"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İspat edene 1000000 dolar!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hetor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hetor

Kayıtlı Üye
Bir Milyon Dolar Veriyor Ispatlayana Spiritüalizmi hayalperestlik ve hokus pokusla degistirip yada karistirip "Hakikat bu" olarak tanitanlara cok kolay bir ispat yolu var. James Randi'nin senelerdir sundugu 1.000.000 Dolari almayi hala kimse beceremedi. Vallahi bizim sayin üfürükcü hocalarimiz madem öyle inanilmaz kuvvetlerle insanlari iyilestiriyor, alsinlar artik su 1 Milyon dolari, hastalara harcasinlar ve bizim gibi akilsiz, duygusuz, hissiz insanlarida sonunda uyandirsinlar. O Milyonla ne altin paralar alinir, ne kadar insan iyi edilir diye düsündükce bu fikrime git gide dahada hayran oluyorum. Madem insanlik, dogruyu söyleyip, insanlara yardim etmekse, saniyorumki sayin üfürükcü hocalarimiz yakinda bu ödülü kazanip hepimizi memnun eder ve birde dünyayi yerinden oynatabilecek bu kabiliyetiyle türkiyemizi tanitir! Bu arada bizlerde hemde bu marifetlerini görür hemde bu kritiklerimizden dolayi utaniriz. Iste kazandiktan sonra daha cok iyilik yapabileceginiz 1 milyon Dolara en kisa yol, sayin üfürükcü hocalarimiz Randall James Hamilton Zwinge adıyla Kanada Toronto'da dünyaya gelen James Randi (d. 7 Ağustos 1928) veya sahne adıyla "The Amazing Randi" illüzyonist ve sözdebilim alanındaki hileleri ortaya çıkarmaya çalışan ateist bir araştırmacıdır ve James Randi Educational Foundation'ın kurucusudur. Randi'nin eğitim kurumu herhangi bir paranormal, doğaüstü veya okült bir güce sahip olduğunu bilimsel testler altında kanıtlayan kişiye 1 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştır.(vikipedia) Şu ana kadar ne garip ki o kadar paranormal güçleri olduğunu iddaa eden insanlardan hiç biri bu ödülü almış değil. James Randi on senedir bas bas bagriyor , cikipda bana olaganüstü birseyin varligini ispat edebilene Bir milyon dolar verecegim diyor...Youtube yahut google James Randi verin önünüze cikar...Su sahtekar Uri geller bile kendine güvenipde gidemedi... Ey büyücüler, cinciler, Cinlerle irtibatda olanlar, ne duruyorsunuz?? Mademki iki büyü ile insanin basina cinler cagirabiliyorsunuz, gidin James Randinin basina salin alin bir milyon dolari... Bende bu güc olacakda almicam o parayi hemi Hoca efendi tutar 100 euro icin muska yapar, ama Bir milyon dolara yanasmaz...Yahu biraz insan düsünmezmi? Bütün dünyaya sesleniyor adam...Adam hatta yol parasinida veriyor, ucak biletinide aliyor..Televizyon karsiliginda tüm dünyaya ispat edebiliyorsunuz...Sitesine girip sadece yazacaksiniz, diyeceksinizki "ben cinlerle ugrasabiliyorum, yahut cin carpmisi iyilesdiriyorum , yahut büyü yapiyorum " .... Iste böylece aslinda bütün bunlarin insanlari kandirmacasi oldugu, sahtekarlik oldugu apacik ortadadir...O James Randi bin senede daha gecse, Bir milyonu kimse almicak, cünki hepsi sahtekar !!!! Bos bosuna hem kendinizi, hem insanlari avutuyorsunuz...Cok yazik gercekden!!

Not: alıntıdır

Cinlerle irtibatı olan adam öyle kendisini belli edecek şeylere katılmaz.Metafizik alanlarda kendisini geliştiren bir kişi bunu kendisi için yapar,'gelişeyim' amacıyla yapar.Başkalarına kanıtlayayım,para alayım amacıyla yapmaz,o amaçla yapan kişi zaten bir başarı elde edemez

Ola ki yapsaydı, inanışlar daha oturaklı olurdu sanirim. Kendimden örnek vereyim. İslam dinine inanmak isteyip de inanamayanlardan biriyim. Kuranda anlatilanlar bana bir masaldan ibaret geliyor. Doğaüstü olarak, bildigim ne varsa yalan cikti. Cin, melek, mucize, keramet tamamen asılsız şeyler benim icin. Sadece insanlarin kendi beyniyle yarattigi yalanlar. Bunlarla ilgili küçücük bir şey görsem belki iman edecegim ama yok iste. Biri cikip da su parayi haketseydi, duacisi olacaktim.

