Vampir Poe
Kayıtlı Üye
Wicca dininde Mutlak Ruha inanılıyor. Mutlak Ruh aslında hem erkek, hem dişidir. Mutlak Ruhtan şevkat isteniyorsa ve sığınma ihtiyacı varsa Tanrıça diye seslenilir, kudret ve güç varsa işin içinde Tanrı olarak seslenilir. Mutlak Ruh saf ve temiz enerjiden oluşur, insan da Mutlak Ruh tarafından yaratıldığı için onun saf ve temiz enerjisini taşır. Şeytan inancı yoktur çünkü aslında şeytan insanın içinde olandır. Kötülük, saf ve temiz enerjiyi kirletir. Ama bu enerji tanrısal olduğu için kendini tekrar saflaştırır. Wicca inancındaki insanlar cennet ve cehenneme inanmazlar çünkü onlara göre ölünce Mutlak Ruha ya da Öz'e karışacaklar. (Araştırmalarım sonucunda genel olarak Wicca dini hakkında böyle sonuçlara vardım. Ne kadar doğrudur, yanlıştır bilemem) Benim sorum ise şunlar;
1-) Mutlak Ruh nasıl var olmuştur?
2-) Wiccanlara göre bu koca evren nasıl oluşmuştur?
3-) Mesela bir Müslüman, Allah'a ibadet eder, ona dua eder ve ondan af diler. Wicca dininde de mantık böylemi işliyor. Yani bir Wiccan, Mutlak Ruha ibadet eder, ona dua eder ve ondan af diler. Aynı mantık mı geçerlidir?
4-) Mutlak Ruh madem bu kadar iyi, temiz, saf neden dünya üzerinde acı çeken ve zulüm gören insanlar var?
Sorularım biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın
Ama kendimi Wicca dinine yakın hissediyorum ve bir dine inanıyorum demeden önce her şeyi öğrenmek istiyorum
Teşekkürler
1-) Mutlak Ruh nasıl var olmuştur?
2-) Wiccanlara göre bu koca evren nasıl oluşmuştur?
3-) Mesela bir Müslüman, Allah'a ibadet eder, ona dua eder ve ondan af diler. Wicca dininde de mantık böylemi işliyor. Yani bir Wiccan, Mutlak Ruha ibadet eder, ona dua eder ve ondan af diler. Aynı mantık mı geçerlidir?
4-) Mutlak Ruh madem bu kadar iyi, temiz, saf neden dünya üzerinde acı çeken ve zulüm gören insanlar var?
Sorularım biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın

Teşekkürler