JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Foruma üye olan herkes kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır; “bilmiyordum” beyanı geçersizdir.
Forum; bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi amacıyla kurulmuştur, tanışma veya reklam amacıyla kullanılamaz.
Forum içinde veya özel mesaj yoluyla telefon, e-posta, sosyal medya ve benzeri iletişim bilgileri paylaşmak yasaktır. Ban sebebidir.
Üyeler birbirlerini site dışına yönlendiremez, başka platformlara davet edemez.
Güvenlik gerekçesiyle özel mesaj (DM) sistemi yönetim tarafından kapatılmıştır.
Her üye yalnızca bir kullanıcı adı ile kayıt olabilir, çoklu üyelik yasaktır.
Aynı bilgisayardan farklı hesaplarla giriş yapılacaksa yönetim bilgilendirilmelidir. Aksi halde sistem çoklu üyelik olarak değerlendirir.
Çoklu üyelik tespit edildiğinde hesaplar kapatılır ve gerekli yaptırım uygulanır.
Başka sitelerin linkini paylaşmak, reklam yapmak veya dolaylı yönlendirme yapmak yasaktır ve ban sebebidir.
Yeni konu açmadan önce arama yapılmalı, aynı içerikte konu açılmamalıdır.
Sorular yalnızca ilgili “Sorular” bölümüne açılmalıdır. Yanlış açılan konular haber verilmeksizin silinebilir.
İçeriksiz mesajlar (“teşekkürler”, “katılıyorum” vb.) yazılamaz; teşekkür için emoji sistemi kullanılmalıdır.
Flood (art arda mesaj) yasaktır.
Konu açılmadan ve yorum yapılmadan önce forumda bulunan içerik ve önceki cevaplar dikkatlice okunmalıdır.
Kişilere değil, konulara yorum yapılmalıdır.
Hakaret, aşağılama, küçük düşürücü veya kışkırtıcı ifadeler yasaktır.
Eğlence bölümü dışında lakayıt ve ciddiyetsiz üslup kullanılmaz.
Büyük harf kullanımı yasaktır. Renkli yazı kullanımı yalnızca yönetime aittir.
Üyelerin inançlarına, düşüncelerine ve kişiliklerine yönelik saldırı yapılamaz.
Kurallara aykırı davranışta uzaklaştırma veya kalıcı yasak uygulanır.
Müstehcen içerik, uygunsuz görsel veya link paylaşımı yasaktır.
Siyasi propaganda yapmak, siyasi sembol ve parti logosu kullanmak yasaktır.
Ahlaka aykırı kullanıcı adları yasaktır.
Gerçek ad-soyad kullanıcı adı olarak kullanılamaz.
Kişisel fotoğraf avatar veya profil resmi olarak eklenemez.
İmzalar aşırı büyük yazı veya görsel içeremez.
Alıntı yapılan içeriklerde “ALINTI” ibaresi belirtilmelidir.
Telif hakkı bulunan içerikler izinsiz paylaşılamaz ve indirme talep edilemez.
Ruhsal varlık davetleri ve tehlikeli uygulamalar paylaşmak yasaktır. (Paylaşılırsa eksik verilmelidir.)
Melek davetleri dışındaki çağırma uygulamaları yasaktır. (Paylaşılırsa eksik verilmelidir.)
Rüya yorumu yönetim tarafından yapılmaz ve bu konuda yeni konu açtığınızda üyeler cevaplayabilir.
Yönetim uygun görmediği içerikleri haber vermeden silebilir veya üyeliği sonlandırabilir.
Uzun süre aktif olmayan üyelikler silinebilir.
Forum düzenini bozacak spekülasyon ve istismar girişimlerine karşı yönetim gerekli tüm önlemleri alır.
Mesleki ve dini unvanlar gelişigüzel kullanılmaz. Meslek ve kavramlara saygılı bir dil tercih edilmelidir.
Kurallar yönetim tarafından değiştirilebilir ve değişiklikler yayımlandığı anda yürürlüğe girer.
Eğlence bölümü dışında lakayıt ve ciddiyetsiz üslup kullanılmaz.
Büyük harfler ile yazsaydın Ori. Her gün, aynı uyarıyı yapmaktan utanıyorum artık. Keşke uyardıklarımızda utansa, mesela..