Eğer gerçekten merak ediyorsanız araştırın, eğer gerçekten inanmak istiyorsanız kadim bilgelikleri araştırın. Konu derinliğine inip yeterli kavrayış düzeyine erişirseniz zaten inanacaksınız. Ben sizi inandırmak şu yana dursun herhangi bir dine davette bulunmuyorum. Sadece merağınızı giderip nerde hata yaptığınızı düşünebilirsiniz diye tavsiyede bulunuyorum. Size masal gelmesini sağlayan şeyin ne olduğunu düşündünüz mü hiç ya da genetiğinizde kodlanıp süregelen şeyin neden ve nerden geldiğini, yaşayış biçiminizi, çevrenizi, sizi ne oranda etkilediğini, düşündüğünüzü başka etkiler altında kopyalayıpta mı düşündünüz yoksa o düşünceler birden mi geldi zihninize, düşünceleri oluşturan nedenler nelerdi, bir yerin etkisi altında kalıpta mı aldınız Kuran'ı elinize sadece gerçekten düşünün diyorum. Ve şunu da unutmayın neden bu bazı sembolik metinlerin ya da sembolik bulguların neden her sınıftan insanın algılayamadığını düşünün. Sadece düşüncenin deneysel yolda olmadığını bilin. Ve bu düşüncenin ne zaman deneysele aktarıldığını araştırın. Kısacası kurcalayın. Bol bol okuyun. Zihin ancak birçok veri toplayıp üzerinde uzun uzadıya düşünüp kavrayışa eriştiğinde açıklığa kavuşur. Azıcık da birşeyler edinip ya da deneyimlediğinizde (genelde yatkınlığınız kimi şeylerle ölçülüyor) en azından birşeylere inandığınızı hissediyorsunuz. İnancınızın sağlamlaşmasını sağlayan faktörlerde sizin o yolda gösterdiğiniz çabaya ve vardığınız kanıya göre oluşuyor. Sizin inanmak istediğinizi fakat masalsı şeylermiş gibi görüp inanmamaya seçmeye çalıştığınızı görüp zorlantılarla başbaşa olduğunuzu gördüğüm için ufak bir ışık noktası görmenizi görmekten hoşnut olurum.

adam zaten inançsızsa siz denizi ikiye ayırsanız da inanmayacaktır. Allah davete gelmek isteyene yada kapıyı gidip çalana cevap verir. bakın benim kadar bu sitede parasal sıkıntıları olan belki birkaç kişi daha vardır ama inancımı 1 kuruşa değişmem, çünkü sınav olan benim gönlüm aklım ve düşüncelerim, benim imanımın karşılıgı bu dünyada varsa zaten verilecektir ama zamanını bekliyor demek ki, yoksa da zaten yoktur.

ihlas samimiyetle ruhun teslim olup sen birsin diyebilmesidir. en azından ben bunu yaşıyorum.

bu bahsedilen kişi de emin olun inanmayı aslında reddetse bile genlerinde inancı yaşıyordur. ama Allah onu sınamaktadır da o farkında değildir.
sanırım üfürükçü hoca dedikleriniz kişilere tepkiniz var. Elbette bu noktada size katılıyorum ama bir yere kadar gerçekten sahtekar olanlar için evet lakin gerçek kapı sahiplerinide tenzih ederek.

gerçek kavi iman ve güç sahipleri zaten Allahın kendilerine verdiği ile yetinmeyi bilenlerdir. Onların çok büyük paralar ve insani deger ölçütleri ile işi olmaz. Rabin verdiği onlar için herzaman lutuf olmuştur,

size bir mucize söyleyeyim nefes alın ve tutun ne kadar dayanabilirsiniz? 3-5-10 dakika ya sonra tekrar alırsınız. evet işte yaşamın bir lutfu daha.

yada çok zenginsiniz bir anda fakirleştiniz hadi diyelim kendi hatalarınızdan peki yüksek irade olmadan siz cüzi iradenizle nereye kadar hükmedebilirsiniz?

bakın bende çok zorlanıyorum bazen isyan diye bagırıyorum neden ben diyorum ama bişeyi iyi biliyorum oda karıncanın sindirim sistemini kim inşa etmişse beni de bu darlıktan o kurtarabilir diyorum ama herşey zaman çekmecesinde bekliyor.

burda her ögreti çatısında ve her inanıştan insanlar var. bende tepki veriyorum bazen demonculara özellikle ama şunu farkettim ki, insanları oldukları haliyle kabullendikçe huzur buluyorum. tek noktada nefsim zorluyor oda ben ibrahim değilim ateş beni tanısın yani o kadar manevi olgunlugum henüz yok. ama bu eksiklik inancımın gereklerine uymamamdan kaynaklanıyor hissiyatımca,

bende halen bir manevi elin dokunuşuna hasretim hayatım düzelsin diye ve bu halimede şükrediyorum.

