Bipolar ile ilmi durumu bir birine karıştırmaz isek daha sağlıklı olur. Ki ilmi boyutunu geçtim kişinin anlattıkları ile bipolar arasında bağlantı yok. Hissettikleri gördükleri ile ilgili. Özellikle Havvas bipolar hastalarına çok iyi gelecek bir ilim.
depresyon ve anksiyete bazı hastalıklarda ortak olmasına rağmen bipolar da ego çok yüksek seviyeye ulaşabilir, bir şeye aşırı ilgi ve beynin fazla hızlı çalışması zeka ile karıştırılabilir.
Zekaya yönelik egoları kibir olarak kendini gösterebilir.
Havvas sabrı, nefis terbiyesi, birlik bilinci gibi kavramlar ile kişinin duygu durumu üzerine şifa olabilir.
tabi burada ki hoca bipolar hastasına uygun olmayan bir giriş yapmamış. Egosuna hitap etmiş. Kendini diğer insanlardan farklı ve özel görme eğilimi çok fazladır zaten ki buna uygun davranan kişilerle görüşmek ister. Diğerlerinin onu anlamadığını düşündüğü İçin de sosyal uzaklaşma yaşanır.
Tabi başlık havas el alma ama konu içeriği kişinin kendisini ve kendisini öveni övme şekline dönüşmüş. Tipik bir bipolar yazısı aslında.
Havvas da el alma diye bahsettiğimiz şey uzun bir eğitimdir. Al ben sana el verdim sen de şu oldu ya da olacak tarzı yaklaşımlar tamamen yanlıştır ve yalandır.
Havvas bitmeyen bir eğitimdir. Hoca eş verdiğini söylediği kişi için ben onu eğitiyorum ve o eğitilirse benden sonraki Havas ehli olacak demek istemiştir ve bazen bu eğitim 40-50 yıl bile sürer. Havascı ben oldum ya da sen oldun demez. Lütuf İçin her gün her saniye çabalar ve umar.