"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hasan Sabbah kimdir?

Merlin639

Kayıtlı Üye

🕋 HASAN SABBAH – KİMDİR?

(1050–1124, İran / Alamut Kalesi)

📚 Tarihsel Kimlik:​

• Nizârî İsmailî mezhebinin önderidir.
  • Alamut Kalesi’ni fethederek “gizli bir okült devlet” kurmuştur.
  • "Haşhaşîler" olarak bilinen suikastçı fedailerin lideridir.
  • Şii-Batınî felsefesi, mantık, strateji, psikolojik savaş ve metafizik zihin gücü ile birleştirmiştir.

🌌 EZOTERİK YORUM: Hasan Sabbah ve Gizli İlmin Yapıtaşları

Hasan Sabbah sadece bir örgüt lideri değil, aynı zamanda:
  • Ezoterik ilmin uygulayıcısı,
  • Manevi derecelendirme sisteminin kurucusu,
  • Ruhsal inisiyasyon (batınî terbiye) uygulayıcısıdır.

🔹 Öğretileri:​

AlanAçıklama
Batınî İslamKur’an’ın zahiri değil, sadece içsel (batınî) anlamını kabul ederdi
Zihin KontrolüFedailerine rüyavari cennet sahneleri yaşatır, ölümü sevinçle karşılatırdı
İnisiyasyon9 dereceli sır sistemi kurdu; bilgi kademe kademe verilirdi
Tevhit“Mutlak hakikat Allah’tadır, ama ona ulaşanlar da hakikati yaşar” düşüncesi
Yıkıcı değil, arındırıcı ölümÖlüm bir geçiştir; hakikat uğruna can vermek şerefli iştir

🧠 ZİHİN ve GÜÇ YÖNETİMİ: Psikolojik Ezoterizm​

Hasan Sabbah:
  • İnsan zihninin korku ve vaatle nasıl şekillendirileceğini çok iyi biliyordu
  • Alamut’ta simülasyonlar, esanslar, rüyavari telkinlerle fedailere "cennet" deneyimi yaşatılırdı
  • Bu ruhlar artık ölümü değil, ölümden sonra vaadi yaşar gibi olurdu
"Hiçbir şey gerçek değildir, her şey mubahtır" sözü ona atfedilir – ama aslında bu bir sırlar kapısını açma anahtarıdır.

🧿 HAVASS YORUMU: Hasan Sabbah ve Sırlı İlimler​

🔹 Hasan Sabbah'ın Havass’la ilişkisi nasıldır?​

AlanUygulama
Vefk ve tılsımAlamut’ta koruma mühürleri, görünmezlik büyüleri ve nötrleme sembolleri kullanılmıştır
Esma’ların batınî gücüHer derecede bir Esma gizliydi; öğrenciler seviyeye göre o Esma ile çalışırdı
Zuhurât ve rüyada eğitimUyumadan önce okunan dualar, şuuraltını açmak için telkin sistemleri
Sırlar diliEbced, hurufîlik, sembolik metinlerle hakikat parça parça aktarılırdı

🔹 Gizli Ritüellerde Kullanılan Havasî Unsurlar:​

• "Ya Batın" zikri → Gerçeği perde arkasından görebilmek için
  • "Ya Hafî – Ya Settâr" → Gizlilik, gözlerden saklanmak
  • "Ya Kahhâr" → Düşman enerjilerini bastırmak
  • Gece ayı tılsımları → Dolunayda yapılan ruhsal güç yükseltmeleri

🏰 ALAMUT KALESİ – EZOTERİK ÜS​

Alamut sadece bir kale değildi —
bir manevi okul, bir laboratuvar, bir gizli dergâhtı.
  • Her fedaiye ruhsal terbiye verilir
  • Kimi geceler, manevi seyr-i süluk yaptırılır
  • İnisiyasyon ayinleri yapılırdı — bunlar dışarıya tamamen kapalıydı

🧘 SİSTEMİN RUHANÎ YAPISI​

SeviyeAnlamı
1–3Zahiri bilgiler (Kur’an, fıkıh, dış yorum)
4–6Batınî Esma çalışmaları, rüya eğitimi
7–9Tevhid sırrı, öze dönüş, benliğin yıkımı
Zirve"Sırrullah" – Allah ile perdeli temas hali

🕯️ SON SÖZ: Hasan Sabbah Kimdi?​

Hasan Sabbah ne sadece bir suikast ustasıydı,
Ne sadece bir mürit eğiticisiydi…
O, zihinle maddeyi eğip bükebilen, ruhsal disiplini savaş gibi kullanan bir münevverdi.