Allah insanı şaşıtmasın birkere dünya şaşanın olsa ne yazar dönüş aslına olduktan sonra.

saglıcakla ve ışıkla kalın.

Değerli "Ajan 47" ve "mecbur focus" ;
Fikirleriniz için teşekkürler. Mecbur focus'un dediği gibi deniz yarilsa bile inanmayacak bir ateist degilim. Daha doğrusu kendimi ateist olarak da nitelendirmiyorum. Evet inan(a)madigini soyluyorum ama bunda diretmiyorum. Belki yanilan benim, yanlis yolda olan ben... Tek istediğim Tanri, daha doğrusu Allah, varsa bunun farkina varabilip, huzursuzluguma son vermektir. Zira su anda icinde bulundugum durum, inancli oldugum dönemdeki durumdan cok daha vahim. Sorunum ibadetlerle, ahlaki yasantiyla, din ve kurallari ile ilgili degil. Aksine İslam dini bana son derece faydali bir kurallar düzeni gibi geliyor. Ama bu duzenin olusturucusunun Allah degil de, peygamber veya baska bir yaratici olabilecegini dusunuyorum. Allahin varligini Kurandan, kuranin varligini Allahtan biliyorum(z). Tabi bu 6 milyar civari insandan sadece 1,5 milyar insan icin gecerli. Gerisi islam disindaki din ve inanclari benimsiyor. Eskiden boyle bir yasantim yoktu. Ailemden miras aldigim Allah, peygamber inancimi yasatiyordun. Ta ki bunun yanlis oldugunu, dinimi arastirmam gerektigini, bunun yegane yolunun da Kurani okumak olduguna kanaat getirinceye kadar. Ama ben okudukca birakin dinde derinlesmeyi, tamamen dinden uzaklasmaya basladim. Mucize gibi anlatilan kitap bana son derece basit ve eksik geldi. Bir ayetinin bile benzerinin yazilamayacagi soylenen kitap, benim icin Necip Fazilin siirlerinden daha guzel ve anlamli gelmedi. Eksiklikler dururken, gereksiz tekrarlari gordum. Celisen ayetleri... Ayetinde apaciktir denilen kitabin ayetini, alimlerin farkli farkli yorumlamasini; bunun icin birbirlerine saldirmalarini, kuranda bahsedilen olaganustu olaylarin mantiksiz oldugu falan filan... Sözün özü; varsa bu dünyada doğaüstü bir şeyler; kerametler, melekler, cinler, bunlara ben de sahit olmak istiyorum. Eski zamanlardaki insanlara o kadar mucize gosteren Allahin, benden kucuk bir kerameti esirgemesi beni dusunduruyor. Hz İbrahim onun secilmis elcilerindenken, kalbinin mutmain olmasi icin Allahin insani diriltmesini isteyebilirken, benden ona inanmami beklemesi bana akillica gelmiyor.

Varsa bildiginiz, sahit oldugunuz bir keramet, cin vs. Goreyim ki kalbim mutmain olsun. Din inanc isi. Allahin varligini resmedemiyorsak, sonutlastiramiyorsak, kerametlere sahit olmamiz gerekiyor.
Bu arada kainat bana da mukemmel geliyor, karincanin sistemini ben de hayretler icinde dusunuyorum ama bunun yaraticisi Allah mi, baska yaratici mi?

Sayın Hetor,

Bunun kararına varacak kişi kendinizsiniz yazımda da belirttiğim gibi bir başkası sizin inanmanızı sağlayamaz yalnızca size ne yapmanız gerektiğini söyleyebilir ve kendi yolda ilerleyiş metodunu gösterebilir eğer isterse. Sadece karıncanın sisteminden yola çıkarak bir inanç ya da ezoterik bir bakış açısı sunulmaz. Siz araştırırsınız ve kanılara varırsınız sorduğunuz sorulara cevap ararsınız. Ama aramak istemiyorsanız inkar yolunda gidersiniz ve kendinizi buna bağlı olarak psikolojik soyutlanmış bir durumda bulabilirsiniz. Siz eğer gerçekten inanmaya ve kanıtlar demeyeyim buna çünkü kanıt dünyevi olguların bir ürünüdür. Yani dünyevi boyutta düşünmeye ulaşılır. Eğer gerçekten inanma uğrunda gitmekte iseniz zaten araştırma ruhunuz kabarır ve gerçekten araştırırsınız. Bu uğraşlar sabır ve devamlılık gerektirir. Yeterli sabır ve devamlılığa sahipseniz uğraştığınız şeyin benliğinizdeki meyvelerini görmeye başlarsınız. Kafanızdaki soruların toplumdan bir virüs gibi aslında inanca uzanım gibi gözüken aslında olmayan ve egoyu yüksek düzeyde tutup sizi batıracak olan şeyin yolunda gidişi olduğu kafanızın bir köşesinde bulunmalı. Tabi bunlar benim şahsi kanaatim siz nasıl bir yolu seçersiniz nasıl bakarsınız olaylara orası sizin düşünüş ve kanaatinizle alakalı.

Sevgi ve Işıkla..

Ola ki yapsaydı, inanışlar daha oturaklı olurdu sanirim. Kendimden örnek vereyim. İslam dinine inanmak isteyip de inanamayanlardan biriyim. Kuranda anlatilanlar bana bir masaldan ibaret geliyor. Doğaüstü olarak, bildigim ne varsa yalan cikti. Cin, melek, mucize, keramet tamamen asılsız şeyler benim icin. Sadece insanlarin kendi beyniyle yarattigi yalanlar. Bunlarla ilgili küçücük bir şey görsem belki iman edecegim ama yok iste. Biri cikip da su parayi haketseydi, duacisi olacaktim.

Sayın Hetor, ifadeleriniz konusunda birde benimle konuşursanız.Gerçekten masal mı değil mi anlarsınız.

Arkadaşım arayışına, merakına, sorgulamana saygı duyuyorum. İznin olursa İnanmak hakkında kendi fikirlerimi paylaşmak isterim seninle. İnanmakfarklı birşeydir bunun için mucize aramaya gerek yok. Bende çok sorguladım mucizeler aradım. Ama sonunda şunu anladım. Hani şeriat şeriat diyorlarya işte o şeriat ne biliyormusun Allahın mutlak yasaları ( fizik, kimya, matematik vs) yani pozitif bilimler yaradıcının evrenin inşaasında kullandığı mutlak yasalardır. O yüzden aslında mucize yok. Bize mucize gibi görünen herşeyin bilimsel bir açıklaması var. Bir düşün Muhteşem bir sistem yaratmışsın, gezegenlerin birbiri ile mesafinsen ısı kaynaklarına olan açılarına kadar herşey kusursuz fakat bir irade ya da bilinç senin varlığını reddediyor bu kusursuzluğun mimarı sence sırıf onu inkar edene birşey ispatlamak için kurduğu sistemde gedik açarmı? sanmam. Tüm mucizelerin bilimsel cevabı var sadece biz henüz o seviyede değiliz. Mesela kuran diyorki biz Havvayı Ademin sol eğe kemiğinden yarattık. Çokmu mucizevi ve buna bağlıda saçma geldi. Ama biz artık canlı klonluyoruz yani saçma ya da mucizevi değil. Kurana bilimin gözleri ile bakarsan herşey farklı olacaktır. Cinleri inkar ediyoruz çünkü göremiyoruz bu yüzden günlük hayatımıza yansıyan bazı şeyleri de onlara bağlamak saçma geliyor ama unuttunmu biz zamanlar mikrobu da göremiyorduk ve gözümüzle göremediğimiz kadar küçük canlıların bizi öldürebileceğine de inanamıyorduk. Beyefendi 1.000,000 dolar veriyormuş verebilir ama kimin neye hizmet ettiğini kim nereden bilebilir. Şeytanın en büyük numarası insanları yokluğuna inandırmakmış bunu hatırla :) . Bazen insanlara hayretle bakıyorum bırak mucizeleri ya da doğa üstü olayları onları iki ila ikinin toplamının dört ettiğine bile ikna edemiyorsun. Günlük hayatımda küçük olaylarda bile çok net gerçeklere insanların nasıl direndiğini gördüm hayretle izledim ama nasıl görmezler bu gerçeği diye o yüzden görmek istemeyene göstermenin yolu yok inan bana. Saygıyla.

