Sana katılıyorum myaBir de kişisel gelişim kitapları biraz gerçeklikten kopuk, çok çalışırsan başarılı olursun gibi iddiaları var, yalakalığı hesaba katmıyor, bazı yerlerde yaptığın iş değil birilerine ne kadar yarandığın önemlidir. Gerçekçi olmak lazım. Ayrıca birkaç kitap okudun diye kendini programlamış olmuyorsun bu emek isteyen uzun bir süreç, bilinçaltı, alışkanlıklar, yetiştiğin çevre, aile, kişisel yeterliliğin, yeteneklerin her şey etkiler, herkes her şeyi elde edemez.
@Mya @nyctophilia_ Bu düşünceye ben de katılıyorum ama bunu daha önce tartışmıştık...Kişisel gelişim kitapları insanın hayatını değiştirmez ama yapacaklarına dair okuyan kişinin bakış açısını geliştirir,umut veren hikayeler ruhumuza iyi gelir,şifa olur...Almasını bilirsen iyi bir şiir,şarkı,iyi bir film ve kişisel gelişim kitapları dışındaki türler de(edebi,felsefi,sosyolojik,psikoloji,tarihi,macera ve aksiyon) de insana örnek olur,hayata daha olumlu bakmamızı sağlar,bizi gülümsetir...Kişisel gelişim kitapları hayatımızı değiştirmese de bazen bir terapi kadar faydalı olduğunu ben kendi hayatımda deneylediğim için ruhsal olarak bir şifa kattığına inanıyorum.Hayatımızı değiştirmez ama harekete geçmeyi sağlayacak olumlu bir enerji sağlar ya da yaşadığımız hayata keyif,neşe enerjisi katar...Karamsarlık bizi bir yere götürmüyor bari bu kitapların iyi enrejisi bize geçsin ve frekansımız yükselsin..Madem yüksek frekans bu kadar önemli...Hiçbir kişisel gelişim kitabı gerçekçi çözümler sunmaz ama bizi kederden uzaklaştırır ve çözüm yollarına odaklanmamızı sağlayabilir....Günlerimiz sorunlarımızla öyle de böyle de geçiyor ama bu hayatı kendine zehir ederek de geçirebilirsin ,başka hikayelerle kendine umut da yaratabilirsin...Sana katılıyorum mya
Çok güzel açıklamışsın ağzına sağlık
Tabiki de sizin düşünceniz saygı duyarım ama bence madem enerjiden bahsediyorsunuz kendinizi geliştirmek için veya iyi enerjiye ihtiyacınız varsa sadece kişisel gelişim kitaplarından beklemek de bunu yanlış.@Mya @nyctophilia_ Bu düşünceye ben de katılıyorum ama bunu daha önce tartışmıştık...Kişisel gelişim kitapları insanın hayatını değiştirmez ama yapacaklarına dair okuyan kişinin bakış açısını geliştirir,umut veren hikayeler ruhumuza iyi gelir,şifa olur...Almasını bilirsen iyi bir şiir,şarkı,iyi bir film ve kişisel gelişim kitapları dışındaki türler de(edebi,felsefi,sosyolojik,psikoloji,tarihi,macera ve aksiyon) de insana örnek olur,hayata daha olumlu bakmamızı sağlar,bizi gülümsetir...Kişisel gelişim kitapları hayatımızı değiştirmese de bazen bir terapi kadar faydalı olduğunu ben kendi hayatımda deneylediğim için ruhsal olarak bir şifa kattığına inanıyorum.Hayatımızı değiştirmez ama harekete geçmeyi sağlayacak olumlu bir enerji sağlar ya da yaşadığımız hayata keyif,neşe enerjisi katar...Karamsarlık bizi bir yere götürmüyor bari bu kitapların iyi enrejisi bize geçsin ve frekansımız yükselsin..Madem yüksek frekans bu kadar önemli...Hiçbir kişisel gelişim kitabı gerçekçi çözümler sunmaz ama bizi kederden uzaklaştırır ve çözüm yollarına odaklanmamızı sağlayabilir....Günlerimiz sorunlarımızla öyle de böyle de geçiyor ama bu hayatı kendine zehir ederek de geçirebilirsin ,başka hikayelerle kendine umut da yaratabilirsin...
