Birçok sebebi var. Evrimsel süreçten bakarsak elektirik, ışık gibi şeylerin olmaması ve genelde vahşi hayvanların ya da kötü niyetli insanların saldırırken geceyi seçmesi atalarımızdan genetik olarak aldığımız olumsuz duygu olarak bize geçiyor. Onun dışında beynin belirli frekans aralıkları var ve bu gün içerisinde ışığın gelişine göre değişmesi farklı bir algıya geçiyor beyin geceleyin daha çok duygular ön plana çıkıyor gündüz ışığında daha çok mantıksal düşünce ön plana çıkıyor.Genel olarak korkmuyorum herhangi bir şeyden ama gece olup tek olunca ürperti geliyor sabah olunca gidiyor.
Kötü varlıklar saklanma yeri olarak karanlığı seçerler çünküGenel olarak korkmuyorum herhangi bir şeyden ama gece olup tek olunca ürperti geliyor sabah olunca gidiyor.
Sevgili Rhea biz bu saatte neden uyumuyoruzVe tabi korkma lüksünüz olduğu için.. korktuğunuzda yardım alma imkanınız varsa, koşup arkasına saklanacak birileri yada bir şeyler yoksa o korku da geçiyor dımdızlak ortada kalınca. Bizler de korkuyoruz en fazla ışık açık yatıyoruz![]()
Yakın çağa kadar, yağmur ormanlarında ya da daha çaplıca ele almak gerekirse doğal seçilim ve hayatta kalma iç güdüsünün çeşitli sebeplerden dolayı daha haşin ve acımasız çalıştığı komünitede yaşayan bir insanın sizinle aynı görüşte olacağını düşünmüyorum.Gece ya da karanlıktan korkutulmuşsuzdur. Yani sebep bilinçaltınız. İnsan karanlığa göre evrilmiştir. Karanlık insan bedenine ve zihnine çok iyi gelir. Yani gece ya da karanlık tam tersi iyi gelmesi gerekir
Dönem dönem korkuyor olsak da karanlığı seviyorsak bu onları da sevdiğimiz anlamına gelmez dimiGece korkmak çok doğaldır. Çünkü şeytanlar genellikle geceleri sosyalleşerek yaşarlar, gündüzleri uyurlar.
Geceler sadece korunan evlerde, enerjisi yüksek evlerde huzur vericidir. Ormanlarda, boş arsalarda, köylerde geceler tekinsiz varlıkların avenue'sudur. Hisleri ortalama hassasiyette bir insanın geceleri bu tekinsiz yerleri olduğu gibi cinni frekansların yoğunluğu üzerinden algılayabilmesi ve korku duyması normaldir.
Beraber yaşıyoruz onlarla.
Dönem dönem korkuyor olsak da karanlığı seviyorsak bu onları da sevdiğimiz anlamına gelmez dimi![]()
Ama hep seviyordum karanlığı toxic mi gelmişim dünyayaOnları doğrudan sevmeyiz, ama onların sevdiği şeyleri mecburen istemeye istemeye de olsa severiz, bu toxic bir çekim yayar.
Bedendeki aşık cinin aşık olduğu herkese aşık olur, yakşamadığı kimseyi yakınımızda istemeyiz.
Ama hep seviyordum karanlığı toxic mi gelmişim dünyaya![]()
Aslında göremediğim zaman daha iyi hissederim çünkü görmüyorum o zaman sorun yok diye düşünüyorum.Birçok sebebi olabilir, tek açıdan bakmamız mümkün mü?
En basiti “insanın” çağlar boyu gelişimini ele alalım; geceleri yırtıcıların ve avcıların saldırısına maruz kalmaktan korkan bir psikogenetik taşıyoruz.
Karanlık, görememek zaten alan hakimiyetimizi azaltıyor, kontrolün bizde olmadığını hissettiriyor. Bu da korkunun sebeplerinden biri olabilir.
Ayrıca gece kavramına toplumsal olarak fazla “korku” atfımız var. Hikayeler, masallar, korku filmleri... Zihindeki şemalaşmayı anlamak gerek.
Her şeyde spiritüel bir şeyler arayacaksak işimiz iş![]()
Yok spiritüel varlıklardan bahsetmiyordum. Karanlıkta madde dünyamızdaki şeylere ilişkin görüş alanımız kısıtlanır, anlatmak istediğim şey bu. Bu da askıdaki hırkayı gölge varlık olarak görmemize sebep olur, aslında sadece bir hırkadır.Aslında göremediğim zaman daha iyi hissederim çünkü görmüyorum o zaman sorun yok diye düşünüyorum.
Birinin zihnimize etki etmesinden korkmanın evrimsel temeli nedir peki sizce?Birçok sebebi olabilir, tek açıdan bakmamız mümkün mü?
En basiti “insanın” çağlar boyu gelişimini ele alalım; geceleri yırtıcıların ve avcıların saldırısına maruz kalmaktan korkan bir psikogenetik taşıyoruz.
Karanlık, görememek zaten alan hakimiyetimizi azaltıyor, kontrolün bizde olmadığını hissettiriyor. Bu da korkunun sebeplerinden biri olabilir.
Ayrıca gece kavramına toplumsal olarak fazla “korku” atfımız var. Hikayeler, masallar, korku filmleri... Zihindeki şemalaşmayı anlamak gerek.
Her şeyde spiritüel bir şeyler arayacaksak işimiz iş![]()
Evrimsel yönünü bilmiyorum ama deşifre olmaktan, kalp kırıklığından, hayal kırıklığından veya manipülasyondan kaçınmaya çalışmak olabilir; kısaca ele geçirilme tehlikesine karşı oluşan bir durum. Siz biliyorsanız lütfen paylaşın.Birinin zihnimize etki etmesinden korkmanın evrimsel temeli nedir peki sizce?