Bende Allaha (c.c.) sükürler olsun hepsine sahit oldum, yanliz seninle benim aramdaki fark, ben sahit olmadan teslim oldum!!!

Bende Allaha (c.c.) sükürler olsun hepsine sahit oldum, yanliz seninle benim aramdaki fark, ben sahit olmadan teslim oldum!!!

Bu konu birbirinizin inancını sorgulama konusu değil.Siz inanıyor olabilirsiniz.Ama karşı taraf bir şey diyemezsiniz.Konu amacından çıkıyor.

Forum kuralları gereği sadece konu ile ilgili cevap verilmesi lazım. :)

Değerli Ajan 47 ve Endora;
İtiraf etmem gerekir ki bu sitede böylesine mantikli, olgun ve yermeden konusan, sizin gibi üyeleri görmek şaşırttı beni. Bilmiyorum belki din bize hep olaganüstü ya da soyut sekilde anlatildigi, temelleri mucizelere dayandirildigi icin inkar yoluna sapiyoruz bazilarimiz. Dinde bilim ararken, surekli mucizelere dayandirilan bir sistem görmek, bana bu mucizeleri görme istegi asiliyor. Din madem mucizedir, mucize goreyim diyorum. Belki bilmeden dini çok soyutlamışızdir. Bazen Kuran bu evrenin yaraticisinin ürünü olamaz diye düşünüyorum. Evrenin yaraticisi sanki daha yüce bir tanriymis da ben Allah'a tapinca, gercek yaraticiya haksizlik ediyormusum gibi dusunuyorum. Dediginiz gibi arastirmaya devam edecegim. Yaratici her kimse, emegin karsiligini verecektir elbette. Tekrar tesekkürler.

Konuyu açan arkadaş demiş ki hepsi sahtekar , Kesinlikle yanlış düşünüyosunuz bazıları sahtekar bazıları ise gerçekten ilim sahibi

Değerli Ajan 47 ve Endora;
İtiraf etmem gerekir ki bu sitede böylesine mantikli, olgun ve yermeden konusan, sizin gibi üyeleri görmek şaşırttı beni. Bilmiyorum belki din bize hep olaganüstü ya da soyut sekilde anlatildigi, temelleri mucizelere dayandirildigi icin inkar yoluna sapiyoruz bazilarimiz. Dinde bilim ararken, surekli mucizelere dayandirilan bir sistem görmek, bana bu mucizeleri görme istegi asiliyor. Din madem mucizedir, mucize goreyim diyorum. Belki bilmeden dini çok soyutlamışızdir. Bazen Kuran bu evrenin yaraticisinin ürünü olamaz diye düşünüyorum. Evrenin yaraticisi sanki daha yüce bir tanriymis da ben Allah'a tapinca, gercek yaraticiya haksizlik ediyormusum gibi dusunuyorum. Dediginiz gibi arastirmaya devam edecegim. Yaratici her kimse, emegin karsiligini verecektir elbette. Tekrar tesekkürler.

Yolculuğunda başarılar dilerim arkadaşım. Dinde bize tabular konuldu dedilerki Allahı yargılayamazsın. Oysa yargı herzaman mahkumiyetmidir. Yargı doğruyu yanlıştan ayırmaktır kaldıki kul Allahı değil kendi içindeki Allah inancını yargılar sende yargıla araştır eminim bulacaksın. :) ve bulamazsanda yada yargın yokluğu yönünde olursa da bu onun ve senin arandadır. Allahın bizlere neden kitap gönderdiğine gelince. Her bilgi sahibi bilgisini paylaşmak ister anlatır anlatır sonunda sözlerini kitaplaştırır yaradan da bilgisini bizlerle paylaştı hemde pek çok defa. Neden 4 kitap dersen ilk okul birinci sınıf öğrencisine lise son matematiğini öğretebilirmisin bunun gibi düşün kademe kademe verildi bilgi. Bütün semavi dinler insan ruhunun Yaratıcının nefesinden oluştuğunu söyler belki bundan dır benzer tepkiler vermemiz bu yüzden belkide kanımızdan doğanlara sabırla doğruyu yanlışı öğretmek için çabalamamız diğer canlılar gibi yürüyüp karnını doyurmayı öğrenir öğrenmez olara sırt dönemememiz. Sevgiyle kal.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri