Dünyevi Zevkler Bahçesi Hollandalı ressam Hieronymus Bosch'un 1503 ve 1504 yılları arasında yaptığı bir tablodur. Bir triptik olan eser 1939'dan beri Madrid'deki Prado Müzesi'nde bulunmaktadır.
Bu ünlü tablonun sol panelinde, Adem ile Havva ve harikulâde hayvanlar eşliğinde cennet tasvir edilir. Orta panelde pek çok çıplak figür, eşsiz güzellikte meyveler ve kuşlarla birlikte dünyevi zevkler; sağ panelde ise günahkârların değişik biçimlerde cezalandırılışının gösterildiği cehennem resmedilmiştir.
Aşağıya inceleyebileceğiniz bir link bırakıyorum. İnceledikçe anlıyorum ki, tek kelimeyle inanılmaz.
İngilizcesi olmayanlar google çeviriden metinleri çevirebilirler.
Resimlere yaklaştığınız sırada sesler açılır.
Bu ünlü tablonun sol panelinde, Adem ile Havva ve harikulâde hayvanlar eşliğinde cennet tasvir edilir. Orta panelde pek çok çıplak figür, eşsiz güzellikte meyveler ve kuşlarla birlikte dünyevi zevkler; sağ panelde ise günahkârların değişik biçimlerde cezalandırılışının gösterildiği cehennem resmedilmiştir.
Aşağıya inceleyebileceğiniz bir link bırakıyorum. İnceledikçe anlıyorum ki, tek kelimeyle inanılmaz.

İngilizcesi olmayanlar google çeviriden metinleri çevirebilirler.
Resimlere yaklaştığınız sırada sesler açılır.