Kitap Alıntıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
''Meydan okuma ve sıkışıklık bizde ve tüm biyoloijk dünyada ''gelişmeyi''tetikler.''

Sinan Canan/İFA:İnsanın Fabrika Ayarları.1.Kitap

''Özetle ne yaparsak yapalım, rutinden kaçınalım;kaosu hayatımıza davet edip onu kullanmanın yollarını öğrenelim.Arada bir kaçamaklar arada bir ihmalkarlıklar da lazımdır.Fazla programlı ve yeknesak bir yaşam,beden sistemimizle uzun vadede bozuşmamıza neden olabilir.''

Sinan Canan/İFA:İnsanın Fabrika Ayarları.1.Kitap

''İnsan bedeni oturmak ve hareketsiz kalmak için tasarlanmamıştır.Hareketsizlik bizi hasta eder.''

''Hareket etmek bizzat beyni uyandırarak akıl yürütme ve karar alma sisteminin daha doğru ve verimli çalışmasını mümkün kılar.''

Sinan Canan/İnsanın Fabrika Ayarları.1.Kitap

Öyle insanlar vardır ki yalnızca bilmediğini bilmemekle kalmaz, her şeyi bildiğini iddia eder. Doktor değildir fakat doktorları küçük görür. Önüne gelene ilaç tavsiye eder. Yanlış evlilik yapmış, içi-dışı çirkin bir kadın almıştır. Fakat herkese evlilikte dikkat edilecek hususları öğretir. Bir ton para harcayarak ahır gibi bir ev yaptırmıştır. Fakat Mimar Sinan'ı beğenmez.

İşte bu tip insanlardan birinin üzüm bağlan vardı. Ekonomi ve siyaset hakkında sağlam bir fikri olmadığı için servetinin büyük bir kısmını kaybetmişti. Bu kayıp, zavallıyı çok etkilemişse de uyanmasını sağlayamamıştı. Bu adam bir gün asma filizlerine zarar veren şeyin filiz biti olduğunu duymuş. Ziraat mühendislerinin söylediklerini saçma bulduğu için kendi birtakım ilaçlar yapmaya kalkışmış.

Şöyle düşünmüş: " Civa bitleri kaçırıyor ; telli sürür uyuzu ve rastık taşı birtakım yaraları iyileştiriyor." İşte bu düşünceden hareketle, bunlara bazı maddeler de ekleyerek bir macun yapıp, kütüklere sürmüş. Netice mi? Doktor Kuru Sıkı'nın diş tedavisinde elde ettiği neticenin aynısı. Bilindiği üzere bu filozof, diş ağrısından kurtulmanın tek yolunun çene kemiklerinin sökülmesi olduğunu söylerdi..

A'mak-ı Hayal

"Ben Kum şehrinden Hasan Sabbah'ım.
Gurur duyabileceğim hiçbir şeyim yok...
on yedi yaşımda din, felsefe, tarih ve gök cisimleri hakkında okunabilecek her şeyi okuyup bitirmiş olmaktan başka."

Amin Maalouf~Semerkant

"Yeni Dünya Düzeni" kavramı kendilerine inanan ya da inandırılanlar için bir cennet olsa da Yeni Dünya Düzeni, 'Dünya' içinde karanlık bir zindandır."
Deccalin Postalı, Ali Osman Önder

"The only sovereign I can allow to rule me is reason. The first law of reason is this: what exists, exists; what is, is. From this irreducible, bedrock principle, all knowledge is built. This is the foundation from which life is embraced.

"Reason is a choice. Wishes and whims are not facts, nor are they a means to discovering them. Reason is our only way of grasping reality-it's our basic tool of survival. We are free to evade the effort of thinking, to reject reason, but we are not free to avoid the penalty of the abyss we refuse to see.

"If I fail to use reason in this struggle, if I close my eyes to the reality of what is, in favor of what I would wish, then we will both die in this, and for nothing. We will be but two more among uncounted millions of nameless corpses beneath the gray, gloomy decay of mankind. In the darkness that will follow, our bones will be meaningless dust.

"Eventually, perhaps a thousand years from now, perhaps more, the light of liberty will again be raised up to shine over a free people, but between now and then, millions upon mil-lions of people will be born into hopeless misery and have no choice but to bear the weight of the Order's yoke. We, by ignoring reason, will have purchased those mountains of bro-ken bodies, the wreckage of lives endured but never lived."

-The Sword of Truth 6, Faith of the Fallen

Biraz uzun oldu ama... (çevirirsem yetersiz çevirme ihtimalimden korkarak böyle bıraktım.)

Ancak kadınlar bazı halde ruhu fena yorar, pes ettirir. Kimbilir belki de olması gereken budur, ne de olsa insanları onlar doğurur, insanlığın sahibi onlardır, vardır bir bildikleri..

Muhteşem Vahşi Dünya
(Andrey Platonov)

"Yaşlandım Gandalf !
Göstermiyorum ama bunu gönlümün ta derinliklerinde hissediyorum."

Yüzüklerin Efendisi (yüzük kardeşliği)
Jrr Tolkien

Ve 2026 gelir benim düşüncelerr 📝

''Kendimi olduğum gibi kabul ettiğimde değişebileceğim gerçeği tuhaf bir ikilemdir.''
Carl Rogers
Özşefkat/Kristin Neff

''Başarılarımız ve başarııszlıklarımız gelir ve gider;onlar bizi ne tanımlar ne de değerimizi belirler.Onlar sadece canlı olma sürecinin bir parçasıdır.''

Özşefkat/Kristin Neff

'''Hayatta olmak ,sevinç ve mutluluk kadar mücadele ve umutuzluğu da barındırır.Mükemmelliği talep etmek gerçek hayata,tüm insan deneyimine sırtını dönmektir.''

Özşefkat/Kristin Neff

''Belki de aslında kendi kendini dışarıdan görüp anlayabilmek için okuyor insan.Okumak bir çeşit özgürlük,hatta sonsuzluk hissi veriyor insana.''

Gizli Özne/Nihan Kaya

''Onlar ''zaten hep oradaydı,bense aralarına sonradan karıştım.Ya da ,karışamadım..Ben hep, benden başka herkesin davetli olduğu bir salona gizlice sızmış bir kaçak gibiydim.''Onlar'ın''arasında hep ''onlar'dan'' ''başka''biri olarak dolaştım.''

Gizli Özne/Nihan Kaya

''Çok insan çok şeye sahiptir ama istediğini yaşayabilme cesareti ender rastlanan kimselerin göze alabildiği bir ayrıcalık.''

Gizli Özne/Nihan Kaya

Geri