Leyli Mira
Kayıtlı Üye
Gökbilimciler, "Dünya dönme ekseni hareketi nedeniyle 30 derece batıya kaydı, dolayısıyla günümüzde burçlar, artık eski tarihlerinde değil" açıklamasında bulundu.
Gökbilimciler, 2bin yıl önceki 'Tetrabiblos' adlı astroloji kitabında tanımlanan takım yıldızların (burçların) günümüzde eski yerlerine karşılık gelmediğini savundu. Hesaplamayla sayıları 12 olan burçlarada yeni burç olan 'Yılancı' burcu eklendi.
Burçların yeni hali ise şu şekilde;
Yay : 18 Aralık - 19 Ocak
Oğlak : 20 Ocak - 15 Şubat
Kova : 16 Şubat - 12 Mart
Balık : 13 Mart - 18 Nisan
Koç : 19 Nisan - 13 Mayıs
Boğa : 14 Mayıs - 21 Haziran
İkizler : 22 Haziran - 20 Temmuz
Yengeç : 21 Temmuz - 10 Ağustos
Aslan : 11 Ağustos - 16 Eylül
Başak : 17 Eylül - 30 Ekim
Terazi : 31 Ekim - 23 Kasım
Akrep : 24 Kasım - 29 Kasım
Yılancı : 30 Kasım - 17 Aralık
Alıntıdır.
Güneş sistemi dersinde Prof. Dr. Orhan Gölbaşı hocamda bahsetmişti. Bende merak ettim ufak bir bakındım. Ne kadar doğru bilinmez, aramızda bu işim erbabı olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa güzel olur.
Gökbilimciler, 2bin yıl önceki 'Tetrabiblos' adlı astroloji kitabında tanımlanan takım yıldızların (burçların) günümüzde eski yerlerine karşılık gelmediğini savundu. Hesaplamayla sayıları 12 olan burçlarada yeni burç olan 'Yılancı' burcu eklendi.
Burçların yeni hali ise şu şekilde;
Yay : 18 Aralık - 19 Ocak
Oğlak : 20 Ocak - 15 Şubat
Kova : 16 Şubat - 12 Mart
Balık : 13 Mart - 18 Nisan
Koç : 19 Nisan - 13 Mayıs
Boğa : 14 Mayıs - 21 Haziran
İkizler : 22 Haziran - 20 Temmuz
Yengeç : 21 Temmuz - 10 Ağustos
Aslan : 11 Ağustos - 16 Eylül
Başak : 17 Eylül - 30 Ekim
Terazi : 31 Ekim - 23 Kasım
Akrep : 24 Kasım - 29 Kasım
Yılancı : 30 Kasım - 17 Aralık
Alıntıdır.
Güneş sistemi dersinde Prof. Dr. Orhan Gölbaşı hocamda bahsetmişti. Bende merak ettim ufak bir bakındım. Ne kadar doğru bilinmez, aramızda bu işim erbabı olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa güzel olur.