Öncelikle tamamıyla hümanist bir yapın olmalı. Başkalarına yardım etmek senin için önemli. Hatta öyle ki sadece başkalarına yardım etmekten de öte en derininde onları kendinden de fazla hissedebiliyorsun. Yani empati yeteneğin gelişmiş olmalı. Bu da doğa üstü deneyimde açılan bir kapı oluyordur mutlaka sana. O nedenle dışarıdan gelen etkilere hassas olabilirsin çünkü empati yeteneğinin güçlü olmasının böyle sonuçları vardır. Genelde 9lar için aileden gelen bir sorunla karşılaştıkları söylenir daima. Yani anne ya da babadan biriyle ciddi bir mesela olabilir ve buna benzer şeyler yüzünden sevgiden yoksun hissedebilirsin kendini bu da bunalımlarının sebebi olabilir ama pozitif bakış açını yitirmezsin genelde. Çünkü 9 çocuksudur daima. Çocuksudan kasıt çocuk saflığıdır ve özündeki bu çocuksu saf düşünceyi emin ol ölene kadar kaybetmezsin. Benim bildiğim kadarıyla ve özellikle çevremden gördüğüm kadarıyla 9ların bence en baskın özelliklerinden biri bu sorunlar karşısında hafif umursamazlık boyutlarına varabilen sağlam duruş. Bir başka özellik olarak 9lar yüksek bir potansiyel taşırlar içlerinde. Bazı güçler vardır iyi ya da kötü değil nötrdür. onu iyiye de kötüye de kullanabilirsin. 9daki potansiyel güç böyle bir şeydir. eğer farkında olunmazsa bu güç 9u yiyip bitire de bilir onu yüksek bir yere de taşıyabilir. 9lar hakkında genelde şu cümleleri duyarız: Aslında daha iyisi olabilir... Gerçekten de göründükleri gibi olmazlar bu bakımdan içlerindeki potansiyelleri ortaya çıkaramadıkları için.