"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünmek mi Düşünmemek mi?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shadows
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

shadows

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır aklıma takılan bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. İnanç ve düşünce gücünün ne kadar önemli olduğunu ve yaşamımızın inançlarımıza ve düşüncelerimize göre şekillendiğini hepimiz biliyoruz. Örnek vermek gerekirse biten bir ilişkinin ardından karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılıp yaydığımız sinyaller durumu daha da karışık hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Bunun yerine muhattabınızla olan sorunlarınızın çözüleceğine ve sağlıklı bir ilişki yaşayabileceğinize saf bir inançla inanmak ve zihnimizde tamamen olumlu düşüncelere yer vermek gerekir. Yani o kişiyi olumlu duygularla düşünerek,hissederek tekrar hayatımıza çekmenin mümkün olacağını çok duyuyoruz.

Fakat okuduğum başka bir metinde yazar; yaşamımızı,ilişkimizi ya da iş hayatımızı akan bir ırmağa benzetmiş. Düşüncelerimizi ise bu ırmağın akmasına engel olan taşlar,kaya parçaları olarak betimlemiş. Eğer taşlar ırmağın önünden kalkmazsa ırmağın rahatça akamayacağını ifade etmiş. Yani düşüncelerin akışı bozduğunu öne sürmüş.

O halde yaşamımızda sorun olarak gördüğümüz şeyleri düşünüp düzelmesini istemek mi,hiç düşünmeyip akışa bırakmak mı doğru olandır?

Sevgi ve Işıkla...
 
Dua ile dileyerek düzelmesi istenebilir tabi.Ancak benim için kesinlikle ikinci yoldur .Hiç düşünmeyip akışa bırakmak.
İlk yolu artık es geçiyorum.
 
Eğer düşünmek sana fayda verecekse tabii ki de düşünmek gerekir. Kendimizi olduğumuzdan değersiz görmemeliyiz. Eğer düşüncelerin olaylara etki etmeyecekse sadece zarar verir.
Her iki durumda da tevekkül esastır. Sizin deyiminizle akışa bırakmak. Yapacağınızı yapın, gerisi kadere kalmış. Dünyanın yükü omuzlarımıza çok ağır gelir. Tevekkül ağırlığı omuzlarımızdan alır ve aklımızın da dinginleşmesini sağlar. Yumuşak başlı, sabırlı, ve sakin insanlar o yükü omuzlarından atmış kimselerdir. Bizse her yükü yüklenmeye pek meraklıyız..
 
'' ... sorun olarak gördüğümüz şeyleri düşünüp düzelmesini istemek mi,hiç düşünmeyip akışa bırakmak mı doğru olandır? ''
mükemmel bir hayat var mıdır dört dörtlük bilemiyorum.. her şey tam da olsa insanoğlu hep çok mutlu olmaktan sıkılır yine kendine bir sorun yaratır gibi geliyor. herkes bir şekilde sınanıyor kimi para, kimi aşk , kimi sağlık.. doğru yanlış değilde yapısına göre değişiyor insanın.. bazen hiç bir düşünmeyip akışına bırakmayı o kadar çok isterdim ki :( ama işte dna mda yok rahat olamıyorum
 
Yazar çok güzel ifade etmiş. Ancak düşünmek veya düşünmemek yerine göre doğru bence.
 
Bir insan isterse daglari yikip denizleri yakacak guçte olabilir. Ama bazen bazi seyleri o kadar büyütür ki, onun icin dunyalar hatta komple evren kadar buyuk bir engeldir o. Yani kisi ne kadar guclu olursa olsun, bakis acisi onu büyuttuyse asla aşamaz. Bu durumda düşünmekte birsey degistirmiycek, düşünmemekte...
Nehir gibi sakince taslarin yanindan akip gecmek en iyisidir. Taslar ve nehir bir butundur, taslar nehir var diye kalkip gitmez, nehirde taslar var diye akmayi kesmez...
 
Geri
Üst