Kitap Alıntıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
''Bir çok insan ayrıntıları okumaz,beni en çok etkileyen şey ayrıntılardır.''

John Steinbeck/Cennetin Doğusu

"Ağır koşullarda çalışmaktan, boğaz kavgasından, komşularla didişmekten, sinema, futbol, bira ve en önemlisi de kumar yüzünden kafalarını çalıştırmaya fırsat bulamıyorlardı. Onları denetim altında tutmak hiç de zor değildi."
1984, George Orwell

"Ağır koşullarda çalışmaktan, boğaz kavgasından, komşularla didişmekten, sinema, futbol, bira ve en önemlisi de kumar yüzünden kafalarını çalıştırmaya fırsat bulamıyorlardı. Onları denetim altında tutmak hiç de zor değildi."
1984, George Orwell
Her çağa hitap eden bu kitabı o kadar seviyorum ki...Ellerine sağlık ,paylaşım için çok teşekkürler(y)

Ey çığlık sus ! Artık ağızlara sığmayansın. Şems ölüme yürüyor. Gecenin karanlığında parlayan yedi hançer..
Dost upuzun asa çizgisinde yürürken arkadan vurulmaz ki !
Cellatların raks ettiği renksiz ölüm, birazdan sulu kana bulanacak..

''-Hiçbir şey düşünmediğin için böyle demir gibisin ya.''

''--Demir gibi olmak isteyenlere de benim gibi yapmalarını tavsiye ederim.''

''Fakat bir insan demir gibi değil,insan gibi olmalıdır.''

Peyami Safa/Şimşek

(Her zaman diyroum;sıkı can iyidir,asıl en büyük problem hiç sorunun olmamasıdır...Bunu ispatlayan bir alıntı paylaşıyorum hepimiz için:

''Beklenmedik,sürprizli ve hafif stres yaratan herşey bizi bir şekilde hem bedenen hem de zihnen geliştirecektir.''

Sinan Canan/İFA::İnsanın Fabrika Ayarları..1.Kitap

''İnsanlık yolculuğunda bir Homosapiens yani ''bir insan ferdi'' olarak doğmak işin sadece başlangıç kısmıdır.İnsan kalabilmek dahası gerçekten gelişkin bir insan olabilmek sürekli gayret ve çaba ister.Bir kuşun uçması gibidir insan olmak:Kendisine verilen yetenekleri kullanmayı boş verdii her durumda,kanatlarını kapatan bir kuuş misali,hızla irtifa kaybeder insanoğlu.''

Sina Canan/İFA:İnsanın Fabrika Ayarları.1.Kitap

''Sadece belli koşullar sağlandığında,sadece aynı rutin içerisinde ''iyi hissedebilen ''bir insan sağlıklı değil bağımlıdır.''

Sinan Canan/İFA:İnsanın Fabrika Ayarları.1.Kitap

(Bazı düşünürler de rutinlerin iyi olduğunu,bizi hayata bağladığını söylüyor.Ben rutinlerin iyi olduğunu savunuyorum ama ara sıra ruutinden çıkmanın da güzelliğini kabul ediyorum.Yerine göre konforumuzu bozmalıyız tabii ki...)

''Kendimizi tanımadığımız ,hayata dair büyük amaçlarla haşır neşir olmadığımız ve boşluk hissine mani olacak meşgalelerden koptuğumuz zaman kolayca kapılabildiğimiz çocukça arzularımız,çoğu zaman yaşamımızı çekilmez hale getirmekte gecikmezler.

Sinan Canan/İFA:İnsanın Fabrika Ayarları.1.Kitap

Geri