Duygusuzlukta ne mutlu ne mutsuzsundur, üzülmez yada kendini kötü hissetmezsin. En rezil durumlarda bile utanmaz, heyecanlanmaz yada korkutucu anlarda bile korkmazsınız. Ne mutluluktan güler, ne acıdan ağlarsınız. Hissizlik budur. Kalbiniz hiç bir şeye atmaz. Soğukkkanlı olur insan, duygusuzluk böyle olur.genelde doğuştan insanın karakteridir, ne ruhsuz insan deriz.
Bence siz duygusuz değilsiniz, psikoloğada gittiğimize göre sadece depresyon var sanırım, hayat böyle gecicek değil ya elbet bir noktadan sonra mutlu olacağıjız bir an yakalarsınız

Karakter olarak bünye mutluluğa ve gülmeye alıştıysa yokluğunda eksikliğini çeker, önceden neşeli bir insandıysanız şimdi gene o eksikliğini arıyorsunuzdur. Bu durum sizede normal gelmiyor, duygusuzluğu normal gören, eksikliği fark etmeyen insanlar var. Neyseki farkındasınız, bende neseli mutlu bir insanımdır, bir gün gülmezsem bir komedi filmi açar, ona gülerim. Eğer neşelenmek benim ihtiyacımsa, ne yapar eder kendimi güldürür mutlu ederim. Mutlu olamıyorum diye bir şeyi kendime kabul ettiremem. Ben kendi kendimin hizmetkarıyım, kendime bakmak, ihtiyaclarımı karsılamak tek görevim. Beni ne mutlu edicekse onu yapmaya gayret ederim, bir amaç bulmakta iyi ama amacımın benliğimin önüne gecmesinede izin veremem, amaca verilen zamanı kendime vermeyi tercih ederim, ömrümüz sadece bizim istediğimizi yapmalıyız dimi? Eğer depresyon seni dinlendiriyorsa devam et, ayağa kalkmak istiyorsan kalk, yorulursan otur, ne rahatlatıyorsa onu yap. Bu bencil egoist bir düşünce şekli gibi gelebilir, elbette önce kendimizi düşünmeliyiz. Enerjimiz bize ait, eğer başkalarına yetecek enerjimiz varsa ailemizle dostlarımızla paylaşırızda bunun dışında herkes önce kendini düşünmeli..