Çağırılması bu kadar basit ise ve etkisi bu kadar açıkta ise metafiziği reddeden bilim adamlarını neden bu yolla ikna edemiyoruz?
Bazı insanların gözüne de soksanız bir bahane bulur. Bunun dışında birçok bilim insanı akademik çöküş yaşamamak için de bazı şeyleri gizlerler.
Örnek vereyim.. X isimli ve sağlam bir akademik ünvana sahip bir vatandaş evinde çok ciddi olaylar yaşamaya başlıyor. Bu vatandaş bir psikayatrist arkadaşına gidiyor. Psikiyatrist vatandaş da sadece okulundan mezun olmuş ve diğer bütün ihtimallere hayli kapalı bir bilince sahip. Haliyle olayları katı bir perspektiften değerlendirip, X isimli arkadaşına çeşitli ilaçlar veriyor. Bu ilaçlar beyinde bir çok blokaj veya serbestlik sağlayabilecek kimyasallarla donatılır. İlaçları aldıktan sonra bir çok şey yok olmaya şikayetler azalmaya başlıyor ancak X isimli vatandaşın bu sefer başka sosyal hayatla ilgili sorunları başlıyor ilaçlar yüzünden vs. Bu çok ama çok sığ bir örnekti.
Bu neye benziyor? Siz gelip ''Artık dünya'da gördüklerim beni çok üzüyor çok zorluyor yardım edin bana ne yapabilirim?'' dediğinizde, gözünüze yabancı bir cisim sokup görme işlevinizi kaybettirip ''ehe ehe artık görmeyeceksin ve haliyle üzülmeyeceksin de'' denilmesine benziyor. Bilmem anlatabildim mi?
Buradan ilaçların hepsi kötüdür, psikiyatri boştur sonucu çıkmasın. İnce bir farklılıktan bahsediyorum.
Ayrıca ilaç şirketlerinin de sürekli kar elde etmesi lazım. Bir çok şeyleri para piyasası yönetir. Bu yönetimi de çok agresif biçimde yaparlar.
Dünya üstünde en çok para kazandıran ilk 10 ilaçtan 3'ü psikotrop ilaçlardır, diğerleri kanser gibi hastalıkların tedavisinde(!) kullanılan ilaçlardır. (mevzu daha iyi anlaşılıyor mu?) Bu ilaçların Dünya üstünde her yıl %5 ila %20 arasında ülkesine göre (Türkiye ilaç konusunda adeta cennet) durmadan arttığı da bir gerçektir. Dikkat edin, tedavi yok, hasta çoğalıyor sadece. Daha doğrusu çoğaltılıyor! Yoksa nasıl bu sektör her yıl katlanarak artsın ki? Nüfus artıyor o yüzden olabilir mi derseniz neden diğer sektörlerde durum böyle değil sorusu çıkar.
Sıkı durun, Dünya ilaç piyasasının 4'te 1'i antipsikotiktir!!!
Bir yandan binlerce yıldır kullanılan mantar, hint keneveri gibi doğaya ait uyuşturucular yıldırım harekatıyla yasaklanırken, diğer yandan yasal uyuşturucu olan ilaçlar, olabildiğine serbesttir ve hatta devletler tarafından desteklenir. Çünkü insanlar birini evlerinde bile yetiştirip temin ederken kaydı tutulamaz ve devlet eliyle vergilendirilemez, ilaç imparatorları da para kazanamaz. Bu paragraf uyuşturucu güzeldir vs. gibi bir şey anlatmıyor, sadece son derece tehlikeli boyuttaki iki yüzlülüğü anlatıyor.
Şimdi size bunları yapmakta sakınca görmeyen insanların karşısına milyonlarca cinle bile çıksan, kitlesel ilaç dayatması kapısını aralayıp daha çok milyar dolar kazanmalarını sağlamaktan başka bir şey yapmamış olursun.
Kısaca ikna olmak isteyen zaten oluyor, diğerleri ya korkutuluyor, ya bu işten para kazanıyor, ya da basitçe inanmıyor ta ki başına bir şeyler gelene kadar.