"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fazla ve Deliksiz Uyuyorum ( Yardım )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anael Zan

Kayıtlı Üye
Merhaba Sevgili Mabet Üyeleri

Benim yaklaşık 2 3 ay kadar fazla uyuma ve yataktan çıkamamak gibi bir sorunum var..

Eskiden 5 6 7 saat kadar uyurdum çok yoğun çalıştığım dönemlerde bile 1 ile 5 saatlik uyku bana yeterliydi hiç uyumadan 48 saat bile çalıştığımı bilirim..
Ama şimdi çalışmıyorum uzun suredir işsizim yorulmuyorum vr buna rağmen çok uyuyor ve yataktan çıkamıyorum bir çok şey denedim ama nafile bilinçaltımı iyi şekilde kullanmama rağmen bu konuda pek etkili olamadım.. Deliksz uyuyorum uyandığımda rüyalarımıda hatırlarım.. Sizce ne yapmam gerek ? Fazla bilgi edinmek ve ya istemsiz dusunmenin etkisi olabilir mi ? Bilgiye fazla aç bir insanım beynimi çok mu yoruyorum bilmiyorum emin değilim ve önerilerinizi bekliyorum...

Şimdiden teşekkür ederim..

En doğrusu bu tabiki ama ilaç verip yolluyorlar ve verdikleri her bir ilaç yeni br hastalığın zeminini hazırlıyor ne yazıkkı bu yüzden gitmek istemiyorum tabiki.. En güzeli psikolog fakat işsizlk durumundan dolayıda gidemiyorum.. Ve kendi başımın çaresine bakmalıyım diye dusunup dizlerdende fikir almak istedim belki gözden kaçırmış olduğum bir şeyler olabilir diye..

Uyuma isteğini etkileyen bir çok faktör var.Yaş,mevsim,beslenme alışkanlığının değişmesi,depresyon,kullanılan ilaçlar ve beden yorgunluğu.Bir düşünün hangisini yaşıyorsunuz.Eskiden örneğin bende az uyurdum şimdi 6 saat uyuduğumda tüm günüm berbat geçer .Kış mevsimine geçişte uyuma isteği yoğunlaşır hiç yataktan kalkmak istemezsiniz bu da normaldir ve uzun sürmez.İşsiz olduğunuz için sıkılıyorsunuzdur ve insan tembelliğe çabuk alışır :) Bilgiye aç olmak zihni yormaz ,aksine sizi dingin tutar araştırmak.
Yaşam kalitesi değiştirilerek imkanlar doğrultusunda daha iyi olabilirsiniz.Bu büyük bir sorun değil.Kendinizde halledebilirsiniz.

Hmmm evet teşekkür ederim sevgili Aja sanırım beslenme alışkanlığını es geçmişim son dönemlerde sağlıksız beslenmekteyim.. Soylediklerinizi gözden geçirip bir program uygulamalıyım:)

Bence sebebi psikolojik neden derseniz işsiz olduğunuzu belirtmişsiniz.Aynısı bir dönem bendede vardı.Okul,iş vs herhangi birşey olmadığı için erkende yatsam , geçte yatsam çok fazla uyuyordum ve geç kalkıyordum.Sonuçta erken kalkmamı gerektirecek birşey yoktu erken yada geç uyanmamım benim için olumlu/olumsuz bir sonucuda yoktu ve bunu bilinç altına işliyorsunuz.Belli bir saatte kalkmamı gerektirecek bir işim vs olduğundada ne kadar geç yatarsam yatayım çalar saatimi kurmasam bile o saatte kalkarım çoğu zaman.Çünkü psikolojik olarak kendini o erken saatte kalkmaya programlıyorsun yatmadan önce ve o saatte kalkmazsan neler yaşayacağını biliyorsun.

Uyuma saatinizi düzenlerseniz bir nebze daha erken uyanırsınız.Hep aynı saatte uyumaya özen gösterince düzeliyor :)

Evet sevgili aja aynen dediğin gibi yapacağım :)

Xalpx evet söylediklerinde kesinlikle buyuk bir etken herhangi bir işim yok sadece zamanımı uyuyarak geçirmekten hoşlanmıyorum ve bu konuda sanırım bilinçaltımı tam anlamıyla inandıramıyorum.. Kalkmam gerekn saati gece kendime söyleyip yatıyorum aynı saatte uyanıyorum ama tekrar uyku beni kandırıyor şeytandan daha guclu resmen.. Kendime ilk defa doğru bir komut veremiyorum.. Saatlerimi duzenleyip sağlıklı beslenip ve uğraşacak bir şeyler yapmalıyım böyle yapacağım teşekkür ederim :)

Teşhis aynen Sayın xalpx in dediği gibi. Tedavisi ise kendinizi disipline etmeniz, bunun için bir düzenli hayat yaşamanız gerekiyor. İşe gitmeseniz bile gidecekmiş gibi saati erkene kurup akşama da işe gidecekmiş gibi düzenli saatte yatmanız, çalışan personel gibi öğlen aynı saatte yemek yemeniz ve aralarda da yapılacak işler listesi çıkarıp ona uymanız gerekmekte. İş dediysem hobilerinizi planlayıp yapın ve o saatlare uyun, gevşemeyin. Evi düzenleyin, mutlaka sonraya bırakılmış işler vardır, yenilenecek, düzeltilecek vs. Hayatı dolu dolu yaşadığınıza kendinizi inandırın, yarına ait planlarınız hiç bitmesin. Yaptığınız hobi ürünlerini arkadaşlarınızla paylaşın. Bir bakmışsınız ki hem hayatınız düzene girmiş hem sağlığınız hem de bir iş sahibi olmuşsunuz bu arada.

Evet sevgili origanum bu şekilde yaparsam herşey düzene girecek ben son dönemlerde sadece zikirle meşhul oldum ve bunları gunluk yaşantımı bir kenara bırakmış durumdayım.. Oysaki herşeyin yeri zamanı ve yapılması gerekenler vardır.. Dediğiniz gibi plan yaptım açıkçası sevgili arkadaşlarımın sayesinde..
Hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun ve Rabbimin ışığı sizinle olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri