kaptan-bilgin24
Kayıtlı Üye
masaj yaptırmanızı öneririm başkada bir bilgim yok bu konularda Allah acil şifalar versin derim. geçmiş olsun.
masaj yaptırmanızı öneririm başkada bir bilgim yok bu konularda Allah acil şifalar versin derim. geçmiş olsun.
geçmiş olsun.hangi omurlardaymış bilginiz var mı?
Sanirim kagitta kas spazmi ve lombor da düzleşme yazıyordu.
Basketbol oynuyorum ve vücut geliştirme ile ilgileniyorum. Orada bir yapılacaklar egzersizi zaten alacağım ve gidip fizik tedavi de göreceğim. Doktor bu yaşta bu boyun fazla olduğunu ve uzun insanların bel ağrısı olabildiğini söylemişti(Bunu daha önce başka doktor da söylemişti).Buradan görmeden ve yaptığınız sporu bilmeden kesin birşey söylemek doğru olmaz. Ancak anladığım kadaryla lumbar düzleşmesi diyorsa bel bölgenizdeki doğal kavis bir şekilde kaybolmuş ya da azalmış demek. Bu durumda bel ve kalça kaslarınızı güçlendirecek egzersizler (çesitli esneme, statik kasılmalı ya da o bolgedeki kaslar için izole hareketler) yapmalısınız. Bir fizik rehabilitasyon/ortapediste görünün. Onlar daha kesin bir yapılacaklar listesi hazırlayablirler. Geçmiş olsun
Basketbol oynuyorum ve vücut geliştirme ile ilgileniyorum. Orada bir yapılacaklar egzersizi zaten alacağım ve gidip fizik tedavi de göreceğim. Doktor bu yaşta bu boyun fazla olduğunu ve uzun insanların bel ağrısı olabildiğini söylemişti(Bunu daha önce başka doktor da söylemişti).
Programı hazırlayacak olanlara basketbol oynadığımı söyledim mevkimi sordu ve ona göre bir program hazırladı şu anda hedefimiz vücudumu biraz genişletmek. Bende vücudun bazı bölgelerinin güçlenip bel bölgesi zayıf kalınca belde sakatlanmalar olduğunu düşünüyorum aynı zamanda basketbol koçum da böyle düşünüyor. Ben bu sporu yapmıyorken doktora gittiğimde fitness sporuna başlamam gerektiğini o söylemişti, söylediğiniz gibi "tüm doktorlar" gereksiz ve yanlış bulmuyorSüper. Ben de vücut geliştirme/fitness antrenörüyüm zaten bizden birini aramızda görmek iyi oldu![]()
Gittiğiniz salondaki hocalar da yadımcı olabilir. Ne tür ağırlık egzersizi yapıyorsunuz basketbol için kuvvet antrenmanı vb. birşey mi? Eğer programınızda bir eksiklik varsa bel bölgenizdeki kasların diğerlerine oranla zayıf kalmasından dolayı da bir sorun olmuş olabilir. (ör karın kaslarını çok çalıştırp beli az çalışmak, iyi dinlenemeden aynı kası tekrar çalışmak vb.)
Bizde genellikle doktorlar (hepinizi demiyorum hemen kızmayın) hâlâ ağırlık antenmanı yapmanın gereksiz ya da yanlış olduğunu düşündükleri için çok kısa sürede ortadan kaldırılabilecek basit sorunlarda bile bu braşı yok sayıp, nimetlerinden insanları yoksun bırakabiliyorlar. Doktorunuzun bu yüzden boyunuzun uzun olmasından dolayı beliniz ağrıyabilir dediğini düşünüyorum.
Programı hazırlayacak olanlara basketbol oynadığımı söyledim mevkimi sordu ve ona göre bir program hazırladı şu anda hedefimiz vücudumu biraz genişletmek. Bende vücudun bazı bölgelerinin güçlenip bel bölgesi zayıf kalınca belde sakatlanmalar olduğunu düşünüyorum aynı zamanda basketbol koçum da böyle düşünüyor. Ben bu sporu yapmıyorken doktora gittiğimde fitness sporuna başlamam gerektiğini o söylemişti, söylediğiniz gibi "tüm doktorlar" gereksiz ve yanlış bulmuyor. Doktora zaten ön bacakta 85 kilo ile çalıştığımı söylediğimde oradaki tüm lifleri kopardığımı söyledi
![]()
Umarım. Hayır bacak. Teşekkürler.Ok. İnşallah uzun vadede bel sorununuz çözülecektir. Bir de kopan lifim derken belinizi mi kastettiniz anlayamadım?
Tekrar geçmiş olsun.![]()