en sevdigin muzikleri dinle. Insanin duygusal olarak muzik hafizasi iyidir mesela bi muzik dinlerken kotu bisey yasadi veya sana kotu hissettiriyorsa muzigin nasil oldugu onemli degil hareketlidir iyidir ama sana bisey hatirlatip kotu hissettiriyodur bu muzikleri hic dinleme aksine mutluyken hangi muzikleri dinlediysen onlari dinle mutlulugu hatirlamak icin. Ben kendimi boyle hissettigim zamanlarda kendimi en ozguvenli ve mutlu hissettigim yillarda dinledigim sarkilari dinliyorum nostalji oluyor ve o yillarki ruh halimi hatirlayip suanki ruh halimle butunlesiyor.
hayattan bi beklentin yoksa mutlu olamazsin. Ot gibi yasarsin bu da seni enerjisiz mutsuz yapar. Kendine bi amac edin dusun ben neyde iyiyim ne basarabilirim, hedefin utopik bile olsa bi hedef koy kendin inan.
kendini ne mutlu edicekse onlara vakit ayir. Calisiyormusun bilmiyorum eger calisip da kendine vakit ayiramiyorsan kafa izni almaya calis. Hobin neyse onu yap gezmeyi seviyorsan gez dolas resim yapmayi seviyorsan resim yap neyden haz aliyorsan artik.
Insanlari ve hayvanlari sevmeye calis. Sevgi bizi yasamda tutan en onemli sebeplerden biri. Sevdigin kimse yoksa kaybedicek hic bir seyin yok demektir elinden senin sagligini parani bile alsalar sen sevdiklerin icin yasamaya ve mutlu olmaya calisirsin. Bi evcil hayvan besleyebilirsin bir sure sonra kardes gibi gorursun o hayvani oyle alisiyor insan. Elinde hic bir sey yoksa bitki dik onu sev o bile insani hayata baglayabilir. Insan her canliyi sevebilir.
Egonu tatmin et. Insanlarin bazen egosunun oksanmasina ihtiyaci oluyor. Ya cok yakin bi arkadasinla ya da hic tanimadigin biriyle sohbet et ve kendine iyi seyler soylettirmeye calis. Mesela kizlarin en cok yaptigi sey bu, arkadasina falan ben sence guzel miyim diye sorarlar guzelsin dicekler tabi

binevi ego oksatmak.
Hayattan zevk alip enerjini yukseltebilmen icin onerilerim bunlar. Ha senin yapin boyledir buna bisey yapamazsin ben oyleyim mesela soguk agir basli dusuk enerjili kolay sinirlenen biriyim bunlar karakteristik ozellikler ve degismezler ancak kendini gelistirebilirsin ama degistiremezsin. Eskiden ben daha da cok kolay sinirlenirdim suan eskiye gore 5 kat daha sakin ve anlayisli oldum. Kotu ozelliklerinin farkina varinca kendini surekli tembihliyosun duzeliyo yavas yavas sende oyle yap sinir icin sinirlendiginde bunun dogru olmadigini dusun kendine soyle surekli.