu geceler annem beni neden sevmiyor diye ağlayarak uyurdum. anneme yaranabilmek için her şeyi yapardım. çirkin, beceriksiz, güçsüz vs. olduğum için bunları hak ettiğimi düşünürdüm. suç annemde değildi suç bendeydi çünkü annem gibi mükemmel bir insanın benim gibi bir kızı vardı ben ona hiç benzemiyordum. (ancak en ufak bir şeyde dahi annem beni seviyor aslında diyordum. buna inanmak istemiyordum. hasta olduğumda çorba yapsa en iyi anne benimki oluveriyordu.)
biraz daha büyüdüğümde suçun bende olmadığını yani benim daha önce hissettiğim gibi değersiz olmadığımı anladım. ancak yine annem mükemmel bir insandı ama kötü şeyler yaşamıştı. gençliğinde, evliliğinde. o yüzden bana karşı böyle olabilirdi ama ben onun yanında olmalıydım. onu iyileştirmeye çalışmalıydım. eninde sonunda beni severdi. güzel bir ilişkimiz olurdu. hep buna inandım. (bu dönem en çok yıprandığım çünkü sürekli kendinizden bir şeyler veriyorsunuz ama karşılığı hiç)
sonra ise asla düzelemeyeceğini anladım. internette araştırdım, kitap okudum sonra bu narsist olayıyla karşılaştım ve annemin öyle olduğuna karar verdim. artık onu iyileştirmeye çalışmayı ve beni bir gün seveceğine inanmayı bıraktım. artık annesini taparcasına seven ve mükemmel gören o küçük kız çocuğu yoktu. anneme karşı artık sevgi kırıntısı dahi yok. ancak hala kendimi ondan kurtarabilmiş değilim. kendime böyle söylesem de belki de içten içe bir şeyler bekliyorum.