Friedrich Nietzsche yi esas alarak şöyle bir soru yöneltilebilir.Artisliğin gereği yok, bu tip yaklaşımları sevmiyorum.![]()
Size üstün insanı öğretiyorum. İnsan aşılması gereken bir şeydir. Onu aşmak için ne yaptınız? (F. Nietzsche)
Dinler nihai noktaya ulaşmak için varlar. İnsanın kendisini aştıktan sonra ki adımda(insan ı kamil) dinin bizatihi varlığı bir anlam ifade etmiyor olacaktır. Bu aşamada Tanrı yla başbaşa kalınır.
İnsan kendi kendinin basamağıdır. Yükselmek ve kendi özünü bulmak için dine ihtiyaç duyar.
Belki de kendimize şu soruyu sormalıyız: "İnancım, kendi özüme vardıracak özellikleri içinde barındırıyor mu, beni hedefime yaklaştırıyor mu, yaklaştırmıyorsa neden var?"
Örnek verecek olursak; bir din namaz kıl diyorsa ve o dinin mensubu namaz kılmıyorsa bu kişi kendine şu soruyu sorabilir: Ben neden bu dine mensubum?
Sorularınızın ve sorularımın cevabı her birimizin içinde fikirsel olarak mevcut. Kimileri cevabı duymaktan korkuyor olabilir, kimileri yüzleşmekten çekiniyor olabilir, kimileriyse cevabı yanlış yerlerde arıyor olabilir.
Saygılar.