"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Iltihap için merhem lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sağolun :-D fakat bir iki saat bile küpe takmasam delik kapanıyor devamlı kanıyor çünkü. bazen okuldada çıkartmak zorunda kalıyorum çıkışa kadar kapanmaya başlamış oluyor.

İp takacaksınız.
Çocuklarda da olur altın gümüş vs bazen ilk delindiği zaman alerjik reaksiyon gösteriyorlar o zaman pamuklu bir iki kat iplik takılır, halka gibi. Yara iyileşene dek.
Görsellik önemli ise ki sizde önemli galiba ip ucuna belki hiç ağır olmayan minik boncuklarla yada yıldız vs gibi dikiş nakışta da kullanılan hafif malzeme ile dekor atabilirsiniz +)

İp takacaksınız.
Çocuklarda da olur altın gümüş vs bazen ilk delindiği zaman alerjik reaksiyon gösteriyorlar o zaman pamuklu bir iki kat iplik takılır, halka gibi. Yara iyileşene dek.
Görsellik önemli ise ki sizde önemli galiba ip ucuna belki hiç ağır olmayan minik boncuklarla yada yıldız vs gibi dikiş nakışta da kullanılan hafif malzeme ile dekor atabilirsiniz +)

:-) küpe tamamda boncuk takarsam falan mahalleye giremem ben :-) birde çocuklarda oluyor he evet anlıyorum :-)

Bence sayın p4inkillerin tavsiyesine kulak verin. Siz sadece en alttaki yazdığını okumuşsunuz gibi algıladım. Bakın aşağıya kopyaladım bir daha okumanızı ve dikkate almanızı öneririm :)

2) Geçmezse yada ilerlemişse eczaneden kortikosteroid içeren bir krem alın (Ör.Elocon)

Geçmiş olsun,

Bence sayın p4inkillerin tavsiyesine kulak verin. Siz sadece en alttaki yazdığını okumuşsunuz gibi algıladım. Bakın aşağıya kopyaladım bir daha okumanızı ve dikkate almanızı öneririm :)

2) Geçmezse yada ilerlemişse eczaneden kortikosteroid içeren bir krem alın (Ör.Elocon)

Geçmiş olsun,

okudum hepsini bendeki ilacın adı farklı işe yaramadı ama bunu bir deniycem

suyu kaynat kaynamaya devam ederken biberiye otu nu at içine 5dk daha böyle devam etsin sonra altındaki ateşi kapat,cam bir kaba dök üstünü kapat soğusun ve bununla pansuman yap gereksinim olan bölgeye.bırak o bölge kurusun..

nickbulunbanaoglum;anama bi diyeyim bakalım.......de bakalım:)anti bakteriyel özelliğinden mikrop etkisi kalmayacaktır...he bide biberiye yoksa bak adaçayıda olur...

Küpe gibi takılarda böyle bir durum oluşmuşsa genellikle takılan metale allerjik olur kişi. Enfeksiyon riski de var tabii ama kulağı deldirdikten birkaç gün sonra bir belirti yoksa enfeksiyon riski geçmiş sayılır. Bahsettiğiniz antimikrobiyal tedavinin bir faydası olmayacaktır. Sorun aşırı duyarlılık reaksiyonudur yüksek ihtimal ve çözümü kortikosteroid içeren kremdir. Ama diyorsanız ki ne olur ne olmaz siz bilirsiniz :)

Küpe gibi takılarda böyle bir durum oluşmuşsa genellikle takılan metale allerjik olur kişi. Enfeksiyon riski de var tabii ama kulağı deldirdikten birkaç gün sonra bir belirti yoksa enfeksiyon riski geçmiş sayılır. Bahsettiğiniz antimikrobiyal tedavinin bir faydası olmayacaktır. Sorun aşırı duyarlılık reaksiyonudur yüksek ihtimal ve çözümü kortikosteroid içeren kremdir. Ama diyorsanız ki ne olur ne olmaz siz bilirsiniz :)

o dediğiniz kremi eczaneye bi sorayım. Yalnız ben gümüş taktım aynısı oldu, demir taktım aynısı oldu, şimdi çoğu çelik hatta çelikleri yaptırdım ondada şişiyor.

1.Kulağınızda ki enflamatuar reaksiyon enfeksiyon kaptıysa kortikosteroid kullanmanızı önermiyorum.O bölgede ki enfeksiyonun artmasına neden olucaktır.Antibakteriyel krem veya pomad öneririm (örn: bactroban , fucidin )
2.Eğer kulağınız tam iyileşmeden küpe takmaya devam ederseniz.Travmaya bağlı olan inflamasyon devam edecektir.Önermiş olduğum antibakteriyel kremi gün içinde haricen sürüp 7-10 gün sonra küpe takmaya devam edebilirsiniz.

Bugün bi kız arkadaşım küpeyle iltihapı patlattı. Birde onunda böyle olmuş dört beş tane kremi karıştırım sürmüş geçmiş. Banada ondan sürdü. Ne yalan söyleyim şişi inmeye başladı ağrısı hiç yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri