öncelikle urum güzel yazına bir daha teşekkür etmek istiyorum çok güzeldi yazını okumak. işte biz insanlar bir an için her şeyi planlayabilceğimizi düşünüyoruz. halbuki bizim planlamızız dedigin gibi yaratıcının planlamasından daha üstün değil.
sayın ggmm konunuzu tamamen okudum. anladığım kadarıyla bir haksızlığa uğradınız ve bu haksızlığında size büyü yapma hakkı verip vermediği? üzerine bir sorgulama yaptığınızı düşündüm. ne kadar doğru yanlış anladım sizi bilemem ama bana öyle gözüktü. yanlış anladıysamda kusura bakmayın lütfen. ya da haksızlık karşısısnda kişinin büyü yapma hakkı var mıdır olabilir midir? diye de sorguluyor olabilirsiniz.
öncelikle kesinlikle ve kesinlikle iyilik yapan iyilik kötülük yapanda kötülük buluyor. ve bi iyilik yaptıysa o buna kat kat iyiliklerle dönerken bi kötülük yaptıysa o buna kat kat kötülüklerle dönüyor. muhakkak bu oluyor. bundan kimsenin kaçışı yok.
büyüyü gelince büyüyü din dışı ya din içinde de alsak çıkacağı yol her zaman için bana göre iyi bir şey değildir. çünkü şiffa için bile yapılan büyü iyi değildir belkide hastalık onun sınavıydı ve sen o sınavı olmasını engelledin bilenemez bu.
siyah kuğu izlediniz mi bilmiyorum izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. o filmdeki gibi her birimizin içinde bir siyah birde beyaz kuğu var. biz hangisi olursak o oluyoruz. bazılarımız kendini beyaz kuğu bazılarımızda siyah kuğu sanmakta. ama öyle değil her ikisi bizde mevcut biz hangisi olmak istersek mesela beyaz kuğu olmak istersek beyaz kuğu canladırıyoruz siyah kuğu olmak istersek siyah kuğu canladırıyoruz. neyi istediğimize bakıyor.
büyük bir haksızlığa uğramıştım bundan iki yıl önceydi. kandırılmıştım. ama kandırıldığımı farketmem geç oldu ve iş işten geçti her şey o güvenle başlamıştı artık değiştirmezdim olan olmuştu. bu haksızlıktan dolayı üzüntüden başlanğıçta kanser oldum. ve üzüntüden diğer bir çok hastalığı yaşadım. daha kaybettiğim paralar bile çabası. doktor üzülmek yasak diyordu üzülmeye bile hakkım yoktu güzelce bi ağlayıp üzülemiyordum bile niçindi bunlar bi insana inanmaktan güvenmektendi. sonra kendimi kaybettim öyle kaybettim ki Allah'tan uzaklaştım yaşadıklarım haddin fazla acıydı. sonra Allah'a istersen beni cehenneme at ama o kandırıldığım şeyi almama nasip et diye dualar etmeye başladım. insan nasıl dua edeceğini bilemiyor bende nasıl ettiğimin farkında değildim. sonra bi bayanla tanıştım bayanın varlığı vardı bayanda varlıkta iyidiler bi zararları yoktu bana. zamanla bu bayanla samimiliğim arttı. ve kadın beni çok iyi biliyordu. ne yaşadığımı ne hissettiğimi. bana bunu büyüyle mümkün olacağını söyledi. istersen büyüyle bunu halledelim dedi ben bunun için düşünmek istedim bi süre. düşünme sürecimde farketmiştim ki duam kabul olmuştu cehenneme giricektim ve inandırıldıgım şeyide alıcaktım. sonra bu durum çok yıprattı beni. bu bir kötülük yapmaktan daha başkaydı bu büyüydü. cehenneme atılmak değildi Allah'ı kaybetmekti tamamen. Böyle bir yaratıcıyı kaybetmeyi hiç istemiyordum. sonra rabbim beni bırakma diye dua ettim ve kuşkudaydım belki cehenneme atılmam sonuçta bu hakkettiğim bir şey diyordum sonra dedim Allah'ım eğer bu yaptığım kötü bir şeyse cehennemlik olucaksam lütfen bana rüyamda göster kötü bir rüya göreyim dedim. sonra bir rüya gördüm.
rüyamda bu büyü yapıcak bayan arkadaşım vardı. ikimiz bi odadaydık. ben çırılçıplaktım üzerimde hiç bir şey yoktu. bana büyü yapıcak bayan arkadaşım odadaki sedyeye uzanmamı söyledi sedyeye uzandım. ama uzanmamla kalkmam bir oldu VAZGEÇTİM İSTEMİYORUM DOKUNMA BANA dedim. sonra uyandım. bayan arkadaşımı aradım ve büyüyü yaptırmaktan vazgeçtim.
ve eğer o büyüyü yaptırmış olsaydım olucaktı olmama gibi bir ihtimali yoktu istediğimi her halükarda alıcaktım. ama gördüm ki yaptığım kötüydü. ve ben bu olmak istemiyordum en önemlisi Rabbimi kaybetmek istemiyordum.
Ve biliyorum ki Rabbimin adaleti çok büyük. kötülüğü yapan ben değildim karşımdakiydi. Rabbime bıraktım. Şimdi istediğimi onun vermesiyle istiyorum öyle dua ediyorum. Oyüzden önce dua edin önce dua edin