Forumda hic rastlamadım yanlıs sanmıyorsam ama nasıl manipüle edilir bir insan?
Sevgili Juithe, bu sorunun cevabı, aslında arkadaşlarımızın verdiği güzel cevaplar içerisinde bulunmakta.
Sadece tek ''Bir insanı manipüle etmek'' ten söz edilemez aslında. Çünkü bu genel olarak sadece bir tekniğin aynı şekilde toplumun her kesiminden kişiye uygulanabileceği ve sonucununda aynı olacağı anlaşılır ki yanlış. Aynen bir elbisenin diğer ikinci bir şahsa tam olarak oturamayacağı gibi. İnsan psikolojisinin işleyiş mekanızması temel olarak, aynı olmakla beraber genelde uygulanacak teknikler kişiye göre belirlenir... Yaşadığı yerden tutunda, yaş, eğitim, iş, hayat tecrübesi...vs...
Ama yine de, uzun uzadıya ben psikoloji dersine gidemem, bu şekilde öğrenmeye kalkamam diyorsanız, size en kestirme yol olarak önerebileceğim. Site içerisinden başlayıp, NLP (NÖRO LİNGUİSTİK PROGRAMLAMA) konusuna bakın ve araştırın. Ayrıca bu konunun içinde de yer alan hipnoz ve işleyişi hakkında bilgilenmeniz bu konuda tecrübe edinmenize olanak sağlayacak en bilinçli, en hızlı ve psikoloji öğrenirkende en eğlencelisi olduğunu söyleyebilirim.
Psikoloji çok geniş bir konu ama bir defa arabanın çalışma prensibi misali, işleyiş mantığı kapılınca, gerisi ustanın o tecrübeli ellerine kalmiş:beta1:
Telepati ile manipüleye gelince, o aşama maalesef çok üst kademeler ile ilgili birşey sanıyorum... Benim durumum, hala yüzyüze tecrübe edinmeye devam...
Sevgiler!