Vampir Poe
Kayıtlı Üye
Peki sana göre cadılık tam olarak ne?
Bence şöyle ilerleyelim; kendine cadı diyenler kendilerini tanımlasınlar. Eminim cadı dışında bir terim veya türe ait çıkacaklardır. Mesela yaptıklarıma ve bana bakıp ''aa sen cadısın işte'' diyen de oldu. O kadar karıştırıldı ki bu cadılık haydi buyrun çözelim.Peki sana göre cadılık tam olarak ne?
Bende öyle düşünmüştümSitede kimse ben cadıyım demez![]()
Sevgili Codzombi gözlemlerinizi çok güzel aktarmışsınız size katılmamak elde değil ancak şöyle de bir durum var. Forumlarda, çevrenizde gördüğünüz bu tarz insanlar cadı değil bana göre kendince evcilik oynayanlardır. Çünkü bir cadı asla deneyimlerini, yaşadıklarını coven haricinde paylaşmazlar hatta bazen covenlarıyla bile paylaşmamaları gereken durumlar olabilir.
Cadılık için Evliya Çelebinin anılarına bakmanızı öneririm. İnternette bulursunuz. Okuduğunuzda masal gibi gelebilir ama evliya Çelebi masal anlatmıyor. Yurdum insanı wicca kavramı hakkında da baya bilgi sahibi olmuş. Yeni kurulmuş harmanlanmış New age akımlar gözüme çok komik geliyor nedense. Yurdum insanından güzel Altar örnekleri gördüm. altarına ilkokulda sıralarımıza serdiğimiz beyaz mavi desenli örtüyü kullanıp üstüne de tuzluk ufak mumlar falan filan bir de keçeli kalemle pentacl çizip ben altarımı kurdum adama ayini yaptım demesi bile bu öğretilerin çoluk çocuğun ayağına düşmesi düşündürücüdür. ben forum sitesinin tekinde 13 yaşında ben cadıyım diyeni gördüm. Cadı abilerimize ablalarımıza haksızlık etmek istemem üstüne alınmasınlar da yeni bir şey üretemiyorsanız ikide bir benim gölgeler kitabım var deyip içine internetten uygulama yazıp bunları yapıyorum demeniz sizi cadı yapmaz, sadece cadı özentisi yapar. eskilerin kitaplarına bakıyorum yani uçmuşlar. şeytan çıkarma rituelleri Latince kitaplar simya iksirler acaip acaip formüller yazmışlar.. bu bizim havassçılarda benzer şeyler var. bana geliyor havassçıyım, sana safran vereyim diyor gönderdiği şey hint safranıyani zerdeçal.. cadıyım diyenlerin yaptıkları uygulamalara bakıyorum popüler kültürden bahsediyorum.. iki ot karıştırıyorlar sonra gel tanrıçam bul beni tanrıçam hokus pokus kutsa bunu tanrıçam deyip havadada asayı sallayıp dans hareketleri athameyi samuray gibi kullanıp ayini bitiriyorlar
)) evet ayin tamamlandı. kutsal keseler hazır. yani insan hayretler içerisinde kalıyor bu kadar kolaymış diyor.. bu kadar kolaysa havass ilgilenenler enayi mi falan diyorum. ben sadece çok ufak bir şey için haftalarca her gün saatlerce çalışma yaptığımı bilirim sırf olsun diye olana kadar çalıştım. adamların ki çok kolaymış hemen hokus pokus yap tanrıçam deyip her şey oluyormuş demek ki.
Cadı olmayan birinden bu sorunun cevabını almak ne kadar doğru? Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Sonuç olarak bu bir Hristiyana nasıl Müslüman olunur demek gibi bir şey bana göre.
Ben de bu manipülatörlere karşıyım. Çünkü özü değiştirmeye çalışan her şeye karşıyım. Bu insanlara neden karşıyım ayrıca özel nedenlerim de var kişisel olarak biliyorsun.. Bu konunun üstüne gitmem de bir nevi cephe açmak aslında.Ocak kelimesi yerine popüler kültür de Cowen kelimesi cadılar için Kullanılıyor. Bazı grupların dahil olmaya çalışması özü değiştirmez. Değiştirmeye çalışmak cadı olmayan olmaya Çalışanları etkileyebilir. Bir cadı zaten kendine ne dendiğini nasıl tanımladığını pek önemsemez. Kendi kültürü içinde başka bir isim de verilebilir. Nasıl bazı tarikatlara bakarak Havası ya da kabalayı yorumlayamazsak Cadılık içinde aynı şeyi söyleyebiliriz. Kelimelerin oluşumlarının tabi ki Önemi var. Fakat dil Değişiyor. Her yerde bu var. Bazen kelimenin özü değişmediğinde ya da anlamı karşılamadığında bazı kimseler yeni bir kelime oluşturma durumuna da gidebilir. Özellikle parapsikoloji de bu konu çok fazla. Bilimselleştirme çabaları da devam ediyor. Kendi özel hayatımda bazı kimseler büyücü kelimesini bana Nefret kelimesi ile kullanırken bazıları kokru bazıları ise duygu yüklemeden Tanımlama şekliyle kullanıyor. Çingene kelimesi ile yaşadıklarımı yakinen de biliyorsun. mesele şu her konuda rant elde etmek isteyen güçler kullanabildiği herşeyi kullanıyor ve sömürüyor. Özü Değiştirme çabası içindeler. Fakat öz değişmiyor değişmiyor zira insanın karıştıramayacağı bir kaynak var bu kaynaktan bilgi akıyor (seninde bildiğin gibi). Kısacası kavramlar dilin yapısı üzerine saatlerce konuşabiliriz. Bir yere varmak zorunda olmadığımız bir sohbet olur bu sadece. Konuyu toparlarsak adına her ne denirse densin Doğacı ya da Otacı bir Psişik dünyasal bir güç Tarafından şekillenmez belki sadece şekilenmiş gibi görünebilir o kadar. Dünyasal gücü elinde bulunduran kişilerde sömürmeye devam edecekler ne bulurlarsa. Nasıl bazıları bu Güce hizmet ediyorsa bazıları da karşı duruyor.
evren nasıl Karşıt ile varsa dünya da da aynı şekilde bu Karşıtlık devam ediyor