"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dikkatsizlik problemim var

sudaki_izim

Kayıtlı Üye
Gerçekten hiçbir şeye odaklanamıyorum. Buna yardımcı olacak herhangi bir meditasyon yöntemi :willy_nilly:falan var mı ?

Nataraj Meditasyonunu önerebilirim Size Aşamalarını size "Alıntı" Yaparak yazabilirim lakin benim denemediğim bir tekniktir buna benzer birçok meditasyon tekniği var bilgi edinmek istersen elimdeki kitapları biraz daha kurcalayabilirim...

Nataraj meditasyonun bütünü danstan ibarettir. Toplamda 65 dakika süren üç aşaması vardır.

İlk Aşama: 40 dakika

Gözler kapalı şekilde sanki kendinizi kaybetmiş gibi dans edin. Bırakın bilinçaltınız bütünüyle kontrolü ele alsın. Hareketlerinizi kontrol etmeyin ya da olan şeylere tanıklık etmeyin. Sadece dansın içinde bir bütün olun.

İkinci Aşama: 20 dakika

Gözler kapalı olarak hemen yere uzanın. Sessiz ve hareketsiz kalın.

Üçüncü Aşama: 5 dakika

Kutlama ve coşkuyla dans edin ve keyfini çıkartın.

Gerçekten hiçbir şeye odaklanamıyorum. Buna yardımcı olacak herhangi bir meditasyon yöntemi :willy_nilly:falan var mı ?

Aynı sorun bende de var maalesef. Beynim her zaman birden fazla şey ile meşgul... Ders çalışırken bunun sıkıntısını çok çekiyorum. Dikkat artırıcı bir ilaç da kullanıyorum oysa...
Bize biri yardım etsin!!!

Dikkat eksikliği doğuştan beri varsa malesef kalıcı olarak giderilemiyor tıbben. Ancak ilaçlar mevcut, eğer bir ilaç kullandınız ve işe yaramadıysa tekrar doktora gidiniz ve yeni bir ilaç isteyiniz. Çünkü burada kullanılan ilaçların mekanizmaları yüzde yüz aydınlatılmış değil ve pek çoğu birincil olarak farklı psikiyatrik durumlarda kullanılıyor. Elbette yan etkileri de olabilir. Burada kullanabileceğiniz en etkili ilaçlar amfetamin türevleridir, Ritalin gibi, ki onlar da çok masum sayılmaz, bağımlılık yaparlar. Ancak çok hayatınızı kısıtlıyorsa kullanın derim, tabii doktor yazmadan alamazsınız bu ilaçları.

Meditasyon yaparken nefesinize odaklanın. Sadece nefes alış verişinize bütün dikkatinizi verin. Bir mantra da tekrarlayabilirsiniz. Bölünmeden uzun süre yapmaya çalışın faydasını görürsünüz.

Dikkat eksikliği doğuştan beri varsa malesef kalıcı olarak giderilemiyor tıbben. Ancak ilaçlar mevcut, eğer bir ilaç kullandınız ve işe yaramadıysa tekrar doktora gidiniz ve yeni bir ilaç isteyiniz. Çünkü burada kullanılan ilaçların mekanizmaları yüzde yüz aydınlatılmış değil ve pek çoğu birincil olarak farklı psikiyatrik durumlarda kullanılıyor. Elbette yan etkileri de olabilir. Burada kullanabileceğiniz en etkili ilaçlar amfetamin türevleridir, Ritalin gibi, ki onlar da çok masum sayılmaz, bağımlılık yaparlar. Ancak çok hayatınızı kısıtlıyorsa kullanın derim, tabii doktor yazmadan alamazsınız bu ilaçları.

Meditasyon yaparken nefesinize odaklanın. Sadece nefes alış verişinize bütün dikkatinizi verin. Bir mantra da tekrarlayabilirsiniz. Bölünmeden uzun süre yapmaya çalışın faydasını görürsünüz.

Amphetamin içeren ilaçlar ciddi bağımllıklara sebep oluyor. Yanı sıra vücut kısa zamanda ilacın dozunu tolere edip doz artırımına itiyor hastayı. Burada okuyup da eczaneden almaya kalkmasın kimse.
Ben içeriği daha farklı bir ilaç kullanıyorum. Gündüz uyuklamalarını kontrol altında tutuyor. Dikkat artırmada çok etkili bulan insanlar var, etkili bulmayanlar da var. Ben olumlu bir netice alamadım açıkçası. Ne uykuma etki etti ne de dikkat eksikliğime.