Yapmaya çalışıyorum ama onları tek başıma yapıyorum,oysa kitaplardaki hikaye ve cümleleri arkadaşlarımla paylaşabilirim.Meditasyonlar ve olumlamalar tek başına yapılabilecek etkinlikler ,onları birlikte yapamıyoruz ama kitap tavsiyelerini arkadaşlarıma yazabilirim..Amacım , arkadaşlarımın da iyi hissetmesini sağlamak...Belki okuyacak kitap arayan arkadaşlarım vardır ,onlara da hazır liste olur,bir nevi öneriler listesi gibi düşünülebilir.Ya da burada hayatla ilgili amaçları olan insanlar vardır.Örneğin sınava hazırlanan bir öğrencinin ders çalışmasına vesile olur ya da iş arayan birine ışık olur.Bu sadece kitaplarladaki hikayelerle değil ki,tarihte bile efsaneler,mitler,destanlar ,masallar bize ''mucizelerin varlığını göstermeye''çalışırlar.Ben çok faydalı olduğuna inanıyorum...Diğer arkadaşlarım bu alıntılardan memnun olduğu sürece de yazmaya devam etmek istiyorum.Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim...Daha önceki sayfalarda da bazı alıntılar paylaşmıştım,başlarda diğer arkadaşlarımın da tavsiye ve alıntıları var...Siz de okumak isterseniz bir göz atınÇok daha farklı şekillerde olumlama yapıp veya meditasyonlarla da iyi enerjiyi kendinize çekebilirsiniz.
Teşekkür ederim yorumunuz ve bilgilendirmeniz için.Haklısınız ama meditasyonları enerji çalışmalarını da arkadaşlarınızı arkadaşlarınıza çevrenize tavsiye edip paylaşabilirsiniz.Bir sürü böyle çalışmaların ve olumlama örneklerini bu forumda veya çoğunlukla paganizm içerikli bazı yazılarda sayfalarda vb yerlerde bulabilirsin okuyup paylaşabilirsin.Sadece ikimizin de düşüncesi biraz farklı ama ikimizin de düşüncesi bence mantıklı.Sadece benimki biraz daha spiritüel bir yöntem.Yapmaya çalışıyorum ama onları tek başıma yapıyorum,oysa kitaplardaki hikaye ve cümleleri arkadaşlarımla paylaşabilirim.Meditasyonlar ve olumlamalar tek başına yapılabilecek etkinlikler ,onları birlikte yapamıyoruz ama kitap tavsiyelerini arkadaşlarıma yazabilirim..Amacım , arkadaşlarımın da iyi hissetmesini sağlamak...Belki okuyacak kitap arayan arkadaşlarım vardır ,onlara da hazır liste olur,bir nevi öneriler listesi gibi düşünülebilir.Ya da burada hayatla ilgili amaçları olan insanlar vardır.Örneğin sınava hazırlanan bir öğrencinin ders çalışmasına vesile olur ya da iş arayan birine ışık olur.Bu sadece kitaplarladaki hikayelerle değil ki,tarihte bile efsaneler,mitler,destanlar ,masallar bize ''mucizelerin varlığını göstermeye''çalışırlar.Ben çok faydalı olduğuna inanıyorum...Diğer arkadaşlarım bu alıntılardan memnun olduğu sürece de yazmaya devam etmek istiyorum.Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim...Daha önceki sayfalarda da bazı alıntılar paylaşmıştım,başlarda diğer arkadaşlarımın da tavsiye ve alıntıları var...Siz de okumak isterseniz bir göz atın![]()
Teşekkür ederim yorumunuz ve bilgilendirmeniz için.Haklısınız ama meditasyonları enerji çalışmalarını da arkadaşlarınızı arkadaşlarınıza çevrenize tavsiye edip paylaşabilirsiniz.Bir sürü böyle çalışmaların ve olumlama örneklerini bu forumda veya çoğunlukla paganizm içerikli bazı yazılarda sayfalarda vb yerlerde bulabilirsin,okuyup paylaşabilirsin.Sadece ikimizin de düşüncesi biraz farklı ama ikimizin de düşüncesi bence mantıklı.Sadece benimki biraz daha spiritüel ve daha etkili bir yöntem.
