"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Film ve Dizi Önerileri

sen de yaşlandın kevin spacey amca.

bu film plastik poşetlere bakışımı değiştirdi; şimdi ise poşetler paralı oldu ve kullanımı kısıtlandı. plastik poşedin karması bu.

paylaşmak için sabırsızlandığım iki film var:

ilki, "pay it forward"

kevin spacey amcamız bu filmde sosyal bilgiler öğretmeni rolünde :) öğrenciler yedinci sınıfa gidiyor ve dersin ilk günündeki diyaloglar inanılmaz. düşünüyorum da ben yedinci sınıfa giderken kimse benimle böyle ufuk açıcı tarzda konuşmamıştı; hiçbir hocam tahtaya "dünyamızı değiştirecek bir fikir düşünün ve harekete geçin" yazmadı... neyse geçmiş geçmiştir artık. filmin esas konusu ise şöyle;

Sadece hayal kurun. Birisine gerçekten yardımı dokunan bir iyilik yapıyorsunuz ve ondan bunu size bunu ödememesini, fakat ileriye taşımasını ve üç yeni kişiye iyilik yapmasını istiyorsunuz ve bu yeni üç kişi de diğer yeni üç kişiye yardım yapıyor ve bu şekilde evrensel bir iyilik ve nezaket akımı başlıyor. İmkansız mı? Trevor McKinney (Haley Joel Osment), aksini iddia ediyor.

Acı tatlı olaylarla dolu bu hikayede Trevor, sosyal çalışmalar projesi için iyilik yapma zincirini başlatan bir öğrenci. Yönetmen Mimi Leder (Deep Impact), Catherine Ryan Hyde'in romanı üzerine kurulmuş filmde Akademi Ödülü sahipleri Kevin Spacey ve Helen Hunt birarada. Yürekten hissedilmiş bir istek ne kadar etkileyici olabilir? Kendinize bir iyilik yapın ve İyilik Bul, İyilik Yap'ı izleyin.

ikinci filmimizin adı da "the life of david gale" , bu filmde de kevin amca oynuyor, bu aralar kendisiyle aramızdan su sızmıyor:

idam karşıtı olan felsefe profesörü bir gün bir suç işler ve idamla yargılanır. infaz gerçekleşmeden önce bir gazeteciyle üç gün sürecek bir görüşme ayarlanır ve gerçeklerin önündeki perdeler teker teker kaldırılır. spoiler veremem sadece izleyin ve idealist insan nasıl olunur görün. profesör en az kendisi kadar idealist bir gazeteciye anlatıyor her şeyi ve iki başrolden de çok şey öğreniyorsunuz. beni en çok etkileyen filmlerden.

yeni bir şehre, yeni bir eve taşınyorsunuz; yepyeni bir başlangıç yapmak üzeresiniz ve o da ne? benden iyi reklamcı olurmuş...

SPN tadında bir dizi arıyordum, baş roldeki kadın çok sevimli :) (jennifer love hewitt oynuyor)

Özetle, Melinde Gordon antikalara meraklı bir antikacı. Bir de güzeller güzeli bir siyahi çalışanı- ortağı var, Andrea. Birinci bölüm, Melindanın evlenmesi ile başlıyor. Taze çiftler yani :) Andrea ve eşi Clancy onun "tuhaf" yeteneğinden haberdar. Melinda, büyükannesinden ona miras kalan ölüleri görebilme yeteneğine sahip. Her bölüm, farklı hikayeler anlatılıyor, ki bu aynı zamanda ana karakterin hikayesi. Şimdiye kadar izlediğim kadarıyla, komik kısımlarda var, bir an güldürüyor, sonra duygusala bağlıyor. Bir de Melinda ile Clancy arasındaki uyum çok hoşuma gitti. Karısını olduğu gibi kabul ediyor, bırakın ötelemek şöyle dursun, Melinda "bir ölü görüyorum" işareti verdiği an, Clancy ortalığı yatıştırmaya, eşinin arkasını kollamaya başlıyor. Ve unutmadan, Melinda bu ruhların "öteki dünyaya" geçmesine yardım etmekle görevli. Yas tutan aileler ile, onları bırakıp gidemeyen ölülerin arasını buluyor. Zaten bulmazsa da rahat bırakılmıyor. :oops: Böyle kafa dinlemelik, diğer dizilere oranla daha sakin tempolu, şirin bir dizi ne diyeyim. İzleyenler olursa iyi seyirler.

hayır yani bilmesek "regresyon" diye yutturacaklar :cautious: ı-ıh olmamış Alejandro Amenabar, sevmedim. sırf birileri izlemesin diye çok fena spoiler veresim var ama film seyri etiğine aykırı... üç kişinin yaptığı regresyon değildir bu kadar spoiler vereyim bari içimde kalmasın hadi :D:D:D ethan hawke'a yazık etmişler. gerçi ethan'dan regresyonu önce bir araştırmasını ve rol teklifini ona göre kabul etmesini beklerdim, o da gözümden düştü şimdi. neyse gidiyorum

Fena gaza getiren bir gençlik-dövüş serisine tekrar başladım. 1,2,3 bölümü var. Müzikleri efsane :DDd Aldığım gazla sporu uçarak yaptım neredeyse :p
Hem nediyebilirim ki, kaslı ve terli adamlar, karma dövüş sanatı...
Filme doğru takla atmalısınız kızlar. (Ölüp geri gelme garantili)

Fena gaza getiren bir gençlik-dövüş serisine tekrar başladım. 1,2,3 bölümü var. Müzikleri efsane :DDd Aldığım gazla sporu uçarak yaptım neredeyse :p
Hem nediyebilirim ki, kaslı ve terli adamlar, karma dövüş sanatı...
Filme doğru takla atmalısınız kızlar. (Ölüp geri gelme garantili)

Filmin adını yazmayı unutmuşsun yine :) Dövüş varsa iyidir tabi :)

Bulut Atlası

Çok ilginç bir film, 6 farklı hikaye, 6 farklı yaşam ama hepsi birbirine bağlantılı. Güzel yanı bağımsız bir film konusunu pek anlatmak istemiyorum. Açıkçası benim anlatabileceğim kolaylıkta bir konusu yok, internette de konusunu bulamadım :unsure:

Vikipedide yazan;

Bireylerin davranışların geçmişteki, günümüzdeki ve gelecekteki diğer bireylerin yaşamları üzerindeki etkileri üzerine bir araştırma, katil bir ruhun kahramana dönüşmesi ve bir iyiliğin asırlar boyunca dalgalanarak bir devrime ilham olması

Tavsiye ederim. Bilim-kurgu sevenler idealdir.

Yarinin Kiyisinda :
Edge of Tomorrow !

Coktandir beyin cimlastigi yapmadiniz mi ? Kozmik bir ufuk turuna cikmaya mi ihtiyaciniz var ?
Ask filmlerinden sikildiniz mi ?
Tom Cruse`un kariyerini neye borclu oldugunu mu merak ediyorsunuz ? Dogru yerdesiniz !

Edge of Tomorrow ! Izleyin ve gorun : )))

Arkadaslar, Netflixi olan var mi ? Tavsiye eder mi ?

Son zamanlarda aradigim filmler Netflix engelne takilmaya basladi.
Bunlardan biri de Kelebekler diye 7.6 puan almis ve film festibvalinde sanat odulu de almis bir film.

Izleye var mi ? Tavsiye eder mi ?

Geri