Yukarıdaki mesajda bahsedilen meditasyon örneğinin bende çok işe yaramayacağını düşündüm. Yani okurken ilk hissettiğim buydu.

Benim önermiş olduğum meditasyon yanlış anlaşılmasın lütfen meditasyonlar genel olarak dikkat ve odaklanmanıza yararlı olur fakat bu meditasyonu önermekteki amacım aşamalarında odaklanmak yerine beyni serbest bırakmaya dayalıdır zaten denemelerle gerisi kendiliğinden gelir.

Ben de bunun sıkıntısını çok çekenlerdenim. Bir sürü şey araştırdım ve uyguladım. Faydasını gördüklerimden bir kaçı:

- Önce kısa aralıklarda mesela 5 ya da 10 dakikalık aralıklarda deneyin. Aklınıza yapacağınız şeyle ilgili dikkat dağıtan bir düşünce geldiğinde (bu aşama çok önemli, yani işi kesintiye uğratan düşünceyi farketmek) o düşünceye izin verin. Yani mesela iş yapıyorsunuz, alakasız bir düşünce geldi. Aynen şunu söyleyin; "işim bittiğinde seninle ilgileneceğim, ama şimdi sana zaman ayıramam,vs..." (cümle içeriği değişebilir). Ve işiniz bittiğinde gelen alakasız düşüncenin konusu olan şeye zaman ayırın. Bu hem size sözünüzü tutmuş olmanın rahatlığını verecek, hem de yaptığınız iş kesintiye uğramadan tamamladığınız için sorumluluk duygunuzu artırıp, işi yapmamanın/geç yapmanın vereceği pişmanlıkları önleyecektir. Dediğim gibi kısa aralıklarla başlayın ve düşüncelerinizi sürekli izleyin. Zaten bir süre farkediyorsunuz ki aynı şeyleri düşünüp duruyoruz.:)

- Su içmenin konsantrasyonu artırdığına dair söylentiler var, ben hiç su içmem. Sırf bu özelliği nedeniyle su tüketimimi artırdığımı hatırlıyorum. Bir süre işe yarıyor, motive ediyor ama alışkanlığa dönüştürmedikçe etkisi geçici oluyor.

- Dikkatsizliğin bir nedeni de bence çabuk sıkılma ya da kendini verememe, sevmeme. Mecburiyet içinde yapacağımız işlerde işin bitmiş halini zihnimizde canlandırmakta fayda var. Bunu yapmak süreci de kolaylaştırır. Ayrıca hiçbir şeye mecbur değiliz, yaşadığımız her şey bir şekilde bizim seçimimiz.

Forumda bir konu olmalıydı 2 sayfa kadar, bulursam burada linkini vereceğim.

Sevgiyle.

Ben de bunun sıkıntısını çok çekenlerdenim. Bir sürü şey araştırdım ve uyguladım. Faydasını gördüklerimden bir kaçı:

- Önce kısa aralıklarda mesela 5 ya da 10 dakikalık aralıklarda deneyin. Aklınıza yapacağınız şeyle ilgili dikkat dağıtan bir düşünce geldiğinde (bu aşama çok önemli, yani işi kesintiye uğratan düşünceyi farketmek) o düşünceye izin verin. Yani mesela iş yapıyorsunuz, alakasız bir düşünce geldi. Aynen şunu söyleyin; "işim bittiğinde seninle ilgileneceğim, ama şimdi sana zaman ayıramam,vs..." (cümle içeriği değişebilir). Ve işiniz bittiğinde gelen alakasız düşüncenin konusu olan şeye zaman ayırın. Bu hem size sözünüzü tutmuş olmanın rahatlığını verecek, hem de yaptığınız iş kesintiye uğramadan tamamladığınız için sorumluluk duygunuzu artırıp, işi yapmamanın/geç yapmanın vereceği pişmanlıkları önleyecektir. Dediğim gibi kısa aralıklarla başlayın ve düşüncelerinizi sürekli izleyin. Zaten bir süre farkediyorsunuz ki aynı şeyleri düşünüp duruyoruz.:)

- Su içmenin konsantrasyonu artırdığına dair söylentiler var, ben hiç su içmem. Sırf bu özelliği nedeniyle su tüketimimi artırdığımı hatırlıyorum. Bir süre işe yarıyor, motive ediyor ama alışkanlığa dönüştürmedikçe etkisi geçici oluyor.