Saygılarımla![]()
Ben de teşekkür ederim size...Meditasyonlar ya da diğer konularda kendimi çok yeterli bulmuyorum.Onu çok daha iyi bilen arkadaşlarımız paylaşsa daha iyi olur..Ama bir öneride bulunabilirim tabii ki...Osho'nun meditasyonlarını çok seviyorum...Okumak ve uygulamaya çalışmak bile bambaşka hissettiriyor...Osho'nun her kitabını tavsiye ederim de ,herkes kendine en uygun olanı başlığından anlayabilir.Hayata ne katabiliyorsanız onu dünyayla paylaşmaya başladığınızda hisleriniz gerçekten değişiyor...Bazı insanlar bilgisini,bazısı mizahını,kimi huzurunu,kimi eşyasını,yemeğini,kimi maddi kimi manevi varlığını paylaşır....Bu hayata ne katabileceğimizi,insanlara,doğaya,kendimize nasıl faydalı olabileceğimizi düşünmeye başlayınca aydınlanma değil ama ruhunuzda başka açılımlar yaşıyorsunuz.Kısaca kim hangi konuda iyiyse,bu dünyadaki varlık sebebini bulup onu da paylaşmalı...Ben kitaplardan alıntılar paylaşıyorum ,siz de belki ritüeller,dualar ya da rüyalar konusunda iyisinizdir,bilemiyorum,sevgilerTeşekkür ederim yorumunuz ve bilgilendirmeniz için.Haklısınız ama meditasyonları enerji çalışmalarını da arkadaşlarınızı arkadaşlarınıza çevrenize tavsiye edip paylaşabilirsiniz
Ben de bundan bahsediyordum.Siz bunu örnekleme ile ve daha detaylı bir şekilde açıklamışsınız.Ben de teşekkür ederim size...Meditasyonlar ya da diğer konularda kendimi çok yeterli bulmuyorum.Onu çok daha iyi bilen arkadaşlarımız paylaşsa daha iyi olur..Ama bir öneride bulunabilirim tabii ki...Osho'nun meditasyonlarını çok seviyorum...Okumak ve uygulamaya çalışmak bile bambaşka hissettiriyor...Osho'nun her kitabını tavsiye ederim de ,herkes kendine en uygun olanı başlığından anlayabilir.Hayata ne katabiliyorsanız onu dünyayla paylaşmaya başladığınızda hisleriniz gerçekten değişiyor...Bazı insanlar bilgisini,bazısı mizahını,kimi huzurunu,kimi eşyasını,yemeğini,kimi maddi kimi manevi varlığını paylaşır....Bu hayata ne katabileceğimizi,insanlara,doğaya,kendimize nasıl faydalı olabileceğimizi düşünmeye başlayınca aydınlanma değil ama ruhunuzda başka açılımlar yaşıyorsunuz.Kısaca kim hangi konuda iyiyse,bu dünyadaki varlık sebebini bulup onu da paylaşmalı...Ben kitaplardan alıntılar paylaşıyorum ,siz de belki ritüeller,dualar ya da rüyalar konusunda iyisinizdir,bilemiyorum,sevgiler![]()
Dün burada sizi etiketlemiştim... @Ben_&_Kedilerim@Ben_&_Kedilerim Bir önceki mesajımda ''kitaptan alıntılar''yaptığımı söylemiştim..Başlık ''Kişisel Gelişim Kitapları''.Bu bölümden bahsetmiştim size...Siz de isterseniz bu bölümü 1.sayfadan itibaren inceleyebilirsiniz...Beğendiğiniz satırlar olur belki...Birlikte kitaplar üzerine de konuşabiliriz.Türü de hiç fark etmez...İsterseniz birlikte aynı anda bir kitap seçer ,ortak okumalar yapıp birbirimizle düşüncelerimizi de paylaşabiliriz.Fikir alışverişinde bulunabiliriz....Vaktiniz olursa tabii ki...Nasıl isterseniz...Ama bu sayfayı baştan itibaren bir okumanızı öneriyorum![]()
Ay cok cok teşekkür ederim, nasil oldu anlamadim; ama arada kaynamis. Görmemiştim hiç etiketi.Dün burada sizi etiketlemiştim... @Ben_&_Kedilerim