nickbulunbanaoglum
Banlı Kullanıcı
ya bi babannem bebeyken delmiş kulağımı 5 yıldır küpe takmıyorum kapanmadı bir arkadaş kulağımın deliklerini kapatacak bir şey bilen varmı
babaannene söylede benim kulağımıda delsin

ya bi babannem bebeyken delmiş kulağımı 5 yıldır küpe takmıyorum kapanmadı bir arkadaş kulağımın deliklerini kapatacak bir şey bilen varmı
sağolun :-D fakat bir iki saat bile küpe takmasam delik kapanıyor devamlı kanıyor çünkü. bazen okuldada çıkartmak zorunda kalıyorum çıkışa kadar kapanmaya başlamış oluyor.
İp takacaksınız.
Çocuklarda da olur altın gümüş vs bazen ilk delindiği zaman alerjik reaksiyon gösteriyorlar o zaman pamuklu bir iki kat iplik takılır, halka gibi. Yara iyileşene dek.
Görsellik önemli ise ki sizde önemli galiba ip ucuna belki hiç ağır olmayan minik boncuklarla yada yıldız vs gibi dikiş nakışta da kullanılan hafif malzeme ile dekor atabilirsiniz +)
küpe tamamda boncuk takarsam falan mahalleye giremem ben
birde çocuklarda oluyor he evet anlıyorum
![]()
Bence sayın p4inkillerin tavsiyesine kulak verin. Siz sadece en alttaki yazdığını okumuşsunuz gibi algıladım. Bakın aşağıya kopyaladım bir daha okumanızı ve dikkate almanızı öneririm
2) Geçmezse yada ilerlemişse eczaneden kortikosteroid içeren bir krem alın (Ör.Elocon)
Geçmiş olsun,
suyu kaynat kaynamaya devam ederken biberiye otu nu at içine 5dk daha böyle devam etsin sonra altındaki ateşi kapat,cam bir kaba dök üstünü kapat soğusun ve bununla pansuman yap gereksinim olan bölgeye.bırak o bölge kurusun..
Küpe gibi takılarda böyle bir durum oluşmuşsa genellikle takılan metale allerjik olur kişi. Enfeksiyon riski de var tabii ama kulağı deldirdikten birkaç gün sonra bir belirti yoksa enfeksiyon riski geçmiş sayılır. Bahsettiğiniz antimikrobiyal tedavinin bir faydası olmayacaktır. Sorun aşırı duyarlılık reaksiyonudur yüksek ihtimal ve çözümü kortikosteroid içeren kremdir. Ama diyorsanız ki ne olur ne olmaz siz bilirsiniz![]()