- Dikkatsizliğin bir nedeni de bence çabuk sıkılma ya da kendini verememe, sevmeme. Mecburiyet içinde yapacağımız işlerde işin bitmiş halini zihnimizde canlandırmakta fayda var. Bunu yapmak süreci de kolaylaştırır. Ayrıca hiçbir şeye mecbur değiliz, yaşadığımız her şey bir şekilde bizim seçimimiz.

Forumda bir konu olmalıydı 2 sayfa kadar, bulursam burada linkini vereceğim.

Sevgiyle.

İlk paragraftaki tavsiye çok güzel ve mantıklı geldi bana.

Su içmek ile ilgili olansa tebessüm etmeme sebep oldu. Çünkü ben kışın bile en az 1.5 lt su tüketen biriyim. Suyu içmiyor olsaydım halim nice olurdu acaba? :)

Bir belgeselde görmüştüm.
Sabit fikirli, herşeye itiraz eden kişilerde
beynin sağ lob ile sol lob arasında bilgi
akışında ulaşım sorunu varmış.

Çok fazla dikkati dağılan, aynı anda 3-4 şey
düşünen insanların da beyninde üsttekinin
tam tersi sağ lob ile sol lob arasında
fazla bilgi akışı oluyormuş.

İkisi de beyinsel fonksiyonlarda aksaklıktan dolayı oluyor.
Yanlış beslenmeden dolayı oluyormuş.
Düzgün beslenince bu düzelirmiş.

Bunun için de düzenli balıkyağı kullanımını öneriyordu.
Balıkyağının; beyin fonksiyonlarına, eklemlere, gözlere,
yaşlanmayı geciktirici, cildi yenileyici,saçlara,vs.. etkileri varmış.

Ben belgeseli izledikten sonra eczaneden balıkyağı aldım.
Küçük küçük sarı tabletler şeklinde.
Aç karnına sabah günde 1 tablet alınmasını önerdi eczacı.

Bende bu güzel bilgiyi bu konu vesileyle sizlerle paylaştım.
Balık yağının tepeden tırnağa insana çok faydası varmış.

Bu arada mümkünse balık da çok faydalıdır.
Ama sadece zeytinyağıyla kızartılması gerektiğini öğrendim.
Ayçiçek-mısır yağıyla kızartılınca içindeki omega-3 kana geçmesini
engelliyormuş.

O hariç bende de; dikkat dağınıklığı var.
Soru çözerken bir yandan da arkadaşımı düşünüyorum.
Sonra başka birşey daha geliyor aklıma.

Not: Herhangibir hastalığı olanlar, ilaç kullanan üyeler
balıkyağını doktorlarına danışsınlar. İzin verirlerse kullansımlar.
Belki başka ilaçlarla tepkimeye girince zararlı olabilir.

Dikkat eksikliği tedavi edilebilir. Bir psikoloğa ya da psikiyatrise gidip derdinizi anlatın. Kesin test yapıp ilaç yazarlar. Beyinde salgılanan hormonlarla alakalıdır bu durum.

evet birden fazla şeyi düşünüyorum aynı anda .... istediğim herşeyi unutabilirim kolay kavrıyorum yalnız zaman uzadıkça bunalmaya başlıyorum yani sıkılıyorum balık yağı kullandım ama balıkda çok tüketiyorum aslında yerini tutar sanırım , doktora hiç gitmedim tedevi edemez gibi geliyor :)) ama gitmem sanırım gerekiyor sanırım...

Nataraj Meditasyonunu önerebilirim Size Aşamalarını size "Alıntı" Yaparak yazabilirim lakin benim denemediğim bir tekniktir buna benzer birçok meditasyon tekniği var bilgi edinmek istersen elimdeki kitapları biraz daha kurcalayabilirim...

Nataraj meditasyonun bütünü danstan ibarettir. Toplamda 65 dakika süren üç aşaması vardır.

İlk Aşama: 40 dakika

Gözler kapalı şekilde sanki kendinizi kaybetmiş gibi dans edin. Bırakın bilinçaltınız bütünüyle kontrolü ele alsın. Hareketlerinizi kontrol etmeyin ya da olan şeylere tanıklık etmeyin. Sadece dansın içinde bir bütün olun.

İkinci Aşama: 20 dakika

Gözler kapalı olarak hemen yere uzanın. Sessiz ve hareketsiz kalın.

Üçüncü Aşama: 5 dakika

Kutlama ve coşkuyla dans edin ve keyfini çıkartın.
ah sıkılırım ki onu tamamlayamam hayatta ama çok teşekkürler ...

Geri