🔐 BONUS – Hasan Sabbah'ın Gölge Sırrı:​

“Söz, bedenden hızlı yürürse devrim olur.
Ama söz, kalpten koparsa sadece korku yayılır.
Ben sözün gölgesine hükmettim.”
Bu söz ona atfedilir. Ve hâlâ birçok gizli teşkilat onun taktiklerini ezoterik düzeyde uygular.

🕋 HASAN SABBAH – KİMDİR?

(1050–1124, İran / Alamut Kalesi)

📚 Tarihsel Kimlik:​

• Nizârî İsmailî mezhebinin önderidir.
  • Alamut Kalesi’ni fethederek “gizli bir okült devlet” kurmuştur.
  • "Haşhaşîler" olarak bilinen suikastçı fedailerin lideridir.
  • Şii-Batınî felsefesi, mantık, strateji, psikolojik savaş ve metafizik zihin gücü ile birleştirmiştir.

🌌 EZOTERİK YORUM: Hasan Sabbah ve Gizli İlmin Yapıtaşları

Hasan Sabbah sadece bir örgüt lideri değil, aynı zamanda:
  • Ezoterik ilmin uygulayıcısı,
  • Manevi derecelendirme sisteminin kurucusu,
  • Ruhsal inisiyasyon (batınî terbiye) uygulayıcısıdır.

🔹 Öğretileri:​

AlanAçıklama
Batınî İslamKur’an’ın zahiri değil, sadece içsel (batınî) anlamını kabul ederdi
Zihin KontrolüFedailerine rüyavari cennet sahneleri yaşatır, ölümü sevinçle karşılatırdı
İnisiyasyon9 dereceli sır sistemi kurdu; bilgi kademe kademe verilirdi
Tevhit“Mutlak hakikat Allah’tadır, ama ona ulaşanlar da hakikati yaşar” düşüncesi
Yıkıcı değil, arındırıcı ölümÖlüm bir geçiştir; hakikat uğruna can vermek şerefli iştir

🧠 ZİHİN ve GÜÇ YÖNETİMİ: Psikolojik Ezoterizm​

Hasan Sabbah:
  • İnsan zihninin korku ve vaatle nasıl şekillendirileceğini çok iyi biliyordu
  • Alamut’ta simülasyonlar, esanslar, rüyavari telkinlerle fedailere "cennet" deneyimi yaşatılırdı
  • Bu ruhlar artık ölümü değil, ölümden sonra vaadi yaşar gibi olurdu

🧿 HAVASS YORUMU: Hasan Sabbah ve Sırlı İlimler​

🔹 Hasan Sabbah'ın Havass’la ilişkisi nasıldır?​

AlanUygulama
Vefk ve tılsımAlamut’ta koruma mühürleri, görünmezlik büyüleri ve nötrleme sembolleri kullanılmıştır
Esma’ların batınî gücüHer derecede bir Esma gizliydi; öğrenciler seviyeye göre o Esma ile çalışırdı
Zuhurât ve rüyada eğitimUyumadan önce okunan dualar, şuuraltını açmak için telkin sistemleri
Sırlar diliEbced, hurufîlik, sembolik metinlerle hakikat parça parça aktarılırdı

🔹 Gizli Ritüellerde Kullanılan Havasî Unsurlar:​

• "Ya Batın" zikri → Gerçeği perde arkasından görebilmek için
  • "Ya Hafî – Ya Settâr" → Gizlilik, gözlerden saklanmak
  • "Ya Kahhâr" → Düşman enerjilerini bastırmak
  • Gece ayı tılsımları → Dolunayda yapılan ruhsal güç yükseltmeleri

🏰 ALAMUT KALESİ – EZOTERİK ÜS​

Alamut sadece bir kale değildi —
bir manevi okul, bir laboratuvar, bir gizli dergâhtı.
  • Her fedaiye ruhsal terbiye verilir
  • Kimi geceler, manevi seyr-i süluk yaptırılır
  • İnisiyasyon ayinleri yapılırdı — bunlar dışarıya tamamen kapalıydı

🧘 SİSTEMİN RUHANÎ YAPISI​

SeviyeAnlamı
1–3Zahiri bilgiler (Kur’an, fıkıh, dış yorum)
4–6Batınî Esma çalışmaları, rüya eğitimi
7–9Tevhid sırrı, öze dönüş, benliğin yıkımı
Zirve"Sırrullah" – Allah ile perdeli temas hali

🕯️ SON SÖZ: Hasan Sabbah Kimdi?​

🔐 BONUS – Hasan Sabbah'ın Gölge Sırrı:​

zamanın ötesinde çok zeki biriymiş manipülasyon zihin oyunlarını bilen lidermiş gerçekten çok zeki bir adam gözlemlediğim selçuklu beyliğiyle politik anlaşmazlığa düşmüş nizamımülk suikast yapıyorlar moğollar yakıp, yıkıp son veriyor bu tarikata haşhaşiler tarikata bağlı olanlara afyon içirip cennaet bahçesine götürüp güzel kızlar ikna edip suikast göndermeden kalmış bu tarikat ismi ama o kadar zekaya rağmen sonunu iyi hesaplayamamış o zamanki jeopolitik etnik siyasi anlaşmazlıklar güç savaşları olmuş bazı yorumlara göre illegal yapılanmanın tarihte ilk adımı bilgileriniz çok açıklayıcı benim bu konuda hassan sabahın metafizik ve zekasının zaman ötesinde olması övgü değil yanlış anlaşılmasın tamamen gözlem inceleme.

zamanın ötesinde çok zeki biriymiş manipülasyon zihin oyunlarını bilen lidermiş gerçekten çok zeki bir adam gözlemlediğim selçuklu beyliğiyle politik anlaşmazlığa düşmüş nizamımülk suikast yapıyorlar moğollar yakıp, yıkıp son veriyor bu tarikata haşhaşiler tarikata bağlı olanlara afyon içirip cennaet bahçesine götürüp güzel kızlar ikna edip suikast göndermeden kalmış bu tarikat ismi ama o kadar zekaya rağmen sonunu iyi hesaplayamamış o zamanki jeopolitik etnik siyasi anlaşmazlıklar güç savaşları olmuş bazı yorumlara göre illegal yapılanmanın tarihte ilk adımı bilgileriniz çok açıklayıcı benim bu konuda hassan sabahın metafizik ve zekasının zaman ötesinde olması övgü değil yanlış anlaşılmasın tamamen gözlem inceleme.
Sahte cennet vaatleriyle uyuşturucularla kendinden geçirir ve tasarlanmış yapay bir cennette gözlerini açan erkekler ona taparlarmış. Öldükten sonra bu yaşamın sonsuz olacağının vaadi ile kandıran hasan sabahın kiralık katiller ordusu haline gelir ve muazzam zenginliğini de sağlarlarmış. Epey zaman önce yanlış hatırlamıyorsam haçlı seferlerinde , haçlılara para karşılığında yardim etmiş diye okumuştum bir yerlerde. Okultizm ile alâkası yok, ama uyuşturucu ile iyi yapay cennetler sunduğu ordusunu yaratmıştır. Eh, onların sayesinde de iyi kazanmış kendi cenetini de kurmustur....çok başarılı ve güçlü kiralık katil ordusuna sahip olduğu kesin. Onun yakalanmasına engel olan, bir dostundan da söz edilmiştir, bugün hala meşhur bir siirin yazarı ve aynı zamanda yakın dostu olan kişidir bu insan; adını hatırlayamadım...

Sahte cennet vaatleriyle uyuşturucularla kendinden geçirir ve tasarlanmış yapay bir cennette gözlerini açan erkekler ona taparlarmış. Öldükten sonra bu yaşamın sonsuz olacağının vaadi ile kandıran hasan sabahın kiralık katiller ordusu haline gelir ve muazzam zenginliğini de sağlarlarmış. Epey zaman önce yanlış hatırlamıyorsam haçlı seferlerinde , haçlılara para karşılığında yardim etmiş diye okumuştum bir yerlerde. Okultizm ile alâkası yok, ama uyuşturucu ile iyi yapay cennetler sunduğu ordusunu yaratmıştır. Eh, onların sayesinde de iyi kazanmış kendi cenetini de kurmustur....çok başarılı ve güçlü kiralık katil ordusuna sahip olduğu kesin. Onun yakalanmasına engel olan, bir dostundan da söz edilmiştir, bugün hala meşhur bir siirin yazarı ve aynı zamanda yakın dostu olan kişidir bu insan; adını hatırlayamadım...
Ömer Hayyam

Bu kadar etkili biri okült konulara hakim değil di yani?

Ben Hasan Sabbah i hakikatin karanlık tarafında kalmış biri olarak görüyorum.Ve bunu lehine kullanarak cahil insanları örgütleyerek amaçlarinda kullanmış biri.

