"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Göktürk alfabesi

Absoluta Virtute

Burada yokum.
Elit Üye
Göktürk alfabesi

IMG_20211029_131013.jpg



Göktürk alfabesi


Mylene Maelinhon tarafından yazılmış.

Eski Türk runik yazısı (asıl adı Göktürk veya Orkhon'dur), VIII-X yüzyıllarda Orta Asya'da Türki dillerde yazmak için kullanılan sözde Orhon-Yenisey yazısıdır. Sonra yerini Arapçaya bıraktı. Karahanlı devleti, Volga Bulgaristan, Çuvaşistan, Uygur Kaganatı ve diğer yakın topraklarda da kabul edildi.

O zamanın tek bir edebi diline (diyalektik üstü Koine) hizmet etti ve şimdi genellikle Orhon-Yenisey yazıtlarının dili olarak adlandırılıyor. Orhun adı, Orhun yazısının ilk runik kayıtlarının bulunduğu Moğolistan'daki Orhun Vadisi'nin adından gelmektedir.

1889'da, Moğolistan topraklarında 7.-8. Yüzyılların runik anıtlarını bulan Rus bilim adamı Nikolai Yadrintsev tarafından bir keşif gezisi düzenlendi. 9. yüzyıla tarihlenen benzer kayıtlar, Uygur Kağanlığı topraklarında ve Yenisey Nehri kıyısında bulundu. Ve 1893'te Danimarkalı filolog Wilhelm Thomsen bu bulguyu deşifre etti ve önce "Türk rünleri" terimini Cermen rünlerine benzeterek tanıttı.

Bu yazıların kökeni hakkında birçok teori var. Aramice yazıdan oluşturulabilir, Yunanca veya Etrüsk modifiye edilebilir. Ayrıca Çin hiyeroglif sisteminin yerel bir kaydı da olabilir (Uygurya'da ve Yenisey kıyılarındaki diğer ülkelerde benimsenmiştir). "Çin" versiyonu, sistemin Çince'ye yakınlığı ve 150 runenin bulunduğu ve Çin yazısıyla karıştırıldığı daha önceki arkeolojik buluntularla doğrulanır.

Ayrıca, bunun otantik eski Türk logogramlarının bir kaydı olduğuna dair bir versiyon var.
Orhun dilinin kendisi eş sesli bir ünsüz dildir ve ünlüleri ve ilk harfleri kaydetmek ve gerisini kaydetmek için iki eş sesli satıra bölünmüştü.

Maji açısından bakıldığında, Türk sistemi son derece sıra dışı bir olgudur. Başlıca özellikleri:
1) Her Türk rününün son derece az sayıda anlamı vardır.
2) Türki rünik formuller eylemde net bir şekilde sabitleniyor. Bu da formülü okunan niyete daha az bağımlı hale getirir, niyet okumasindaki pürüzler o kadar da önemli olmuyor.
3) Arka arkaya birkaç eşleştirilmiş run var - zıtlar. Tek kullanımda bir anlamı var, eşli kullanımda farklı bir anlamı var.
4) Dokuz rünün iki tür yazılışı vardır.
5) Her rune sadece bir süreç veya nesne degil, ayrıca bunların belirli bir özelliğini gösterebilir.
Oluşu bir cümle ile karşılaştırırsak, Galdrastaf'ın her runesi, cümledeki konuşmanın herhangi bir kısmı ile yaklaşık olarak ilişkilidir.
Bu durumda, Türk rünleri çoğunlukla sıfat olarak kullanılır. Yani, koruyucu bir formul oluşturmak istiyorsak, o zaman:
1.Diyelim ki, neyi koruduğumuzu belirten bir rune alıyoruz,
2. Tehlikeyi farklı şekillerde yansıtacak veya yok edecek rünler seçeceğiz,

3. Ve bu korumanın genel olarak ne olacağını (örneği gizli, esnek) veya tehlikenin tam olarak nasıl yansıtılacağını (örneği hızlı bir şekilde kötü niyetli kişiye geri döneceğini) netleştirmek için çok uygundur.

Türk rünlerinin anlamları

I - Güçlendirme, kuvvet yükseltme
O - Bumerang, geri dönüş için.
U - Destek, dayanak.
A - Işık
Y - Temel, himaye. Kamufle.
T - Alev
S - Bir parça seçin ve silin
R - Sapan
N - Büyüme, gelişme, üretkenlik. Bol hasat.
L - Özgürlük, fazlalığın geri alınması
G - Esneklik, elastikiyet (korumanın güçlendirilmesi).
D- Yoğun pus koruması, bir şeyi / birini gizleme
B - Ocak, aile sıcaklığı.
Ng - ortaya cikartma, nişan alma, bir kişiyi vurgulama
Z - Döngü, hasat, kâr.
Sh - Tehdit, düşman korkutma ve tehdit edici aura
P - manevi zayıflama, Güç Kaybı ve Moralde Düşüş
M - Yaklaşık olarak Evas'a karşılık gelir. Yani ileriye doğru hareket, takviye, ancak daha sert
Ch - Görev, katı çerçeve.
K - Dengesizlestirme
Q - Buz
Nt - Ölü Rüne (Kavvira'nın en sevdiği rün), varlığı veya casusu yerleştiriyor.
Lt - hızlı enerji pompalama, akış hızlandırma
Ny - akışların kesişimi veya karıştırması.
Nch - Savunma.
: ( İki nokta üst üste) - Duraklat, enerjiyi yeniden yönlendir

