"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kumsalda Oyun(Gerçektir)

GabrieL.

Kayıtlı Üye
Kumsalda gezinirken Aziz Augustinus Tanrı'nın gizemini düşünüyordu. Azapla kendine sordu;

-Hiç doğmamış olan Tanrı, nasıl sonsuz olabilir? üç ayrı şahıs nasıl tek olabilir? Ruh ise nerede konaklıyor?

Şahane güzellikte bir çocuk,birden onu derin düşüncelerden alıp çıkardı.
Bu çocuk kumsalda bir delik açtıktan sonra onu deniz suyu ile dolduruyordu.
Aziz çocuğa baktı ve sonrada sordu;
-Ne yapıyorsun çocuk?
Çocuk cevapladı;
-Görmüyor musun? Bu deliği denizin tüm suyuyla doldurmak istiyorum.
Olanaksız bu der büyük düşünür.
-Deniz büyük, çok büyük küçüğüm onu boşaltamazsın...

Çocuk o vakit elinde bir istiridye kabuğu ile;
-Ben bu denizin suyunu bu deliğe boşaltamıyor isem sen o küçücük aklınla Tanrı'nın sonsuz gizemini nasıl sorguluyorsun?

Ve o vakit o küçük çocuk birden yok oldu...

*Bu yazı bir kilisenin bodrum katında parşomen kağıdında bulunmuştur...

Büyük bir bilinmezlik içinde oradan oraya savrulup duruyoruz. Bu soru bir çok zaman benimde aklıma geliyor. Sorgulamak, merak hissi insanoğlunun doğasında var :) Güzel bir paylaşım teşekkürler...

"Ben bu denizin suyunu bu deliğe boşaltamıyor isem, sen o küçücük aklınla Tanrı'nın sonsuz gizemini nasıl sorguluyorsun?" En çok bu cümleyi sevdim. Marissaya katılıyorum. Ama meraklı bir insan olduğum için 'merak' kavramının iyi ki var olduğuna seviniyorum. :) Güzel bir paylaşm olmuş Sayın Gabriel. :)

Büyük bir bilinmezlik içinde oradan oraya savrulup duruyoruz. Bu soru bir çok zaman benimde aklıma geliyor. Sorgulamak, merak hissi insanoğlunun doğasında var :) Güzel bir paylaşım teşekkürler...

Size canı gönülden katılıyorum çok güzel bir yorumda bulunmuşsunuz:hurray::hurray:

Sorgulamasaydık ne anlamı kalırdı aklın?

Şu hristiyanlar kendilerini düşünsel manada hiç geliştirememiş insanlar mı diye sormadan edemiyorum kendime.Yani zaten bir sorunsal var ortada Tanrı Sorunsalı.Bunu üçlemek ve üç tane sorunsal haline getirmek sadece dahada zorlaştırır inanma işini.Şimdi konuyla ne alakası var diyebilirsiniz fakat ilk iki üç cümleyi okuduktan sonra bunları yazmak geldi içimden iyi forumlar.

Şu hristiyanlar kendilerini düşünsel manada hiç geliştirememiş insanlar mı diye sormadan edemiyorum kendime.Yani zaten bir sorunsal var ortada Tanrı Sorunsalı.Bunu üçlemek ve üç tane sorunsal haline getirmek sadece dahada zorlaştırır inanma işini.Şimdi konuyla ne alakası var diyebilirsiniz fakat ilk iki üç cümleyi okuduktan sonra bunları yazmak geldi içimden iyi forumlar.

Konu Hristiyanlık Musevilik veya da Müslümanlığın düşünce sistemi üzerine kurulu bir yazı değil.(Dikkatlice okuyun.)

Bir Müslüman olarak siz hiç Allah'ı sorgulamadınız mı acaba? İnsanlar yapamadıkları şeylerden sonra inanmayı seçerler. Eğer yaparsanız o seye inanır mısınız? Bir insan Tanrı'yı sorgulamıyorsa zaten inançlı biri olabilir mi? dersiniz?

Bu sorular uzayıp gider kişisel yorumunuz değil de Tanrıyı bu zihin yapısı ıle sorgulamamız gerektıği Aziz tarafından soylenmekte... İyi okumalar ve iyi forumlar.

Konu Hristiyanlık Musevilik veyada Müslümanlıgın dusunce sıstemı uzerıne kurulu bır yazı degıl.(Dikkatlıce okuyun)

Bir Müslüman olarak siz hic Allah ı sorgulamadınız mı acaba? İnsanlar yapamadıkları seylerden sonra ınanmayı secerler eger yaparsanız o seye ınanırmısınız? Bır ınsan Tanrı yı sorgulamıyorsa zaten ınanclı bırı olabılırmı dersınız?

Bu sorular uzayıp gıder kısısel yorumunuz degılde Tanrıyı bu zıhın yapısı ıle sorgulamamız gerektıgı Aziz tarafından soylenmekte...Iyı okumalar ve ıyı forumlar

Katılmamak mümkün değil. Bir müslüman olarak her şeyi sorgulamaktan kendi adıma memnunum. En azından kulaktan dolma yanlış bilgiler yerine, doğru olana
ulaşabiliyorum. Burada anlatılan din karmaşası değil. Emeklerinize sağlık, sevgili Gabriel.

''Tarafsiz'' bir sekilde okumaliyiz. Asil anlatilmak istenene ancak bu sekilde ulasabiliriz.

Sayin GabrieL, harika bir paylasimdi yine. Devamini merakla bekliyor olacagiz. :)

Geri