Bu kadar etkili biri okült konulara hakim değil di yani?
Kendisini tanımıyorum, bir rus yazarının kitabini okumustum çok önceleri, abartısız bir kitaptı. Büyü ve okultizm gibi konular da geçmemişti ve diğer göz geçirdiğim bilgilerde de; iyi bir iksir hazırlattığı ve çocuk yaşta gençleri topladığını, bunları sahte cennet vaadleriyle kendine bağlayıp amaçları için kullandığı yazılır.

Cenneti ise hazırladığı muazzam ortamıydı. Gençleri en iyi savaş eğitimleriyle yetiştirdiği ve her birine ödülü de o nispette olurdu. O ödül neydi?
Mağlum, her içtikleri iksir sonrası yarı uyuşuk olarak cennet bahçesi denilen yerde hurilerin içinde gözlerini açmalarıydı...alışılmış durum, doyumsuz seks 🙂

Hafif bir içkiyle çakır keyfi olunuyorsa, ozel hazırlanmış bir iksirle kanatlanıp uçulur, kisi üzerinde zihni etkilemeye vs okultizm bibi çalışmalara gerek mi kalıyor?
Geliri ve zenginliği döktükleri kan payıyla sağlanıyor ve bir amac uğruna yaptığı bir şey de değil, başkalarının değerli bulduğu amaçları dogrultusunda tutulan en tehlikeli katillerdi sadece...

Eskiden değerli yazarlardan edindiğim bilgiler sadece...
Herkes inandığı şekli kabul edebilir.

Bu arada, bazi otlar ve tohumlar, bunun yanı sıra bazı kimyasal iksirler hazırlanıyor hala ve sayıları fazla olmayan bu kişiler bunlarla muazzam astral deneyimler yaşayabiliyor; bu, sadece o kişinin düşünce ve zihniyle alâkalı. Izmirli, köyde biri bunun gercekten uzmanı. Ayrıca, kuba mı peru mu hatırlamıyorum ama öyle bir yerden getirtikleri de oluyormuş, tabi o daha siradan kalır iksir'den....
Sözüm ona, majisyen ve ileri seviye okült geçinenler bunlari kullanıyor yani kısa günlerin kârlar'ı

Bu işlerin gerçeği, tek yaşamla hayat bulacak şeyler değil, onlar hazır gelir ve her reenkarnasyonla gelişir.
Neyse, benim bildiklerim bunlar. Sonuçta o kişilerle yaşamadım ve kullandıkları her ne ise sadece duyumlarim, okuduklarım.

Hasan Sabbah benim için sapık fıkra.Ama yolda olanlara yolcuların neler yaptığını görebilir.Yani onlarla aynı dönemde yaşamanıza gerek yok.Hasan Sabbah her ne kadar sapık fıkra olsada başarılı olmuş biri.Yani ciddiye alınması gereken biri.Ben Mısırla bağlantısını olduğunu düşünüyorum. Orada insiye olduğunu düşünüyorum.Zaten Mısır havass ve hermetik öğretiler üzerine kurulu bir sistem.Aslına bakarsanız bütün öğretiler nerdeyse Antik Mısıra çıkıyor.Kuran Kerim sistemide bunun üzerine kurulu Musa Firavun zıtlıkları gibi.Hasan sabbah yaptığı ezoterik taktikleri dünyadaki bütün okult gruplar yapıyor.Hatta bugün siyasetçilerin gizli servislerin halkı yönetmek için yaptığı en iyi şey.

uzaktan beyin kontrolü yaptığı söyleniyor kaynaklarda metafizik tarafından kastım bu beyin zihini kontrol edebiliyormuş .

Marifetsiz ilim insanı Zalim yapar.Hasan bunun en büyük örneklerinden biri.
Bugün Deccaliyette çok ilim var.Ve onlar da zalim bir şekilde insanlığı kontrol etmek için zarar vermek için kullanıyorlar.

Ömer Hayyam bile bugün ki Deccaliyet çok büyük bir payı olduğunu düşünüyorum.İlk yapay zeka fikirinin temellerini atmış diye biliyorum.Biz bir varlık yaratabiliriz diye.
Dabbetul Arz yerde yaratılan varlık(Yapay zeka)
İslam'ın yetiştir değerler.İslamin sırlarını kullanarak bu karşı tarafın eline vermiş oluyor.

Hz.Muhammed(s.a.v) hasıl oldu bütün âlem.
Merkez nokta o.Bugun Deccaliyet bile onun ümmeti.Yani Kur'an Kerim tezahürünü görüyoruz yeryüzünde.

Geri