Dünyevi Zevkler Bahçesi

Ori

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
3,246
Tepkime puanı
3,122
Dünyevi Zevkler Bahçesi Hollandalı ressam Hieronymus Bosch'un 1503 ve 1504 yılları arasında yaptığı bir tablodur. Bir triptik olan eser 1939'dan beri Madrid'deki Prado Müzesi'nde bulunmaktadır.

Bu ünlü tablonun sol panelinde, Adem ile Havva ve harikulâde hayvanlar eşliğinde cennet tasvir edilir. Orta panelde pek çok çıplak figür, eşsiz güzellikte meyveler ve kuşlarla birlikte dünyevi zevkler; sağ panelde ise günahkârların değişik biçimlerde cezalandırılışının gösterildiği cehennem resmedilmiştir.

Aşağıya inceleyebileceğiniz bir link bırakıyorum. İnceledikçe anlıyorum ki, tek kelimeyle inanılmaz.


İngilizcesi olmayanlar google çeviriden metinleri çevirebilirler.

Resimlere yaklaştığınız sırada sesler açılır.
 
Ü

Üye silindi 70925

Gerçektende oldukça gizemli ve yaratıcı bir tablo.

Eserdeki notalar beste haline getirilmiş aynı zamanda. Besteyi dinlemek isteyenler ve türkçe analizi için çok beğendiğim bir videoyu paylaşmak istiyorum.

 

Ori

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
3,246
Tepkime puanı
3,122
Nedense aklıma geldi ve girip tekrar bakayım dedim. Birinin bu konuyu görmesine ihtiyacı var diye hissettim. Güncel.
 

Rhander

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
6
Tepkime puanı
4
Cenneti tasvir eden tablo da sağ altta canlının biri kitap okuyabilirken diğerlerinin avlanması, orada ki bir kuşun ölü olması. Daha fazla incelemek gerekir fakat ilk dakikalarda dikkatimi çekti.
Madem bu canlılar kitap okuyabilecek kadar bilinçli, neden birbirlerini bu kadar vahşi bir şekilde avlayıp yiyebiliyorlar, üstelik cennetteler. Evet birçok anlam çıkabilir fakat Hieronymus Bosch neden böyle bir şey eklemiş cennet tasvirine merak ettim.
 
Son düzenleme:
Üst