Yazarlar Mylene Maelinhon ve Liri Kavvira
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu alfabesini hiç kullanmadım. Hep birlikte deneyelim diye çeviri yapıp yayınladım.
Olumlu ya da olumsuz sonuçları bizimle paylaşmayı unutmayın, olur mu!? 👋🙏
Ben rune ile çalışmayı seviyorum. Denemek istiyorum. Iş bulma konusunda N- Z-Lt kombinasyonu uygun mu sizce ? Ekleme çıkarma ne önerirsiniz? Ritüeli arakne glifleri gibi mi yapmalıyim?
 
Bazi runeleri ne için kullanılması gerektiğini anlatmaya arkadaslar olabilir. Örneği Işık runesi yolu aydınlatmak için, ya da gizli sakliyi ortaya çıkartmak için kullanılır. Işığı ne için kullanabilirsiniz onun için kullanın formülün içinde.

Buz runesi birşey dondurmak için. Örneği size aktıf olarak engeller koyan, entrika yapan kişiyi dondurabilirsiniz. Ağrınızı dindirmek için. Kandırılan kişi "uyanmasın" diye kullanılır

Sapan- hızla sizi hedefe doğru ilerletir.
 
Ben takıldım yalnız alfabeyi çözemedim aaaa 🙈 Listeden kombinasyonu oluşturdum ama yukarıda takıldım eşleştiremiyorum 😅 Alttakiler sadece telaffuzu değil mi?
Mesela Y , büyük D harfine benzeyen mi yoksa D'nin altındaki mi?
 
Son düzenleme:
Hazır @createtherules telaffuzdan bahsetmişken sorayım. Bir çok rune, glifin farklı okunuşları var. Kendi dilimize göre mi okuyacağız yoksa illa o dile ait bir şekilde mi telaffuz gerekir.

Örneğin "b" diyelim Türkçe'ye göre mi telaffuz olmalı yoksa o dilde nasıl telaffuz ediliyorsa o şekilde mi niyet ederken okumalıyız. Üstte bir de "ng" , "ny", "nch" var mesela bunları görünce kafam karıştı acaba nasıl okunmalı diye.
 
Hazır @createtherules telaffuzdan bahsetmişken sorayım. Bir çok rune, glifin farklı okunuşları var. Kendi dilimize göre mi okuyacağız yoksa illa o dile ait bir şekilde mi telaffuz gerekir.

Örneğin "b" diyelim Türkçe'ye göre mi telaffuz olmalı yoksa o dilde nasıl telaffuz ediliyorsa o şekilde mi niyet ederken okumalıyız. Üstte bir de "ng" , "ny", "nch" var mesela bunları görünce kafam karıştı acaba nasıl okunmalı diye.
Ben çizimleri tamamlayınca "Bu runik sembol" diye hitap ederek niyeti oluşturmayı düşünüyordum açıkçası.
Bence kombinasyonlarla ilgili burada pratik yapalım. Biri örnek kombinasyon tasarlasın diğerleri onun ne için olduğunu tahmin etsin. Bu şekilde oluşturma becerisi gelişecektir. Çünkü bence bu rune arakne gliflerden bi adım daha dikkat istiyor. Araknelerde niyet cümlesi de önemliyken bunda niyet yerine oluşan sembol, işlemde daha belirleyici. Yani kombinasyonda hata olursa sıkıntı büyük.
 
Ben çizimleri tamamlayınca "Bu runik sembol" diye hitap ederek niyeti oluşturmayı düşünüyordum açıkçası.
Aynısını yapıyorum. Telaffuz sorunu ciddi bir şekilde işlemi etkilediğini inanıyorum. O yüzden bilmedim dillerden niyet okumam.

Bence kombinasyonlarla ilgili burada pratik yapalım. Biri örnek kombinasyon tasarlasın diğerleri onun ne için olduğunu tahmin etsin.
Çok iyi fikir. Belki böylece baskalarin kullanabileceği hazır kombinasyonlar oluştururuz.
 
Kesinlikle doğru...Zaten sesin yaydığı enerji başlı başına bir katalizör.
O zaman şöyle basit bir niyet için ilk denemeyi yazıyorum.
Ch+K : Q
İlk kısım tahmin ettiğim gibi birleşerek bütüncül bir anlam ifade eder mi acaba? Yoksa yerleri değişik mi olmalı? Yorumları alalım :)
 
Sogutma büyüsü olabilir. Veya herhangi bir durumu degesizlestirip o halde kalmasını sağlamak için. Birçok şey yapılır bu formül ile. Hangi görevi vereceğimize bağlı.
Ben yanlış mantıkta birleştiriyorum galiba Ch+K : Q için "İş yerindeki dengesizlikleri kes"" niyeti düşünmüştüm.
DS:A ise saklanan gerçekleri açığa çıkartmak için. S de içeride saklanan bir parçayı gösteriyor olmalı.
 
Geri
Üst